Тема: Украйна

15 Март, 2018 20:17 4 217 14

Обвиниха Савченко за атентат

  • надежда савченко-
  • съд-
  • украйна

Главният прокурор обяви, че тя е подготвяла нападение срещу Върховната Рада

Обвиниха Савченко за атентат - 1
Снимка: БТА/AP

Украинският генерален прокурор Юрий Луценко обвини военния пилот Надежда Савченко, превърнала се в национална героиня, след като лежа в руски затвор, че е планирала атака срещу парламента, съобщи "Монитор".

Разполагам с "неопровержими доказателства", че Савченко, която сега е депутат, е планирала нападение срещу Върховната рада с гранати, миномети и автоматични оръжия, каза Луценко. Украинският генерален прокурор поиска от парламента да отнеме нейния имунитет, за да може тя да бъде арестувана. Савченко каза, че при посещение в Европа е дала показания пред европейски юридически институции срещу украинския президент Петро Порошенко за корупция.

Тя говори пред журналисти в Киев, след като бе разпитана в Службата за сигурност на Украйна. Савченко определи като незаконно изключването й от парламентарната комисия за национална сигурност и отбрана. Бившата военнослужеща бе посрещната като героиня в Украйна след размяна на затворници с Русия през май 2016 г., но впоследствие бързо изпадна в немилост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 демократ

    38 5 Отговор
    Ами, ще я обвини, след като каза, че е свидетел, че този "прокурор" и Парубий са осигурили снайперите за стрелбата срещу майдана. Как няма да я обвини с "доказателства", като англосаксонските срещу Путин.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Kcaniba

    31 8 Отговор
    кочината Usраина се саморазпърдява!!
    Скоро чакалите ще се самоизяждат...

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    9 23 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Ей какви са тези вашите езици да не се изтъркат от близане не знам,ама и на ушанките з.дниците и те много издръжливи и те не се протриха!

    Коментиран от #10

  • 5 onq s konq

    10 27 Отговор
    Нинова е на крачка да стане "българската Савченко" и да срути Парламента, ако електората български продължа да я държи в "опозиция".Партията й на времето на цял Божи храм посегна,че сега едно НС ли ще им се опъне?!
  • 6 Простак

    22 4 Отговор
    Порошенко и корупция, това е невъзможно. Той е чист, като момина сълза. И е правилно ориентиран.
  • 7 El comandante

    17 2 Отговор
    Също като винетуууууууу!!!!
  • 8 Барчо

    26 1 Отговор
    Савченко беше употребена като носна кърпа и ще я унищожат като парцал. А тя все пак иска една нормална Украйна и има ищаха да я направи такава.

    Коментиран от #9

  • 9 Коломойски

    18 0 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    Късно е либе, за китка. Ама га скачаше на мегдана да вика: "Кто не скачет, той маскаль!", ни рва.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Kcanisanaiba

    5 13 Отговор

    До коментар #10 от "отегчен":

    Колега пак сте препили с бойяришник. "Броят на платените рублороби в България драстично намалява. Достигнал е критичния минимум. Миналата седмица чужди източници са анализирали и преценили, че няма полза от поддържането на про-руско лоби у нас. Нямало видим ефект от услугите му. С публично афишираните си позиции и изказвания про-руското лоби най-често предизвиквало обратни реакции от населението. Направени били проучвания, които доказвали това." - Кеворк Кеворкян"
  • 12 jambazina

    12 0 Отговор
    Тая откак се върна от руски плен много взе да се опъва на новата демократична плуралистична прозападична евроатлантична власт, па и на външен вид прилича на щирлиц.
  • 13 Миле

    9 1 Отговор
    Все пак има избори догодина, а Савченко е добър противник. Нормално е да бъде отстранена.
  • 14 Гостът

    5 0 Отговор
    Много се е разприказвала.Както във всяка "демократична"държава така и в новосъздадената демокрация в Украйна има"свобода"на словото.
Новини по държави: