Last news in Fakti

13 Март, 2018 12:37 1 414 1

Палестинският премиер оцеля по чудо след бомбен атентат

  • рами хамдала-
  • газа-
  • ивица газа-
  • хамас

Автономната власт побърза да обвини екстремистите от Газа в опит за убийство

Палестинският премиер оцеля по чудо след бомбен атентат - 1
Снимки: БТА/АР

Експлозия избухна при преминаването на кортежа на палестинския премиер Рами Хамдала в ивицата Газа, пораждайки подозрения за покушение, предаде АР.

Премиерът е навредим, но палестинската автономна власт побърза да обвини екстремистите от Газа в опит за убийство. Причината за взрива засега не е установена.

Шефът на палестинското разузнаване Маджид Фарадж, който е бил в кортежа, също е невредими, съобщи източник от силите за сигурност, член на делегацията.

Седем души са ранени.

Палестинският премиер оцеля по чудо след бомбен атентат

Три от колите в конвоя са с избити прозорци, една от вратите на една от тях има следи от кръв, показаха телевизионни репортажи от мястото на събитието.

Визитата на премиера на палестинската автономна власт, действащ на Западния бряг, е рядко събитие за Газа. Той пристигна в управлявания от "Хамас" анклав за откриването на отдавна очаквана водопречиствателна станция.

Палестинският премиер оцеля по чудо след бомбен атентат

След като "Хамас" отне контрола над Газа от палестинската власт през 2007 г. и последва израелско-египетската блокада на ивицата, различни спънки, както и недостигът на електроенергия забави реализирането му с четири години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Мосад