9 Март, 2018 14:59 2 677 2

Ким Чен-ун: Няма да ви будя с ракети сутрин

  • северна корея-
  • ракети-
  • ким чен-ун

Севернокорейският лидер заяви готовност за среща с президентите на САЩ и Южна Корея

Лидерът на Северна Корея Ким_Чен-ун обеща на президента на Южна Корея Мун Дже-ин, че не смята да притеснява страната му с ракетни тестове, съобщи Йонхап.

През последната година Пхенян проведе около 20 изпитания с балистични ракети. Повечето от тях се провеждаха в ранните часове на деня.

През тази седмица дипломати от Южна Корея имаха разговори с Ким Чен-ун. На тях той е обещал, че „няма да буди Сеул с ранни ракетни изпитания“.

„Днес реших, че сънят на вашия президент не бива да бъде прекъсван с ранни обаждания.“ Това е завил Ким Чен-ун, според думите на дипломати.

В момента Северна Корея демонстрира обрат в позицията си и желание за преговори. Ким Чен-ун обяви, че е готов да проведе среща с Мун Дже-ин и президента на САЩ Доналд Тръмп.

Самият Ким е заявил, че е готова да проведе и телефонни разговори с двамата президенти. Той заяви, че иска дипломатите да проведат преговорите гладко. Самият Тръмп вече заяви, че ще разговаря с лидера. Очаква се това да стане през пролетта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИЙ ТВА Е СВОБОДЕН И

    2 3 Отговор
    НЕЗАВИСИМ ЧОВЕК. НАШТИ ЛИДЕРИ СА ПРАВОЛИНЕЙНИ ЕВРОЗАВИСИМИ И ПРЕДСКАЗУЕМИ.
Новини по държави: