10 Март, 2018 06:30 2 118 3

Канцлерът на Австрия разкритикува имиграцията „без граници“

  • австрия-
  • себастиан курц-
  • имигранти-
  • граници-
  • нападение-
  • бежанци-
  • убежище

Австрия затегна правила за предоставяне на убежище

Канцлерът на Австрия разкритикува имиграцията „без граници“ - 1
Снимка: БТА XINHUA

Управляващата дясна коалиция в Австрия втвърди тона в антиимигрантската си линия, след като афганистанец се призна за виновен за нападението с нож срещу четирима души във Виена.

"Ясно е, че много грешки са били допуснати през последните няколко години по отношение на имиграционната политика и политиката за предоставяне на убежище. Имиграцията без граници е в основата на много проблеми, пред които сме изправени", се казва в изявление на австрийския канцлер Себастиан Курц, съобщи Нова телевизия.

"Точно заради това ние втвърдихме нашите правила за предоставяне на убежище", заяви вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе, лидер на крайнодясната "Австрийска партия на свободата". Заподозреният за нападението срещу четирима души във Виена е 23-годишен кандидат за убежище. Той нападна първо възрастна двойка и дъщеря им на 17 години, които излизали от ресторант на търговска улица. После нападна друг афганистанец на няколко метра по-нататък. Един от ранените - мъжът от атакуваната двойка - е в сериозно състояние. Останалите са извън опасност за живота.

Нападателят бе арестуван малко след атаките. Той каза, че е наркоман и че е действал така, защото е агресивен и недоволен от живота, но че нямал никакви политически мотиви. Нападателят каза още, че познавал афганистанеца, когото ранил и че двамата имали спор за дрога.

Миграционният въпрос бе в центъра на кампанията за австрийските избори миналата есен. В резултат на миграционната криза през 2015 г. - 2016 г. в Австрия, страна с 8,7 милиона души население, бяха регистрирани над 150 000 кандидати за убежище, което е 2 процента от населението.

Управляващата коалиция, спечелила над 60 процента от гласовете, предприе мерки за ограничаване на предоставянето на убежище и за ускоряване на процедурите за експулсиране. Нападенията в Австрия, в които са замесени мигранти, са относително редки, но някои от тях получават широк отзвук. Полицейски статистики показват, че процентът на престъпленията сред новопристигналите надвишава средното ниво за Австрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камагра

    4 13 Отговор
    Абе тоз гей бе, вече и те станаха дясно мислещи
  • 2 като домакин

    17 1 Отговор
    Този може да продължи делото на един друг канцлер от Австрия ...
  • 3 Гост с име

    12 0 Отговор
    Дет са вика сяка жаба да си знае гьола. Едно прасе като го вкараш в дворец ще направи кочина. Едни примати като ги вкараш в цивилизацията ще я направят зоологическа градина. Затова кой откъде е.
Новини по държави: