1 735 7

Китай не иска да измества САЩ

Китайският външен министър призова за сътрудничество

Росен Стойчев

Между САЩ и Китай може да съществува здрава конкуренция. Това заяви китайският външен министър Ван И, цитиран от РИА Новости.

„Ако говорим за съперничество между нашите две страни, трябва да имаме в предвид здрава и ползотворна конкуренция. Това е обичайно явление на международната арена. Тоест Китай и САЩ могат да бъдат съперници, но не и противници. Ние трябва да се стремим да запазим нашето сътрудничество.

Някои американци смятат Китай за стратегически съперник, който ще ги измести от международната арена. Това е грешно заключение“, заяви Ван.

Той посочи, че Китай е в процес на модернизация и няма намерение да измества САЩ.

Китай


Още по темата

 • Северна Корея изненада САЩ

  Северна Корея изненада САЩ

  Вашингтон е изненадан от предложението на Северна Корея. Това заяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от France 24. Северна Корея ...
  9.03.2018
  3 656
  6
 • Китай е готов да удари САЩ

  Китай е готов да удари САЩ

  Китай е готов да отговори, ако САЩ започна търговска война. Това заяви китайският външен министър Ван И, цитиран от РИА Новости. През миналата ...
  8.03.2018
  11 193
  23
 • Хиляди отменени полети в САЩ

  Хиляди отменени полети в САЩ

  2000 полета бяха отменени в САЩ, заради снежна буря, съобщи "Ню Йорк Таймс". На летище "Джон Кенеди" в Ню Йорк бяха отменени ...
  8.03.2018
  1 094
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Г.З.
  Отговор
  1 02:24  09.03.18
  Китай не иска ама показателите са други.Ким Чен Ун има по добър ПР от ПР-а на Тръмп какво остава за Китай където всички американски компании произвеждат на евтино в Чайна.Или поне трудоемките продукти.Един тъп Макдоналдс без Китай фалира.

  Коментиран от #2

 • 2 02:33  09.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • onq s konq
  Отговор
  3 03:00  09.03.18
  Свидетели сме колко мек може да стане Китай дори с най-незначителното икономическо наказани на САЩ.Предната статия бе "Китай е готов да отвърне на удара".Следва "Китай иска спешна среща със САЩ". И накрая-"Китай не иска да измества САЩ".С две думи хронологията на китайската реакция :ОТ РЕШЕНИЕ ЗА ТВЪРД ОТПОР,ПРЕЗ РАЗКОЛЕБАВАНЕ И НАКРАЯ ...ПРЕМИНАВАНЕ В ОБЯСНИТЕЛЕН РЕЖИМ И МИРОЛЮБИВИ ПРИЗИВИ.И всичко това -само в продължение на 2 дни,при пълно пренебрежително мълчание на САЩ.А става дума за вдигане на вносните мита със САМО 25% НА СТОМАНА И АЛУМИНИЙ-можем да си представим какво би станало ако имаше цял поменик от стоки,да не говорим пък ЗА ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ВНОС НА ЦЕЛИ ГРУПИ СУРОВИНИ И СТОКИ!!!Ами ако и ЕВРОПА РЕШИ ДА ПОСЛЕДВА АМЕРИКА И СЪЩО "ПООДРЕЖЕ" КИТАЙ защото едва изтрайва евтиния китайски внос,подбиващ пазарите й и генериращ безработица?И не могат да разберат тука некои хора КАКВО Е АМЕРИКА ЗА СВЕТА,по простата причина че когато даскала в школото е обяснявал че "срещу ръжен не се рита",те са били из полето да ловят паяци с конец и восък.На всичкото отгоре "същите тия" в момента твърдят че "пак сме на грешната страна"?!
 • Г.З.
  Отговор
  4 03:50  09.03.18
  С президент клоун,лайкучка,вредиш не само на себе си но и на съюзници,съмишленици,приятели,Има ли Америка сили и ресурси за конфронтация в Европа Китай Русия,арабския свят.От юг чака Мексико.Цяла латинска америка.крайно време е Европа да вземе съдбата си в свой ръце,а не един Лемън Брадърс да срива световната икономика.
 • Max
  Отговор
  5 07:30  09.03.18
  Без САЩ Европа е загубена. ЕС много добре знаят коя е печелившата страна
 • Дочо
  Отговор
  6 08:58  09.03.18
  Вместо конфронтация да се обеденят сащ ес и Русия да смяжат идляма да си вземат нефтените находища и другото па после да си пият кафето охолно ш предоволно.
 • Дочо
  Отговор
  7 08:59  09.03.18
  Вместо конфронтация да се обеденят сащ ес и Русия да смяжат идляма да си вземат нефтените находища и другото па после да си пият кафето охолно ш предоволно.

Напиши коментар:


Публикувай