Last news in Fakti

8 Март, 2018 21:00 4 192 19

Кристалина Георгиева предупреди Тръмп

  • стомана-
  • кристалина георгиева-
  • мита-
  • сащ-
  • търговия-
  • доналд тръмп-
  • алуминий

Георгиева заяви, че Тръмп трябва да направи оценка на последиците

Кристалина Георгиева предупреди Тръмп - 1
Снимка: БТА/ AP

Главният изпълнителен директор на Международната банка за възстановяване и развитие и на Международната асоциация за развитие в групата на Световната банка Кристалина Георгиева призова американския президент Доналд Тръмп да бъде „внимателен“, преди да наложи противоречивите мита за стомана и алуминия. Георгиева предупреди, че тези стъпки могат да засегнат световната търговия.

Георгиева заяви, че Тръмп трябва да направи „оценка на последиците“, преди да продължи с плана, чието реализиране разпали опасения за търговска война с Китай и Европа и разтревожи световните пазари. Тя каза, че нейното послание към Тръмп, който се очаква да се подпише митата, е да направи внимателна оценка, преди да предприеме по-нататъшна стъпка, съобщи Нова телевизия.

„Ако предприемете стъпка по някаква причина, тогава трябва да предвидите няколко стъпки за последствията", каза Георгиева пред малка група репортери в Брюксел. „Преценете какви са последиците и след това се консултирайте се за тези последици".

ЕС обеща да се противопостави на тарифите със собствени мерки, насочени не само към американската стомана, но и към продукти като уискито бърбън, джинси, мотоциклети, портокалов сок и боровинки. Ръководителят на Световната банка, чиято организация е специализирана в отпускането на средства на бедните страни, добави, че „Тръмп трябва да има внимателно калибриран подход към това, което се случва в световната търговия".

„Когато търговията се свива, има последици за най-бедните хора в богатите страни. Стоките стават по-скъпи, а бедните харчат повече от своите пари, купувайки тези стоки", каза тя. Тръмп изглежда намеква, че тарифите, които според него са насочени към спасяването на американската стоманодобивна индустрия и намаляването на дефицита й, ще покажат „голяма гъвкавост" към „истински приятели".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зорлем

    31 3 Отговор
    Сега остава някой да обясни на Тръмп коя е Кристалина Георгиева, че ще му е неудобно да смени крачолите на сляпо.
  • 2 СССРБАРЕТА

    29 7 Отговор
    Сега вече съм сигурен че Тръмп е човек на ПУТИН!!! Досега имах съмнения но вече нямам. Руснаците толкова хитро ще ударят запада, че ще го разцепят на две както секира сухо дръвце! И краварника мълчи! Те това се казват Руски санкции за европа и сащ! ХАХАХАХАХАХАхАХАХ
    Честито на американските подлоги!
  • 3 Лост

    18 6 Отговор
    Не е важно коя е, важно е поста който заема.
  • 4 СССРБАРЕТА

    26 4 Отговор
    Руснаците винаги са били виртуози ама тоя път направо им скриха шапката на западната ширеща се олигофрения ХААХАХАХА! Къде сте подлоги сега да ми обясните за РУСКИТЕ САНКЦИЙ!
    Давай ДОНИ добре се справяш...... УДРИ!!! Всичките лизачи ще му лазите на Путин на крака! И Канцлери, и шеихове, Крале, Кралици, принцове и принцеси! И четете историята! За Русия има много мъдри неща написани от велики личности дръзнали да извадят оръжие срещу тази велика страна!
  • 5 СССРБАРЕТА

    24 4 Отговор
    Когато се преобърнал хода на ВСВ армията не един Руски генерал обкръжила по гениален начин армията на прочут немски генерал и немците се предали! Тогава нацисткият генерал казал на Руският "НИЕ МАЙ ВИ НАУЧИХМЕ ДА ВОЮВАТЕ" а Руският му отвърнал "ДА А НИЕ ЩЕ ВИ ОТУЧИМ" факт!!! Четете изторията!
  • 6 El comandante

    18 4 Отговор
    СЛАВА РОСИИ сороси пък за боздугана на Богатир Владимир си знаете Оставииии!!! Имате желание хахаха!!!
  • 7 Roku

    8 1 Отговор
    Хужасссссссс
  • 8 ФЕРОДО, МИРИШЕ НА ФЕРОДО

    17 2 Отговор
    Караме със ръчна СПИРАЧКА? О БОЖЕ ОТИДОХМЕ НА ЗАПАД ЗА ПО-ДОБРО А СТАНА КАКТО ВИНАГИ - СРИВ, ЗАЕМИ, ДЪЛГОВЕ, РАЗКРАЧКА В КРИЗИ И ВОЙНА. ХУБАВА РАБОТА АМА БЪЛГАРСКА ГАНЬОВСКА.АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН, КОЛКОТО ПО-ЗЛЕ АЗ СЕ КЕФА И МИ СТАВА ДОБРЕ. КАК МОЖЕ ТОЛКОЗ ЮРДЕК ДА СЕ НАВЪДИ У НАС БЕ БОЖЕ?
  • 9 ТРЯБВА ДА ОТКРИЯТ ЛОВНИЯТ СЕЗОН

    2 1 Отговор
    ЗА ЕДЪР ПЕРНАТ ДИВЕЧ. ПРЕЧИ ПО УЛИЦИ И ШОСЕТА. НУЖНО Е ПРЕБРОЯВАНЕ НА ДИВИЯ ЮРДЕК И ДА ОСТАНЕМ САМО ПО-СНОСНИТЕ И ЗАМОЖНИТЕ. ДРУГИТЕ, ЩАВЕНЕ, СКУБАНЕ, СЪС ЗЕЛЕ И ОРИЗ. НУЖНО Е СЕРИОЗЕН АКШЪН - УКРАЙНА, ЛИБИЯ НЕЩО БЛИЗКО СРОДНО. ЛУД СЪМ ЗА АКШЪ. АЗ ВЯРВАМ ЕВРОПА МОЖЕ САМО ДА РАЧИ.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 МОЕМ СЕ ОСЕРИМ, НО НЕМА ДА СЕ ИЗЛОЖИМ Я

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "ОТ КОГА ЧАКАМ ДА СЕРЕМ ПРАВ":

    ТРЪПИМ И ГО ДЪВЧИМ ТУЙ СУ ОТО Л , ДОРДЕ УБАВО ОМЕКНЕ И НА ДУША НИ ДА ОЛЕКНЕ. ПО ЗАПАДЕН СТАНДАРТ. ЖИВО Л АМА ЗАПАДНО.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ПОМНЯТЕ КРИСИ, ПОМНЯТЕ

    7 4 Отговор
    КОГА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА У БРЮКСЕТО С БЪЛГАРСКИ РИТМИ И НОСИИ ФЪРГАШЕ НАСАМ НАТАМ ПЪ.ГАВО ГЪЗЛЕТО. ТОГА БЕ ТЪЙ РАДОСТНА ЩАСТЛИВА А ДНЕС УМИСЛЕНА ЗАГРИЖЕНА УНИЛА. КРИСИ МАМА, ОТ КОГА СИ СТАНАЛА ВЕЧЕ БАБА, ВМЕСТО У ДОМА ДА СИ СТОИШ И ДА ЧЕПКАШ ВЪЛНА ТИ НА ТРАМПАТА ВЕЖДИ ДИГАШ И ЛИЦЕ СИ СЪРДИТО МРЪЩИШ . ГРОЗНЕЕШ , НИЩО ЧЕ СЕ МЪЧИШ КАКТО ПРЕДИ ДА СЕ МОМЕЕШ.
  • 14 Д-р

    2 3 Отговор
    Историята го е доказала :България влезе ли в някакъв съюз или коалиция, те задължително са обречени. Кристалина бързо ,като мишка напусна потъващия кораб ,наречен ЕС !
  • 15 Хасан

    2 3 Отговор
    И ний сме дали «слуги и лакеи» за Ротшилд,Рокфелер и световната олигархия..
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 СМЕХ

    0 0 Отговор
    ДА НЕ КАЗВАМ -ТЯ ,,ЩЕ КАЖА -НИЕ АКЪЛ ЗА СЕБЕ СИ НЯМАМЕ, ТРЪГНАЛИ НА ДРУГИ ОТ НЕГО ДА ДАВАМЕ. ПУЕЦИ ! И СИ ВЯРВАТ .
  • 18 АМА АЙДЕ, КАРАЙ ДА ВЪРВИ

    0 0 Отговор
    ТЯ ТЪЙ КАТО Е ТРЪГНАЛА, ТЪЙ ЩЕ Е ДОРДЕ СЕ ЗАДУШИМ В СОБСТВЕНИТЕ СИ Л Л Л Л Л. ДРУСАЙ КРИСИ , ДРУСАЙ.
  • 19 Коментатор

    1 0 Отговор
    Уникални сме ние българите. Българин и шеф на ООН да стане пак ще го омаскарим и че кажем, че е слуга на Сорос, Ратшилд, Путин и световната конспирация. Такъв е светът, това са световни институции и Кристалина Георгиева е там, защото е професионалист от световна величина, а разни чоплисемковци да се изказват по такъв начин е просто безочливо или си е съвсем нарочно...