10 Март, 2018 08:37 2 531 11

Путин: Русия не се меси в чужди избори

  • владимир путин-
  • русия-
  • избори-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Стопанинът на Кремъл даде обширно интервю за американска телевизия

Путин: Русия не се меси в чужди избори - 1
Снимки: БТА/АР

Русия не насърчава намесата в изборите на други държави и не се занимава с такива действия, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американската телевизия NBC, предаде ТАСС.

Путин повтори, че хората, които САЩ обвиняват в намеса в американските президентски избори от 2016 г., не са представители на руското правителство. "И какво като са руснаци? Има 146 милиона руснаци, и какво от това?"

На 16 февруари САЩ повдигнаха обвинения на 16 руснаци и три руски организации за опит за намеса в американските политически процеси по време на предизборната кампания през 2016 г.
Путин заяви, че не изключва възможността тези обвинени от САЩ руснаци да са работили за американци.

"Тези хора не са държавни служители. Възможно е някои от тях да са работили за някой от кандидатите" (за президент на САЩ), каза той.

Русия никога няма да предаде на САЩ обвинените от тях руснаци, заяви Путин. "Никога. Русия не екстрадира своите граждани, точно както и САЩ. Нима САЩ екстрадират свои граждани някъде другаде? Това първо. Второ, не виждам тези хора да са извършили нещо незаконно", заяви Путин.
Русия не разполага с възможностите на САЩ за кибератаки, каза Путин.

Путин: Русия не се меси в чужди избори

"Нямаме средствата, с които разполагате вие, нямаме глобалните средства за масова информация, с които разполагате вие. Имаме само РТ, каза Путин в отговор на водещата за кибервойната между двете страни.

Твърденията за използване на химически оръжия от сирийските власти са фалшиви новини, заяви Путин.

"Сирийското правителство отдавна е унищожило химическите си оръжия", каза руският президент.
Путин определи президента на САЩ Доналд Тръмп като бизнесмен с голям опит, който се отнася с уважение към хората, с които работи. Стопанинът на Кремъл заяви, че не чете туитовете на Тръмп и съобщи, че той самият не ползва Тwitter.

Путин: Русия не се меси в чужди избори

"Имам други начини да изразя гледната си точка или да реализирам решенията си. Доналд е по-модерен човек", каза Путин и заяви, че никога не се е срещал с Тръмп преди той да се кандидатира за президент на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 медиавист

    12 2 Отговор
    Бе разправяй си ти, че нямаш сестра.
  • 2 Наблюдател

    16 16 Отговор
    Мисленето на психопата Путин и цялата шайк8а около него е като на криминални престъпници."Не пойман-не вор", т.е. не са го хванали по време тна кражбата, значи не съм крадец. Поради тази причина и той и Лавров и всичките други негодници постоянно искат доказателства, а когато такива им се представят, започват да извъртат, че не са фалшиви.
  • 3 Гост

    9 7 Отговор
    Русия, Русия колкото си голяма толкова са големи и мизериите които си сътворила.

    Коментиран от #4

  • 4 РЖД

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Голем,,мизерник,,е Путин,през 10 морета да се избере презтдент.Не могът да си го простят американците,всеки ден се гърмът..по у-ща,домове,университети.
  • 5 аршинолог

    8 6 Отговор
    Интересно - когато Нюлънд раздаваше корабийки преди кървавия преврат в Украйна, а Маккейн ги насъскваше на майдана, за който цру си призна, че са платили 5млрд., Сорос и той се похвали с 5млрд., тогава това беше "подпомагане на демокрацията", може би. Пък сега понеже някакви руснаци, нещо, май че, по компютрите, раиш ли... воят не спира повече от година и няма изгледи да спре следващите 10.

    Коментиран от #8

  • 6 Така си е

    4 4 Отговор
    Путин: ние ако ни харесва някоя държава или я окопираме, или а бомбандираме. За какво ни е да им се месем в някакви избори?
  • 7 Иванов

    2 4 Отговор
    Аз му вервам на Путин. Да се е месил в изборите на Крим и Донбас? Неее.
  • 8 Русофилски лъжи

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "аршинолог":

    Сигурно имаш един аршин мозък за да вярваш в тези руски лъжи.

    Коментиран от #11

  • 9 да бе

    0 1 Отговор
    не се меси щото такива няма, всичко е нейна работа.
  • 10 222

    3 4 Отговор
    Щом някакво комунистическо джудже от КГБ го е казал,значи е истина ,така ли ?
  • 11 аршинолог

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Русофилски лъжи":

    Сигурно си напълно зомбиран, за да обявяваш за "лъжи" това, което цял свят видя.