7 Март, 2018 17:50 1 807 1

ЕС няма да строи стена за Великобритания

  • ес-
  • стена-
  • великобритания

Доналд Туск призова за приятелство

ЕС не иска да изгражда стена между себе си и Великобритания. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от France 24.

В момента Брюксел подготвя проект за периода след Brexit.

“Дал съм предложения, които показват, че не искаме да изграждаме стена между ЕС и Великобритания, а тъкмо напротив. Ние искаме да останем приятели и партньори“, заяви Туск.

Туск допълни и че търговските войни „никога не водят до нещо хубаво' и че те лесно могат да се загубят. Той призова САЩ да преосмислят увеличаването на митата за стомана и алуминий, които бяха обявени през миналата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    0 1 Отговор
    Напротив,трябва да се изолират от Европа и да нямат достъп до пазарите!Стига сте се занимавали с тях-искаме,не искаме,това на нищо не прилича!Разтягат брекзита нарочно,за да всяват хаос в Европа.Пък и британците не са европейци,а островни племена и го показват с поведението си и нямат място в Европа!