Last news in Fakti

13 Март, 2018 11:39 898 1

Япония ще помага за срещата между Тръмп и Ким Чен-ун

  • япония-
  • ким чен-ун-
  • доналд тръмп

В момента се търси вариант за страна, която приеме срещата

Властите в Япония са готови да съдействат за срещата между лидерите на САЩ и Северна Корея, съобщи „Киодо“.

Готовност за това е била изразена от японския премиер Шинзо Абе. Той е разговарял с директора на Националната разузнавателна служба на Южна Корея – Со Хун.

През миналата седмица лидерът на Северна Корея Ким Че-ун обяви, че е готов да се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп. Той е изразил желани за договарянето на мирно споразумение между двете страни.

От САЩ признаха, че са останали изненадани от внезапния обрат в политиката на Пхенян.

Хун е разказал на Абе подробности около срещата на южнокорейската делегация със севернокорейския лидер. Той е потвърдил, че Ким Чен-ун е потърсил среща с Тръмп.

Анализатори вече обявиха, че Тръмп не трябва да приема среща в Северна Корея, защото така ще признае режима в страната. Япония може да се окаже компромисен вариант.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    1 2 Отговор
    Невъзможно е Ким да напусне С.Корея за евентуална среща с Тръмп, защото живота му ще е в опасност. Няма как Тръмп да бъде допуснат в Пхенян - там никога не е стъпвал агресор. Единствения вариант за срещата е Китай, при драконовски мерки за сигурност за Ким, разбира се.
Новини по държави: