15 Март, 2018 11:41 30 895 59

Ердоган заговори за Трета световна война

  • реджеп ердоган-
  • война-
  • сащ-
  • турция-
  • бази-
  • сирия-
  • трета световна-
  • русия

Американските бази в Сирия могат да предизвикат война

Ердоган заговори за Трета световна война - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган предупреди, че в скоро време може да избухне Трета световна война заради случващото се в Сирия, съобщи гръцкото издание „Прототема“, цитирайки турските издания.

В столицата Анкара държавният глава предупреди, че искрата може да бъде запалена от американските бази на сирийска територия. „САЩ имат 20 военни бази в Сирия“, заяви Реджеп Ердоган на фона на влошените дипломатически отношения между Анкара и Вашингтон.

Той призова своите сънародници да бъдат подготвени за сценарий „Трета световна война“. „САЩ изграждат военни бази в Сирия. В региона има военно присъствие и на Турция, Иран и Русия. Тези бази могат да доведат до война“, заяви турският президент.

В Анкара Ердоган каза, че „трябва да сме готови за всички възможности“. Сирийската гражданска война започна през 2011 година. Увеличен е рискът от пряк сблъсък между армиите на страните в конфликта. Русия стои твърдо зад режима на Башар Асад, а между Турция и САЩ има напрежение заради подкрепата към кюрдите от страна на Вашингтон.

Междувременно стана ясно, че турският външен министър Мевлют Чавушоглу, който трябваше да лети за Вашингтон след няколко дни, е отменил визитата си. Причина са рокадите по високите етажи на американската дипломация. Държавният секретар Рекс Тилърсън беше сменен с директора на ЦРУ Майк Помпео.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    145 9 Отговор
    Обаче едно не може да се отрече на журналистите и това е ,че могат да създават сензации,от едно изказване,те със "хирургическа"точност изваждат от контекста това,което им"трябва"и ето ти новина,сензация...ето ви един вид "фалшива новина"
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хичкок биг кок

    63 16 Отговор
    Проектът "2020" нама да дочака предвидената си дата. Това се разбра още преди 3 години в няколко изказвания на Меркел. Ердоган не го казва, защото не го знае, а защото е в аутсайдерска позиция извън коалицията в 2020. Тоест му е вдигнат мерника и търси подкрепа отвън. Рязката промяна на митата върху металите (стоманата и алуминия в САЩ) е една обичайна мярка преди война, която се прави винаги преди голяма война (показва историята), както се казва САЩ се затваря и подготвя икономически за трудни дни за едни, печеливши за други...

    Коментиран от #7, #40

  • 4 Босфор нюз

    34 39 Отговор
    Психопат ?

    Коментиран от #29

  • 5 реалист

    151 23 Отговор
    Одобряван или не одобряван в случая Ердоган много прав.Със Сирия като цялостна държава за съжаление е свършено.Европа е слаба да се противопостави на неразумната политика на САЩ.Путин има разсъдък в главата ,но не се знае как ще го провокират.До като няма лидери /такива като ПУтин/ да възпират и въздържат САЩ всички сме застрашени.

    Коментиран от #6, #14, #51

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Трол

    64 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хичкок биг кок":

    Това с митата мааалко си го объркал. В случая Тръмп затормозява вноса на тези метали от други страни в САЩ. И тука вече ти се губи логиката. Преди война една държава трупа запаси от тях и евентуално спира износа им за други страни, а не към себе си!

    Коментиран от #21

  • 8 Ден

    70 11 Отговор
    Самите американци си го казаха и написаха още преди около 2 г. - или нова световна за да нулират дълга си от 20 000 000 000 000 $, или разпад.

    Коментиран от #13

  • 9 Коня на Оня

    74 13 Отговор
    Ас предлагам и ний да си напрайм база в Сирия и да им покажим кой командва тука!
  • 10 Хасан ал Арабия puppets

    36 18 Отговор
    Този гъбарко няма ли да разбере че с действията си те го карат да прави точно каквото искат . Ти си Куклата брачет !

    Коментиран от #11

  • 11 Психолог

    30 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан ал Арабия puppets":

    Виждам,разкрил си мистерията...
  • 12 Николай Николов

    34 20 Отговор
    Тоест Втора световна или поне Втора за Турция,след като я достраша да влезе във втората!
  • 13 Не се знае

    45 6 Отговор

    До коментар #8 от "Ден":

    дали няма да се разпаднат докато нулират дълга си. Нова световна няма да се води далеч от къщичките им. Светът не е същия като преди и много народи няма да им цепят басма
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Константинопол

    15 9 Отговор
    Ами нии това го знаем отдавна бре комшу!
  • 16 vasik atanasova

    29 12 Отговор
    ЗНАЧИ ВОЙНАТА ЩЕ Е ПОЧНЕ НАШАТА БРАТСКА СТРАНА
    ТУРЦИЯ
    ТОВА РАЗЧЕТОХ АЗ
    ЧЕ ИМА КОНФЛИКТ МЕЖДУ АМЕРИКА И ТУРЦИЯ
    А НЕ МЕЖДУ РУСИЯ И АМЕРИКА
    ЕРДОГАН СЕ ТЪРСИ
    ЛОШО Е ЧЕ БЪЛГАРИЯ СМЕ БЛИЗО
    И ХОРАТА КАЗАЛИ ПОКРАЙ СУХОТО ГОРИ И МОКРОТО
    БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
  • 17 1234

    65 1 Отговор
    Пийте, яжте и си носете новите дрехи.
    Ако видите силна ярка светлина това е края или рая ......
  • 18 123;)

    28 48 Отговор
    На някой извесно ли е,че този турчин е ходил на училище до 6 клас!!!Путин със КГБ школа……какво очаквате от подобни индивиди.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 знаещ

    69 6 Отговор
    Трета световна война рано или късно ще има,това всеки го знае.Въпроса е -кога?За сега всичката тая гюрултия е само дрънкане на оръжие и показване на сила.Русия надмина америте по въоръжение и те никога няма да се смирят с това,ще продължават да провокират отвсякъде и по всякакъв повод,с надеждата,че войната ще се води в Близкия Изток и Европа и няма да засегне Америка.Америте не са способни да воюват и затова търсят глупаци като нас,за да воюват с чужди ръце и за жалост ,такива глупаци има и то много.Ние, нормалните хора,не трябва да допускаме да стане война,но какво ли зависи от нас!?Пък и нормалните хора май не останаха много,като гледам форумите.Разпалва се омраза между българите,между турците и българите,между руснаците и българите и тн.Жаждата за кръв е голяма!.Изкриви се историята и лъжата се превърна в истина,всичко се изопачава в интерес на агресивната политика на САЩ,като за жертва се показва Русия-тя за всичко е виновна.А в една война бомбите няма да питат кой виновен и кой не,всички сме на кино!!!
  • 21 Приятелю

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "Трол":

    Приятелю не съм се объркал. Като вдигнеш митото какво правиш, вземаш по евтино бе баце. И като взимаш по евтино това защо го правиш.... По евтино ти взимаш, замисли се....

    Коментиран от #23

  • 22 Хари

    28 0 Отговор
    Абе както са тръгнали нещата, май без война няма да се разминем. Въпреки,че няма да е с танкове и автомати, нека управляващите този път, изберат печелившата страна. Не че ние ще бъдем някакъв фактор, в един евентуален военен конфликт. Та ние нямаме армия, на която да разчитаме, освен да се помолим: Боже пази България,,!!!
  • 23 Я изкарай Гано

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "Приятелю":

    Слагайки мита на дадена стока, защитаваш и стимулираш своята търговия/производство. Целта е да спреш дъмпинга с вноса и да защитиш своите производители респективно търговци.
    Ако ние като страна наложим мита на турските/гръцки домати и краставици, нашите зеленчукопроизводители нищо няма да спечелят, прекупвачите ще са облагодетелствани - ще ни смъкват по три кожи "по случай случката". Крива ни е ракетата на нас... и война няма да ни оправи. Ще изгинем работоспособните в окопите с калашници(ако има на склад?), самолетите се унищожават за норматив, после облита ТЕЦ Б дол, ТЕЦ София, летищата, Лакпром, писта Габровница(макар, че няма нужда), АЕЦ, Д, Митрополия - Л39 и Пилатус, Каменец(и там няма нищо!), Идеала, дървообработване ВТ, Ивайло, Аркус,(+складовете), Оргахим, ТЕЦ Русе, Дунарит, писти Балчик и Добрич(от там минава просто:)), Каолин, Соди, Корабостроителницата, ТЕЦ Варна, летищата, писта Равнец, Нефтохим, Кроношпан, Ново село, Неохим, ТЕЦ М Изток, КЦМ, Базите край Пловдив, ТЕЦ-а, Арсенал и Сопот (складовете). При което, държавата ни не може се възстанови 200години - "тотална щета" е термина.

    Коментиран от #38

  • 24 Цар Навуходоносор

    27 15 Отговор
    Кога ли Ердоган ще разбере ,че не е световна сила ...
  • 25 Димитър Кънев

    30 14 Отговор
    Кога Ердоган ще ни се извини за турското присъствие и съжителство.Кога ще ни изплати това което турците са ни откраднали.

    Коментиран от #50, #57

  • 26 Гари

    55 8 Отговор
    Българи, още Ванга беше казала да се държим за Русия. Не забравяйте,че Русия не е настроена враждебно срещу народа ни,а срещу продажните ни правителства,които се превърнаха в лакеи на Америка. Кой ни брои нас за живи? Къде отидоха близо ,2 милиона българи? Направиха децата ни бели роби. Правилото работи: разделяй и владей. Едните прокудени, другите се избиват по между си, делейки се на цигани, турци, наркомани,гейове и бог знае още на какво. Упадъкът на нашата китна държава е факт. И кой е предателят на родината ни? Кой толкова много иска да съсипе и малкото останало от нея,? Който и да е той, бог забавно но не забравя!! А вие не забравяйте поръчката на Ванга не изпускайте протегнатата ръка на Русия!! Тя е нашия по-късно голям брат !!!

    Коментиран от #28

  • 27 Пустиня

    11 0 Отговор
    ...и в края на войната, най-малко две държави ще са изчезнали!!!
  • 28 Грую

    19 3 Отговор

    До коментар #26 от "Гари":

    Не Бог пич, а хората. Хората правят всичко и не политическото лакейство ни доведе до тук, а икономическото. Американците ни пратиха хора, които бяха направили план, но той не се осъществи, защото закъсняхме. Този план беше направен от учени и забележете от ръководители на вторите нива във водещи корпорации. Ако бяхме изпълнили този план вероятно сега щяхме да сме малко по-малко като население, но щяхме да получаваме по 25 долара на час, както беше записано в този план. Вместо този план обаче влязоха ръководителите на корпорациите от първо ниво със свои протежета корумпираха и обогатиха новите български политици, които за благодарност разрушиха икономиката и отвориха широко вратите за стоките от внос на тези корпорации. България беше продадена от политиците на новото време по същия начин, както на времето индианците са си продали земите на белите в Америка и сега вече и политиката и икономиката ни е заложник на глобални корпоративни интереси и да ако на тях е изгодно може и във война да ни въвлекат и да допуснат и чужда окупация, стига това да им е изгодно и ако искате вярвайте нито ние като народ имаме думата и можем да направим нещо , нито политиците ни!
  • 29 Recep Tayyip Adolfl

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Босфор нюз":

    https://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/erdogan%20hitler_0.jpg
  • 30 Буревестников

    13 2 Отговор
    Ами по тая логика и тука американски бази черноморието изкупено от рубашки в Кърджали говорят на турецки. И ко прайм ся?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 прост

    12 13 Отговор
    На тоя по тялото вече личи точката от мерника на снайпера и няма да дочака 3-та СВ. Няма да го бъде, не. САЩ не прощават на продажници.
  • 33 овчар

    19 11 Отговор
    Абе, просто и примитивно турско племе, допреди 100 години вие нямахте бащини и фамилни имена, нямахте култура, нямахте писменост, литература, изкуство, стопанство и т.н.!
    След преврата на Мустафата, провъзгласил се за "баща на турците", чак тогава започнахте да си измисляте героични фамилии, чак тогава погледнахте (с погнуса) към европейската култура, а по-късно Западна Европа и Америка ви направиха свой храненик и средиземноморски жандарм, наляха ви капитали, за да им бъдете признателни, но вие си оставате завинаги едно средноазиатско тюрко-монголско племе... и сега драпате към Европата по пътя си към възраждането на лелеяната и бленувана Нова Османска Империя като първа стъпка към Велик Туран... (от Атлантика до Тихия океан и от Ледовития до Индийския)

    Коментиран от #42

  • 34 ТОДОРОВ

    3 3 Отговор
    Журнал..., Журналистика..., ЖурналиЗЪМ...???!!!
    Тролизъм.
  • 35 marquise

    12 0 Отговор
    Няма опасност от Трета световна война от известните политики, които преследват Великите сили и тези на съседните страни. Русия за сега е заела разумна позиция на изчакване и въздържане от официални коментари. Но след като минат изборите за президент на Русия, пасивните временни действия на външната политика на новия стар господар на Кремъл по отношение Сирия ще се реално активират. Тогава ще се разбере какви "козове" имат в ръцете си всяка една от страните, която поддържа или е против сегашният режим в Сирия.
  • 36 Бре

    10 4 Отговор
    Ами след като вкара аскера в Сирия без да са го канили там, е нормално да последва нещо подобно. Ама както винаги ще обвини някой друг
  • 37 SsCskasofia

    8 23 Отговор
    Колко тъпаци има тук ,не е истина.Русия била задминала сащ ,в какво бе ,в пиенето на течност за чистачки ли,хахах.Икономиката на мужика е малко по малка от на италия ,хахах или колкото хамбург и 80% е от отъжия,а гадните янки от 370 милиарда пборот от оръжия в света миналата година ,240 са на сащ и другите на останалия свят,та къде са направд тия запорожки ,къде няма и чпвешки матерял от 140 милона едва 30 да са бели хора ,другото е клипчета от много зле ,подчовек надолу ,хахаха и тук има някви гтъпаци къде срванявст хахахах

    Коментиран от #39

  • 38 Валери

    21 0 Отговор

    До коментар #23 от "Я изкарай Гано":

    Държава се строи за 20-30 години ако знаеш какво правиш и имаш точните хора на власт. Доказано е многократно в исторически план от държави почващи от нулата или бедни аграрни държавици, като нашата и Китай, превърнати в индустриялни такива в различен мащаб разбирасе и в различно време. Обратния процес може да е и по-бърз от 30 години, макар че в случея с нашата държава вече наближава 30-тата година от разсипията и трябва дасе признае на бай Тошо бая нещо беше събрал и направил, че след 30 години тотална разруха все още има останали благини за простия човечец да ги ползва.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Recep Tayyip Erdoğan

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хичкок биг кок":

    2023*
  • 41 ХАСАН

    6 2 Отговор
    Аз като ви казвам ,че Сащ създаде един съвременен Ноев ковчег- всички умни,богати,талантливи,красиви са събрани там ..и играе на Бог като предизвиква потоп по целия свят..Украйна,Корея,Сирия,Африка,Ирак..даже и Европа
  • 42 ХАСАН

    7 8 Отговор

    До коментар #33 от "овчар":

    Ако турците са нямали всичко това коетт казваш как са владели толкова много народи и земи???..от Каспийско море до Виена ..от Украйна до Африки и Близкия изэтк

    Коментиран от #44

  • 43 Коня до оня

    4 0 Отговор
    Третото пророчество от Фатима се крие заради Третата...
  • 44 Г.З.

    2 3 Отговор

    До коментар #42 от "ХАСАН":

    Османците не са били само турци.През тези пет шест века е имало везири и султани от всички етноси.иначе няма как да владееш такава голяма територия.Тургут Йозал за мен е най добрия турски политик.

    Коментиран от #56

  • 45 среднощен

    0 0 Отговор
    Дошло е време да се помолим!? На Кого или пък на кого, сами да си преценим! Нека само да си напомняме, че времето, както идва, така си и отива. Наскоро починалият титан на човешката наука в момента прави най-правилният, но уви за нас скрит, научен труд! Всъщност от политика не разбирам! Лека нощ...!
  • 46 Доналд Тръмп

    4 4 Отговор
    Ердоган е много добър управник като политик,идеолог и така нататък-умее да надъха масите,ако той днес каже-"В Турция вече се носят само дрехи с червен цвят и шапка в формата на полов орган", то само след час ще видите всички турци от Анадола до Одрин да маршируват с такива одежди,но като човек си пада малко луд-твърде силен идеалист е за да успява да се задържа силен,и в Турция,но и в световната политика,защото в световен мащаб идеалистите като политици,можете да ги преброите на пръстите на дясната си ръка.Затова Ердоган би бил перфектния водач на африканско племе,а не на силна и голяма държава,каквато е Турция

    Коментиран от #49

  • 47 Слабограмотен

    8 0 Отговор
    Турция е приела над три милиона бежанци от Сирия до преди няколко години тези две държави са имали голям стокообмен и търговия ....И мисля че до някъде имат право да присъстват с воена сила в Сирия като миротворци и помага ето на това да се спре войната в Сирия . Америка по принцип играе като световен агресор след края на студената война мислейки че няма кой да и държи сметка но вече не е така ...И Русия а и други държави вече разполагат с достатъчно ресурс да й се противопостави ...Точно сега е нужно да има добри дипломати големите сили и да седнат да се разберат но егото на американците и тяхната дипломация е това което пречи затова почнаха рокади при тях на ключови постове..А инак ние като държава на балканите трябва да показваме и на американците и на руснаците да не си мерят силите буквално на км от нашите граници а не да се разделяме на русофили и натовци.... България над всичко..

    Коментиран от #52

  • 48 Дааа

    2 3 Отговор
    Усеща дебелия комшията.но той си повярва твърде много.Влезна във Сирия като агресор и какво мисли че ще го галят ли.Ами който не слуша батко ще яде шамари.
  • 49 ХАСАН

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "Доналд Тръмп":

    Не съм съгласен с теб поради тая причина че в Турция има десетки партии...Ердоган на избори взима 40-45процента,останалите опозицията...Друг е въпроса че иска нов световен ред..Сащ се превръща в неконтролируема сила..Китай се развива,Русия прави по модерни оръжия ,Европа се разрасива и това и това вбесява Сащ ..става по агресивна
  • 50 ХАСАН

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "Димитър Кънев":

    Ти пък...по тая логика българите трябва да-платят обезщетение на македонцитп защото са завзели Филипополис ! Пловдив

    Коментиран от #59

  • 51 Шляхтиц

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "реалист":

    Моите поздравления!!!!!!!!!
  • 52 реалист

    5 0 Отговор

    До коментар #47 от "Слабограмотен":

    Наистина Турция пое много голяма част от бежанския поток идващ от Сирия.Милиардите идващи от ЕС,не са чак толкова много,Турция харчи и доста собствени пари за бежанците-може да си го позволи и има интерес от това.Въпреки,че Ердоган е не одобряван,той умее умело да ръководи масите и да води Турция според собствените си разбирания.Някои си мислят,че Турция е западнала и слаба държава,но не е така.Не говоря,че има и може да издържа многочислена армия , а за това,че изгражда и 3 военни бази извън Турция.Ако турската политика се задържи такова,от регионална сила може да се превърне спокойно в доста силен и умел играч на голямата сцена.Европа е слаба и неразумна.Страните са обединени в т.нр.ЕС,но той няма силна и ясна позиция,няма лидер,които да го дърпа на пред и да обединява страните,поради липса на собствена позиция те автоматично приемат позицията на САЩ.Юнкер и Туск не са истински лидери,те са чиновници,които си гледат добрите заплати и с нетърпение очакват пенсионирането си.Русия се върна силно на международната сцена,благодарение на силните и лидерски качества на Путин.Силно е мразена,но все повече политиката и се одобрява,макар и не много гласно и афиширано от много страни по света.Ако силните страни от Европа имат смелост да изкажат позиция и да се противопоставят на неразумната експанзия на САЩ и нейната намеса в различни страни за насилствено налагане на демокрация ще живеем спокойно в един сигурен свят.
  • 53 Иванов

    0 4 Отговор
    Реджо е окупирал една трета от Сирия, но американците са му виновни.
    Реджеп, започвай а тази война, поне хората да видят как българите се изправяме с камъни и дърве срещу германските ти танкове и американските самолети, защото ако се забавиш още малко Боко Тиквата ще ни умори от демагогкрация!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Я СИ ГО ВКАРАЙ ГАНО

    3 2 Отговор
    Госпожа, по- добре да ни избият турците, отколкото Боко Тиквата да ни ликвидира един по един. Така и повечето от управляващите ще си получат заслуженото!
  • 56 ХАСАН

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Г.З.":

    Тургут Йозал е американски въпитаник..за. турците това е както Иван Костов за българите...прави-приватизации,взима милиарди борчове,продава стратегическите си предприятия на Запада..създаа монтажна промишленост и евтина конфекция
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ОтличникаОтПсиходиспансера

    2 0 Отговор
    Ердоане - ми тя Третата световна война започна 2001 година на кулите близнаци у Новия Йорк . Добро утро ефенди !
  • 59 DEVSADIVTANVLNVS

    1 3 Отговор

    До коментар #50 от "ХАСАН":

    Господин Хасане - Вие някога замислял ли сте се колко сте неук и неинтелигентен ? Не ли ? Няма нужда ! Вие сте като кон с капаци възхваляващ Турция - туркофил но с ограничени знания за съжаление !
Новини по държави: