Last news in Fakti

14 Март, 2018 09:59 3 188 12

Изтече британският ултиматум към Русия

  • сергей скрипал-
  • русия-
  • великобритания-
  • ултиматум-
  • тереза мей-
  • вещество-
  • шпионин

Британците заплашиха Кремъл с ответни мерки

Изтече британският ултиматум към Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

В полунощ изтече ултиматумът на Великобритания към Русия да даде обяснения за отравянето на бившия руски агент и дъщеря му на британска земя. Сергей Скрипал и дъщеря му се борят за живота си.

Британският премиер Тереза Мей даде на Москва срок до полунощ да обясни пред Организацията за забрана на химическите оръжия как химическо вещество, произведено в Русия, се е озовало и е било използвано в английски град. В противен случай Лондон заплаши да предприеме ответни мерки.

Още преди изтичането на крайния срок Москва даде да се разбере чрез посолството си в Лондон, че няма да отговори на ултиматума, докато не получи проби от химическото вещество, за което говорят британските следователи. В нота до британското външно министерство посолството заяви, че Русия не е свързана със случилото се.

Русия дори заплаши да спре излъчването на британските медии на руска земя, ако Лондон спре излъчването на руската държавна телевизия RT, обяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. Британският медиен регулатор по-рано съобщи, че може да преразгледа разрешителното на телевизия RT, смятана за пропаганден орган на Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по темата

    39 2 Отговор
    Кой има интерес от убийството на Скрипал!

    Едно е ясно, че Путин няма. Никой не иска скандал в навечерието на изборите, освен враговете на Путин! А те са Порошенко, Англосаксонските Терористи и техните протожета от Идил.

    Затова английската вещица е толкова бясна, че и ултиматоми представя, но грешно си е направила сметката.
  • 2 Кcaniba

    10 0 Отговор
    В Русия?
    СССР??
    Даджикистан??
    Украина???
  • 3 Jack Bauer

    34 3 Отговор
    Доста странно ми звучи Тереза Мей (Великобритания) иска обяснения в определен срок от Путин (Русия), да не му е съпруга та му иска обяснения защо вместо на риба е ходил при любовницата (на шарана имало касова бележка).
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 НАТО ВЕЦ

    23 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В полунощ изтече ултиматумът на Великобритания към Русия

    По канала, та у Темзата.
  • 6 Владо Вр

    18 0 Отговор
    И сега какво? Англичаните ще мачкат с гол г-з ядосани таралежи? Толкова столетия вътрешно кръстосване на острова е довело до тежки ментални отклонения на политиците им. Британската империя е в миналото.
  • 7 Аааа

    10 0 Отговор
    ...и ко прайм ся ?
  • 8 Браво

    11 0 Отговор
    Нали са голяма работа, след ултиматум се обявява война, иначе стават за смях. Ха, ха , ха смешници, Бени Хил- премиер!!
  • 9 Aham

    6 0 Отговор
    Добре де, какъв е проблемът да предадат на руснаците проба от веществото??? Ако им е чиста работата защо не го направят....? Вероятно тогава ще се види и кой стои зад всичко, защото руснаците много добре знаят какво имат и вероятността англичаните да им предадат проба с тяхната отрова са нулеви. Путин в случая какво печели? - скандали преди изборите и политически натиск от всякъде. Путин е стратег, не глупак като Ердухан, които първо действа, после мисли..
  • 10 браво краво

    6 0 Отговор
    в Ирак все още търсят хи. оръжие госпожо Мей, брей... да поставите ултиматум на САЩ.
  • 11 Гост

    5 0 Отговор
    "Сравнително конструктивно изказване от руска страна направи единствено външният министър Сергей Лавров. Той призова британците да спазват международните си задължения, имайки предвид това, че според Конвенцията за забрана на химическите оръжия, Лондон трябваше да изпрати до Москва официално запитване и да предостави на руснаците проба от откритото нервнопаралитично вещество. Но щом няма запитване – няма и отговор, независимо от всички ултиматуми, които поставя Тереза Мей!"
    Ето, това е истината!
  • 12 Стършел

    1 0 Отговор
    Мислиха,мислиха и най- после измислиха пъкления си план срещу Русия .Целите са 3 в 1.Путин да загуби изборите,да провалят Световното първенство и да озлобят света срещу Русия. От всякъде вони на наглосаксонска мръсотия. Търсиха повод и го СЪЗДАДАХА.Създадаха една чудовищна интрига с присъщата си коварност.Погледнете на Мей изкривната от злоба и омраза изкривена физиономия. Тя загуби човешки образ.ТЯ Е ЗМИЯ,НА КОЯТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ СМАЧКАНА ГЛАВАТА,ДОКАТО НЕ Е ЗАПАЛИЛА ТРЕТА СВ. ВОЙНА.
Новини по държави: