Last news in Fakti

14 Март, 2018 10:17 6 300 13

Руските военни играят ролята на жив щит в Сирия

  • русия-
  • сащ-
  • сирия-
  • жив щит-
  • дамаск-
  • заплахи-
  • офанзива

Между САЩ и Русия се играе игра на нерви

Руските военни играят ролята на жив щит в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

По средата на нова игра на нерви между Русия и САЩ, Вашингтон заплаши да бомбардира Сирия, като от своя страна Москва заплашиха с контрадействия. Кремъл подчерта, че ще потопи ескадрените миноносци, които са открили огъня, пише руският вестник „Взляд“.

Във вторник началникът на Генералния щаб на Русия Валерий Герасимов заяви, че ако САЩ създадат заплаха за руските военни, ще „бъдат предприети ответни мерки, както срещу ракетите, така и по техните носители“. Междувременно, по думите на Герасимов, „действията по нормализиране на обстановката в региона около Дамаск продължават“.

Съществува ли обаче опасност за живота на руските военни в Сирия? Според Герасимов, САЩ планират изкуствена атака с химическо оръжие, след което ще ударят столицата Дамаск, където се намират руски военни съветници и представители на армията.

Изданието припомня, че между двете страни съществуват горещи линии. Преди всеки въздушен и не само удар срещу определена цел, двете страни се свързват по тях, за да установят дали има опасност за съответно руски или американски военни. Ако такава съществува, ударът се отменя.

Това се е случило и при прословутия бой от седми февруари. Когато кюрдските Сирийски демократични сили и техните американски съюзници са забелязали, че срещу тях напредват военни, от американска страна са се обадили в базата в „Хмеймим“, за да се уверят, че срещу тях не стоят редовни руски части, след което е била извършена бомбардировката.

Така между САЩ и Русия се играе игра на нерви. От Вашингтон могат, теоретично, да ударят сирийски части, докато военни на Москва имат възможността да извършат бомбардировка срещу кюрдите. И двете страни не искат да загубят тази игра, но никоя от двете държави няма и намерението да започва сериозен военен конфликт. Така може да се каже, че руските военни в Дамаск са жив щит за града, пише вестникът, цитиран от „Фокус“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кcaniba

    49 17 Отговор
    Такакво стана сега!??
    Моля гендерната соросня да ни просвети повъпросът!!
    ФАЩ каквоточно правят в Сирия,че вече са на нож с Турция и Русия!???
    То не бяха СДС-та, то не бяхаБорци за Свободата наСирия,какви ли имена не бяха 6 години подред!!!
    Резултатът винаги обаче - стотици хиляди убити жители на Сирия и милиони бежанци!!!
    фаще империята на злото!!!

    Коментиран от #4

  • 3 образцовите демократи

    45 13 Отговор
    И понеже американците не могат да спечелят на фронта, играят подлярската с тровене на шпиони, икономически шантаж и проваляне на световното в Русия.

    Коментиран от #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Жидомасонски Рептил

    12 29 Отговор
    Не е баш така - американците се горяха постоянно в мобилни крематориуми в Донбас, за да няма доказателства. Така заминаха яко-дим към 3000 наемника и според разузнаването поне 260-280 са били американски граждани (инструктори) ! Сега САЩ имат възможност да си отмъстят за загубите на майори и полковници, които се пожертваха в Украйна. Реално руснаците имат повече жертви в жива сила и техника, но пък за тази страна това са "приемливи жертви" още повече, че в Русия всичко е наобратно - руснаците се гордеят с жертвите си, вместо да скочат на гърлото на Путин с протести... Не знам кому е нужно да се бута срещу Русия - та там всичко е сбъркано, дори и да се превземе като територия, няма как за 2-3 поколения да им обърнеш начинът на мислене, а дотогава ще се вдигнат всеки ден по 2-3 въстания за освобождение и накрая "победителят" ще се види в чудо, както станало с поляците )))
  • 6 Кcaniba

    24 9 Отговор

    До коментар #4 от "Джендърът русофил":

    верно е, че тръбата ти е напълнена с нигерски генетичен матрал, на случай ТСВ, да възродите гендърите соросидни, великата и изключителна американска раса, когато Путя прати стопаните ви при всевишния

    Коментиран от #8

  • 7 Гост

    13 25 Отговор
    А стига бе! Нали руснаците победиха и се оттеглиха! Ихтамнет!
  • 8 Джендърът русофил

    12 32 Отговор

    До коментар #6 от "Кcaniba":

    Джуджето набира Славянски корпус за Сирия. няма ли да се запишеш там да трепеш американски инструктори или ще се ограничиш с тролене?
  • 9 mediator37

    14 3 Отговор
    Ще стане мазало.
  • 10 Васил Левски

    5 22 Отговор
    Сбогом на ТЕРОРИСТА ПУТИН И ПОСЛЕДНАТА ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА!

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 vasik atanasova

    4 2 Отговор
    АМИ МАСЛИНОВАТА КЛОНКА ТЯ КВО ПРАВИ ТАМ
  • 13 дъртак

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "образцовите демократи":

    Точно както бойкотираха олимпиадата в Москва 1980г.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания