1 633 7

Тръмп: Създаваме космическа армия

НАСА обаче предпочита космосът да остане мирно пространство

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

САЩ трябва да създадат свои собствени космически войски, заяви президентът Доналд Тръмп, цитиран от CNBC.

Той направи тази импровизирана забележка, говорейки пред войници във военновъздушната база на морската пехота "Мирамар" в югозападния щат Калифорния.

"В моята нова национална космическа стратегия космосът е признат за зона за военни действия, както земята, въздуха и морето. Ние дори може да се сдобием с космически сили", каза Тръмп.

Президентът на САЩ призна, че първоначално не се е отнасял сериозно към тази идея, но впоследствие осъзнал, че това е "отлична идея", която може би трябва да бъде реализирана.

Според експерти обаче е необходимо Вашингтон да отдаде приоритет на укрепването на разузнаването и киберсигурността. Създаването на космически войски освен това би изисквало сериозни преобразувания във въоръжените сили и огромни разходи.

В момента за космическата военна програма на САЩ отговарят предимно военновъздушните сили. През последните години те провеждат тестови полети на безпилотен космически самолет.

Професорът от Масачузетския технологичен институт по астронавтика Дейна Нюман, бивш заместник-ръководител на НАСА, обаче заяви, че предпочита космосът да остане колкото се може по-мирно пространство. "Космосът е за изследвания и за напредък на човечеството. Трябва да се поучим от нашите грешки на Земята и да запазим космоса мирен", призова тя.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Срамь и позорь
  Отговор
  1 08:21  14.03.18
  У нас материала си бърка у г.за, високопоставени чиновници изнудват хората и им вземат и последните стотинки вместо да свършат работа, така е в Данс, Нап, в общините ......
 • Шоки
  Отговор
  2 09:05  14.03.18
  Извратиха се политиците по света. Отесня им земното кълбо и започнаха да пробват да си избиват комплексите и извън него.
 • Арагорн
  Отговор
  3 09:23  14.03.18
  Шегаджия си е тоя.
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  4 10:31  14.03.18
  Дони, звънни на Володя да ви вози, че иначе лошо. Положението ще е просто "космически во.ни".
 • Мммм
  Отговор
  5 12:27  14.03.18
  Те тия нямат наземни,ама искат космически войски. За последните Русия бързо ще им помогне със "Сармат"-и "Кинжал"-и и др подобни.Докато се усетят и вече са в космоса ама в ада където им е мястото. Тия кравари съсипаха България и Света с глупостите си и завоевателната и господарска хегемонтия.
 • ГОСТ
  Отговор
  6 15:05  14.03.18
  АЗ, ПЪК МИСЛЕХ, ЧЕ ДЖОРДЖ ЛУКАС ГИ Е СЪЗДАЛ ВЕЧЕ В БАЗАТА ЛУКАСФИЛМ
 • УШАНКИТЕ ИМАТ ТАКИВА
  Отговор
  7 15:17  14.03.18
  ОТДАААААВНА.

Напиши коментар:


Публикувай