Last news in Fakti

14 Март, 2018 08:12 2 022 7

Тръмп: Създаваме космическа армия

  • доналд тръмп-
  • армия-
  • космически войски-
  • наса

НАСА обаче предпочита космосът да остане мирно пространство

Тръмп: Създаваме космическа армия - 1
Снимки: БТА/АР

САЩ трябва да създадат свои собствени космически войски, заяви президентът Доналд Тръмп, цитиран от CNBC.

Той направи тази импровизирана забележка, говорейки пред войници във военновъздушната база на морската пехота "Мирамар" в югозападния щат Калифорния.

"В моята нова национална космическа стратегия космосът е признат за зона за военни действия, както земята, въздуха и морето. Ние дори може да се сдобием с космически сили", каза Тръмп.

Президентът на САЩ призна, че първоначално не се е отнасял сериозно към тази идея, но впоследствие осъзнал, че това е "отлична идея", която може би трябва да бъде реализирана.

Според експерти обаче е необходимо Вашингтон да отдаде приоритет на укрепването на разузнаването и киберсигурността. Създаването на космически войски освен това би изисквало сериозни преобразувания във въоръжените сили и огромни разходи.

В момента за космическата военна програма на САЩ отговарят предимно военновъздушните сили. През последните години те провеждат тестови полети на безпилотен космически самолет.

Тръмп: Създаваме космическа армия

Професорът от Масачузетския технологичен институт по астронавтика Дейна Нюман, бивш заместник-ръководител на НАСА, обаче заяви, че предпочита космосът да остане колкото се може по-мирно пространство. "Космосът е за изследвания и за напредък на човечеството. Трябва да се поучим от нашите грешки на Земята и да запазим космоса мирен", призова тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Срамь и позорь

    19 0 Отговор
    У нас материала си бърка у г.за, високопоставени чиновници изнудват хората и им вземат и последните стотинки вместо да свършат работа, така е в Данс, Нап, в общините ......
  • 2 Шоки

    7 2 Отговор
    Извратиха се политиците по света. Отесня им земното кълбо и започнаха да пробват да си избиват комплексите и извън него.
  • 3 Арагорн

    7 0 Отговор
    Шегаджия си е тоя.
  • 4 НАТО ВЕЦ

    4 0 Отговор
    Дони, звънни на Володя да ви вози, че иначе лошо. Положението ще е просто "космически во.ни".
  • 5 Мммм

    4 1 Отговор
    Те тия нямат наземни,ама искат космически войски. За последните Русия бързо ще им помогне със "Сармат"-и "Кинжал"-и и др подобни.Докато се усетят и вече са в космоса ама в ада където им е мястото. Тия кравари съсипаха България и Света с глупостите си и завоевателната и господарска хегемонтия.
  • 6 ГОСТ

    4 0 Отговор
    АЗ, ПЪК МИСЛЕХ, ЧЕ ДЖОРДЖ ЛУКАС ГИ Е СЪЗДАЛ ВЕЧЕ В БАЗАТА ЛУКАСФИЛМ
  • 7 УШАНКИТЕ ИМАТ ТАКИВА

    3 0 Отговор
    ОТДАААААВНА.