Last news in Fakti

14 Март, 2018 19:30 2 963 3

ЕП поиска търговско споразумение с Лондон

  • ес-
  • споразумение-
  • великобритания

Очаква се това споразумение да гарантира бъдещите отношения между страните

Европейския парламент прие резолюция, с която препоръча на Великобритания двете страни да сключат споразумение за асоцииране след излизането на страната от ЕС, съобщи Евронюс.

Според документа такова споразумение може да предложи подходяща рамка за бъдещите отношения.

ЕП предлага бъдещите отношения да се основават на четири основни стълба: търговия и икономически отношения; вътрешна сигурност; сътрудничество във външната политика и отбраната; тематично сътрудничество, например в областта на научните изследвания.

Все пак се посочва, че държави, които са сключили споразумение за асоцииране, няма да разполагат с предимства в участието на общия пазар. Посочва се и колко важно е да се гарантират правата на европейските граждани. Великобритания очаква да започне търговски преговори с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъпа история

    9 1 Отговор
    Пълна порнография!
    Първо ги заплашваха с милиардни обезщетения при излизане, сега им предлагат асоцииране!
  • 2 борислв

    2 3 Отговор
    АНГЛИЧАНИТЕ са хитри,не наливат пари за развитие на пост комунистически държави и слаб евросъюз. ВИНАГИ СА ИМАЛИ СОБСТВЕНА ПОЗИЦИЯ и обикновено правилна.Нищо няма да загубят от излизането,по скоро ще спечелят.Пичове с една дума.

    Коментиран от #3

  • 3 Не британец

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "борислв":

    Трябва ли да ти припомням позицията им по време и точно преди освобождението или за умишлено задържаните кораби от Европа към България, ха дано се разминем с освобождението?!

    Или за стотиците хиляди Руснаци върнати на Сталин с няколко влакови композиции?!

    Или за бездомните деца които натовариха на кораби убеждавайки ги, че отиват към Африка да откриват нови земи - голямото приключение завършило с масово корабокрушение и смърт за хиляди деца много преди достигането на Африка?!

    Или за Индийския гладомор с 12 000 000 жертви - нулите са си наред?!
Новини по държави: