13 Март, 2018 21:33 11 568 46

Русия заплаши да спре британските телевизии

  • телевизии-
  • заплаха-
  • русия-
  • великобритания-
  • мария захарова-
  • сергей скрипал

Размяна на заплахи между Москва и Лондон

Русия заплаши да спре британските телевизии - 1
Снимка: БТА/ AP

Русия заплаши да спре излъчването на британските медии на руска земя, ако Лондон спре излъчването на руската държавна телевизия RT, съобщи РИА Новости, позовавайки се на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Напрежението между двете страни се повиши след отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал, живеещ от години в Обединеното кралство. Британските служби подозират Русия, че стои зад покушението. Кремъл отрича и обвинява Лондон в провокация.

„Нито едно британско средство за масова информация няма да работи в нашата страна, ако затворят RT”, заяви Мария Захарова. Британският медиен регулатор по-рано съобщи, че може да преразгледа разрешителното на телевизия RT, смятана за пропаганден орган на Кремъл.

Британският премиер Тереза Мей не разполага с реални факти по случая с отравянето на бившия полковник от военното разузнаване Сергей Скрипал, заяви още говорителката на руското дипломатическо ведомство Мария Захарова. Вчера тя нарече обвинението на Тереза Мей пред британския парламент „цирково изпълнение”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голем смях

    40 75 Отговор
    Горките хиляди англичани в Русия и хилядите ,които напират за жителство във фекалния сталактит .Няма да могат да гледат истински новини и спорт.Току виж се отказали да се местят в руския рай.

    Коментиран от #22

  • 2 Барчо

    98 30 Отговор
    Забелязвате ли как цял свят иска да постави Русия в обяснителен режим. Те да обясняват защо се използва химическо оръжие от някои си, които са всъщност съвсем други, те да обясняват кой е отровил еди кой си, те да обясняват защо краварите си избират смешници да ги ръководят и т.н. и т.н. Да не говорим за непрекъснатите провокации като тази за безпричинното спиране на руската медия в Англия. Ами съвсем естествено като я спрат, а тя е единствена и друга няма, да бъдат спряни всички английски пък в Русия. Забелязвате ли разликата в числата. Една руска в Англия и десетки английски в Русия.
    С тия простотии искат да повлияят на руските избиратели, но това най много да ги накара да гласуват за Путин дори и този който е имал друго на ум.

    Коментиран от #4, #5, #18, #19, #36, #44

  • 3 Вей Хайвей

    84 30 Отговор
    Ха-ха-ха тия още малко и ще наложат санкции на Русия ако руския народ избере отново В.Путин.
    ,,Балона" продължава да расте и накрая ще се спука и не искам да съм в САЩ или UK когато това се случи
  • 4 Наблюдател

    26 69 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    И как ще повлияят бе умник? Не знаеш ли, че джуджето се конкурира с клоуни, които за нищо не стават? Единствения, който беше алтернатива не бе допуснат до изборите. Пишеш абсолютни простотии.

    Коментиран от #8, #14, #34

  • 5 Спиро

    31 7 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    ...а въобще има ли две мнения по въпроса кой е отровил Скрипал?

    Коментиран от #13

  • 6 Барчо

    59 24 Отговор
    Заглавието пак е провакативно е насочено недвусмислено да предизвиква отрицателни чувства към руските действия.
    Русия не заплашва, а предупреждава че ако бъде спряна руската информационна програма в Англия, тя ще бъде принудена да спре английските такива на територията на Русия.
    Това че е отровен руски предател с химическо вещество, което може да произведе и Тамбокту ако му е нужно, не значи че руските служби са замесени. Безмислено е. Това е все едно да отидеш и да убиеш пред всички вече осъден крадец, който ти е върнал откраднатото. Смисъл никакъв, печалба никаква. По-скоро това си е провокация и толкова.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Барчо

    30 15 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Естествено че някои си мислят че ще повлияе. Ако не се сещаш, да те сетя някак си. Са сети ли се? Не. Ми капка по капка - вир. Всяка една провокация сама по себе си няма как да повлияе, но взети заедно може да стане. Те така си мислят. Щото те нещата стават много, да не ги изброявам.

    Коментиран от #10

  • 9 наглосаксите

    46 14 Отговор
    а какво ни интересува съдбата на някакъв предател? Нашата Родина колко негодници я предадоха? аз лично бих се радвал някоя служба да ги награди с по един новичок, ама вместо това ги гледаме по телевизията всеки ден как дуят бузи и ни дават акъл! В случая смятам, че англетата натягат нещата излишно. А от спирането на телевизиите ще пострадат само техните граждани защото няма да имат алтернативна позиция за да си сверяват часовниците. Ако се информираш само от ББС и СНН ставаш за нула време зомби. А и спирането на английските програми в Русия ще ги лиши от един пропаганден канал, което пак не работи за демокрацията...
  • 10 Наблюдател

    14 26 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    Нищо няма да измени. Това изобщо не са избори и и несериозно да се мисли, че някой може да повлияе върху тях. И ти самия не го мислиш сериозно, просто лансираш една от руските опорни точки за "мотивите," на англичаните да отровата Скрипта. Несериозно е.

    Коментиран от #11

  • 11 Вей Хайвей

    40 11 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    А що в САЩ да не би да са избори? 500 делегата избират президент въпреки волята на гласоподавателите !
  • 12 Голям прос

    48 9 Отговор
    Щом раздухват работата май е намесено ЦРУ. Е как за всичко е виновна Русия, а армиите на САЩ и НАТО са по целия свят където трябва и не трябва. Тъпи провокации. Да измислят нещо оригинално. Във филма D-day един разправя, че от 1965г насам, начините за ограбване на държавите от САЩ не се е променил.
  • 13 Kcaniba

    13 15 Отговор

    До коментар #5 от "Спиро":

    Публикувано във факти.бг: ...а въобще има ли две мнения по въпроса кой е отровил Скрипал?
    Не може да има толкова много мнения.Ако ми дойдеш на гости и по средата на вечерята удариш глава в масата с пяна на устата,дали ще опандизят комшията Аврам???

    Коментиран от #24

  • 14 СЕРГЕЙ

    12 8 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Я кажи кой бе алтернатива на ВВП. да са по хилим .това равносилно някой руснак да каже алтернатива за България Е МИХАИЛ САКАШВИЛИ. Пълни простотии
  • 15 радев

    10 6 Отговор
    каквото повикало такова се обадило
  • 16 Иванов

    8 11 Отговор
    За първи път я виждам тази кифла усмихната. Сигурно им е спряла телевизиите.
  • 17 Пръдна ми на захара

    13 25 Отговор
    По-голяма простотия няма, щяла пРоссия да спре британските телевизии. Малииии и сега кво ще правят милионите британски имигранти в раша? не им завиждам!
    Тея съвсем са изперкали, особено тази гимнастичка захарова.
  • 18 Morgoth

    23 7 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    Далеч си от истината - сегашната кампания няма алтернатива и Путин няма как да загуби, никой на запад не си прави илюзиите, че това може да стане. Нещата са много по-сериозни - нагнетява се напрежение, което да оправдае евентуална война. Може би с идеята само да завземат териториите в Сирия под контрола на Русия, но може би и повече. В най-добрия случай става дума за "вдигане на акциите" преди преговори за разоръжаване, в най-лошия ... е тогава може скоро време да ни няма ...

    Коментиран от #23

  • 19 Мел Турмей

    6 12 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    мн глупости лаеш...ама само глупости!!!!!
  • 20 Любопитен

    21 6 Отговор
    Интересно ми е НАТО с ЕС и САЩ със 1 трилион $ за отбрана , защита и нз си какво....не може да защити хора , който са под тяхна закрила !!! Помолили я и обещана такава защита! За какво тогава ни е Нато ??? И ЕС ??? Те не могат да защитят хората във собствените си страни , а говорят за защита на страни като Украйна и пр...Смешно и жалко за баслословните суми за отбрана...
  • 21 Наблюдател

    6 26 Отговор
    Путинска Русия продължава да се самоизолира с непрекъснатите се простотии!!?
  • 22 Читател

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Голем смях":

    Бях тръгнал натам, ама сега кво шъ праим...?!:)
  • 23 Барчо

    17 6 Отговор

    До коментар #18 от "Morgoth":

    Това се знае отдавна за Сирия и всичко по принцип. Но и подобни действия срещу президента Путин не са излишни. Цял свят се самоубеждава, че единствено той е виновен за сегашната политика и докато е той на власт ще има санкции и всякакви подобни разни работи по света свързани с него. Каквото и да стане по света се преписва на него и бива демонизиран. Това е цялостната политика. А ако искат война, то в никакъв случай няма да е локална вече. Сега се готви пак провокация с химическо оръжие, което да припишат на Асад и се търси повод да се бомбандира Дамаск. Само че там са руснаците и те заявиха, че при подобна заплаха ще бъдат унищожени не само ракетите, но и от където са изстреляни независимо самолети или кораби или бази. Там е редовна руска армия, а не някаква си частна врътка на еди кой си. Нещата ще станат дебели и няма да има заден ход.
  • 24 Спиро

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    А според теб, кой има интерес да го ликвидира?
    Не е важно "къде", а "кой".
    Ако Едуард Сноудън се спомине при странни обстоятелства, то ясно кой ще е поръчителя.
    И при Скрипал е същото. Той си е изпял каквото е трябвало и е получил политическо убежище. Има ли смисъл да го трепят англичаните? Някакво смислено обяснение?
    От другата страна, на принципа "след дъжд качулка", руснаците също нямат файда.
    Какво ще стане обаче, ако всеки "Щирлиц" реши да си бъбри свободно с някой "Мюлер"??? Това не трябва да си го помисля никой. Затова назидателно се ликвидира с нещо, което не би следвало да хвърля някакво съмнение от кого е посланието.

    Коментиран от #27

  • 25 Kcaniba

    4 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Има ли смисъл да го трепят англичаните? Някакво смислено обяснение?
    От другата страна, на принципа "след дъжд качулка", руснаците също нямат файда.
    No Comment !!!!!!

    Коментиран от #26

  • 26 Спиро

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Kcaniba":

    Все ще намериш коментар, предполагам?
  • 27 Kcaniba

    10 4 Отговор

    До коментар #24 от "Спиро":

    След толкова години се сетиха да го ликвидират....та той си е хортувал до сега с кого ли не?!?!?И на кого по-точно трябва да "доказват" че могат да се справят с двойни агенти? Зарежи тея глупости.

    Коментиран от #29

  • 28 Енчев

    18 8 Отговор
    Новите Руски ЩИТОВЕ стражи на МИРЪТ в Света;
    "АВАНГАРД", "ХАМЕЛЕОН“, САРМАТ и "КИНЖАЛ" нямащи аналог,
    Направиха съвсем ненужни НАТО и цялата западна, петрол-геноцидна, военщина.
    Светът иска МИР, а единствен страж и гарант за това е РУСИЯ!
    Россия показала самая модерная нанотехнология которой нет аналогов в Мире.
    На авиабазе Хмеймим в Сирии, замечены новейшие российские - "Хамелеоны"Су-57 шестого поколение, автоматически меняющий цвет что делает их абсолютно невидимыми не только для электронику, но и для наземной оптики, и которое "Нано-хамелеоновое" покрытие отражает лазерные лучи, защищая и не нанося им вред.
    НОВИЕ "Комплексы "Искандер-К", и "М", развернутыйе в Калининградской области, с своими совершенно новыми баллистическими и крылатыми ракетами, сейчас перекрывает практически всю НАТО-ризованую Европу, всю БРЕКЗИТНОЙ королевство, всех Балканах до столице Турции!!
    YANK€€S GO BACK HOME, иначе не выживите в €вропе!!
    "Ако ги няма Руснаците на Земята ,
    Човечеството ще живee във вечен-НАЦИЗЪМ и ВОЙНА!",
    каза Giulietto Chiesa !!
    С уважение: Енчев / [email protected]
  • 29 Спиро

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Kcaniba":

    Добре.
    Дай да чуем твоята версия.
  • 30 TeooGeoo

    6 5 Отговор
    Добре го каза , Енчев!
  • 31 Хан Тервел

    4 17 Отговор
    Руската мечка се е настървила в последните 4-5 г.Става страшно. Донбас, Крим, Сирия. Сега България , Британия.Няко трябва да и избие зъбите на мечката. Моето скромно мнение е,че не САЩ, а Китай ще избие зъбките на мечката.

    Коментиран от #33

  • 32 гост

    5 4 Отговор
    Голяма активност бе тролчета! Да не са се задали съкращения на щата след 18-ти и сега да се напъвате кой е по-полезен, че да си запази службицата?
  • 33 Сибирь

    6 3 Отговор

    До коментар #31 от "Хан Тервел":

    Тъкмо си мислих ,че ти ще дойдеш да ни трепеш,а той нашият реши да праща китайците! Защо,не ти ли стиска?!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Съюза

    12 3 Отговор
    Прави са руснаците че са го отровили тоя доносник,Тереза Мей реве като пу...а за х.й и Англичаните да внимават Русия да не им наложи санкций,че неграта и арабите ще умрат от студ англичаните са на изчезване вече!
  • 36 куку руку ку

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    Публикувано във факти.бг: Забелязвате ли как цял свят иска да постави Русия в обяснителен режим.
    Войната не е спрямо Русия, тя е частния случай. Войната е срещу православието.
    Гърция-съсипана икономически.
    България- всякак и икономически, и политически, че и геноцид срещу българите тече с пълна пара.
    Украйна... по-зле от България
    Беларус, Грузия, Република Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Република Сръбска, Черна гора, всички на мушката на англосаксонците.
    Само една Русия все още се държи.

    Коментиран от #37

  • 37 Дядо Николай

    5 7 Отговор

    До коментар #36 от "куку руку ку":

    Много елементарно разсъждаваш чадо, все едно Волен Сидеров слушам. Никой не воюва срещу православието сал един цигарения поп от Русия се гаври с него.
  • 38 Крис

    8 3 Отговор
    Опитите за отравяне на Фидел Кастро бяха представяни като красиво демократично отравяне")

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Дани

    4 2 Отговор
    Ама всеки нормален човек знае че това са провокаци на британците,само и само да не ядът бои на световнпто по фудбол.Американците за това не отидоха и падаха нарочно.
  • 41 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "Крис":

    Това с Фидел Кастро е добра бележка !
  • 42 Баба Груда и Майския

    2 6 Отговор
    Аман от драсканици за пияни ушанки!!!
  • 43 Вервам ви!

    0 1 Отговор
    😂😂😂
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Старият пич

    5 1 Отговор
    Идва времето ПУТИН да командва парада във вашингтон а от любимата ви англия нема да има нищо РУСИЯ е избрана от бог да е на върха амин дай боже да се смили още един път над продажна БЪЛГАРИЯ
  • 46 Мирко

    0 0 Отговор
    Перфектна провокация на Порошенко и цру срещу имиджа на русия и путин.Питам се защо не се дискутира очевидното???
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания