16 Март, 2018 08:45 4 321 36

Русия: САЩ имат „Новичок“!

  • сергей скрипал-
  • русия-
  • сащ-
  • шпионин-
  • новичок-
  • вещество-
  • отрова

Руски официални лица обвиниха Вашингтон

Русия: САЩ имат „Новичок“! - 1
Снимка: БТА/ AP

Различни руски официални лица лансираха тезата, че отровното вещество „Новичок“ може да се произвежда извън пределите на Русия. Веществото е можело да се произвежда и извън Русия, заяви руският посланик в Организацията за забрана на химически оръжия.

Използваната за отравяне на бивш руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му на британска земя нервнопаралитичен отрова може да е била получена чрез САЩ, заяви руският депутат Алексей Чепа, предаде „Асошиейтед прес“.

Американците са участвали в прочистването на обект, където се е използвал „Новичок” в съветско време. Той е бил тестван в обект в узбекистанския град Нукус. САЩ и Узбекистан са се договорили за програма по прочистване на обекта през 1999 година, заяви Чепа, който е заместник-председател на Комисията за външни работи в долната камара на руския парламент.

Според него това е дало възможност на САЩ да се сдобият „с технологията за изработване на този газ, а такъв достъп вероятно са имали и натовските им партньори от Великобритания”. Производство на „Новичок” може да е имало в държавната британска лаборатория в Портън Даун близо до Солсбъри, заяви постоянният представител на Русия в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Александър Лукашевич, съобщи ТАСС.

Според посланика на Русия в Холандия и руски постоянен представител в Организацията за забрана на химическите оръжия Александър Шулгин нервнопаралитичният газ „Новичок” може да е бил произвеждан извън Русия през 90-те години на миналия век.

Бившият двоен агент Сергей Скрипал беше отровен в търговски център, разхождайки се със своята дъщеря. Инцидентът доведе до влошаване на отношенията между Великобритания и Русия. Дипломатическата криза може да се отрази и на Световното първенство по футбол, което започва в Русия през лятото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руското посолство

    19 22 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца!!
  • 2 Kcaniba

    60 11 Отговор
    това е най логичното обеснение на случилото се.
    На кой от властта в Русия и трябва междунараден скандал преди президентските избори и световното по футбол!??
    Ако искаха можеха да го тепят преди 3 години да речем!!
    Евтини, булевардни конспирации!!
    Падението на западната система и црушната метода е на лице.
  • 3 ххххххххххххххх

    46 10 Отговор
    явно са отровени в Англия от западните служби,за да направят СКАНДАЛ с Русия-все поводи за омраза
  • 4 ЗайоБайо

    39 8 Отговор
    А такаааааа, ми ся кво ?
    Айде сега дечицата от западната редичка да напишат 100 пъти за наказание "Няма да лъжа повече в клас"
  • 5 ЗайоБайо

    36 7 Отговор
    Браво на Руснаците за търпението, оня боядисания досега отдавна да е пуснал ракетите
  • 6 антиседераст

    46 10 Отговор
    Аз съм сигурен, че това е дело на цру и англииските служби. Няма по долна измет от тях в световен мащаб

    Коментиран от #14

  • 7 Ъъъъъъъъъ

    18 10 Отговор
    Най новата версия -че Израел бил отровил Скрипал и дъщеря му.


    Върнете им кокаина на тия , че съвсем изтрещеха вече и не знаят какво говорят.
  • 8 007

    7 12 Отговор
    Аз мисля, че е произведен в Зимбабве, а е доставен през Камерун в чемодани с надпис "Made in China", за да се избегне всяко подозрение.
  • 9 Гост

    17 6 Отговор
    А какво стана с украинската връзка?
  • 10 хъкъ мъкъ

    12 6 Отговор
    Каквото и да си говорим нещата отиват натам, че пак ще е виновна България! Предлагам да си признаем!
  • 11 Наблюдател

    12 31 Отговор
    Спомнете си колко различни и противоречащи една на друга версии излязоха след свалянето на малайзийския Боинг. Сега става абсолютно същото, Руснаците пускат една след друга различни версии, които да ги оневинят за отравянето. Първо беше "украинската връзка", според която отровата е останала в Украйна след разпада на СССР и сега украинците са я използвали за да дискредитират Русия, след това излезе версията, че убийството е станало заради предстоящата сватба на дъщерята на Скрипал. Бъдещата свекърва не я харесвала и я "поръчала". След това бяха обвинени англичаните, които недоволни, че не са спечелили домакинството за Световното първенство по футбол искали да провалят провеждането му в Русия. сега се лансира "американска връзка". Утре може да очакваме френска, немска и английска. Сорос също е подходящ да бъде набеден за отровител. За всеки случай Плевнелиев и Валери Симеонов да си имат една наум и да си подготвят алиби.

    Коментиран от #17, #18

  • 12 СССРБАРЕТА

    25 10 Отговор
    Що ли не сме учудени!!! Хайде на бас, че целта е световното да бъде бойкотирано от сащ и техните робски колонии! Всички знаем методите и целите на краварите вече са го правили и преди няма да им е за първи път! Боже пази Русия!!!

    Коментиран от #15

  • 13 Путкин

    13 12 Отговор
    Другари и другарки - кой ми ака в гащите ?
  • 14 Д-р Дулитъл

    8 8 Отговор

    До коментар #6 от "антиседераст":

    Аз пък съм сигурен ,че трябва да те види лекар

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Путиноид

    4 7 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател":

    Какво е това "IQ"?
  • 17 Kcaniba

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    шльок.
    Има манипулация на данни и двата случая.
    И в двата случая терминът "Произведено в СССР, се подменя с " Произведено в Русия".
    Улавяш ли момента??
    Надали.

    Коментиран от #22

  • 18 Бай хой

    23 6 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    Познаваш. Боинга бе свален точно когато на сащ им трябваше повод за налагане на санкции. Сейчас тоже е нужен повод для предатоящите избори и мундиал.
    Прилика има и в укриване на доказателствата. Где записи от черните кутии и от диспечерските къли? Где проби от отровата и отровените?
    Някой крие. А крие винаги виновния. Факт.

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Насо

    19 5 Отговор
    Така и за Ирак навремето обявиха,че имал химическо оръжие,и го нападнаха и разрушиха, (американците изпразниха и музеите в Ирак ,най-древната култура,супер ценни реликви -от основите на човешката цивилизация -Шумерската цивилизация,Акадската ,Вавилонската и т.н.).Всичко замина веоятно за частни колекционери в САЩ. А,и нефтените кладенци на Ирак,от държавни ,бяха "демократизирани" ,и сега се експлоатират от американска компания. И чак след години,си признаха,че информацията за наличието на забранени оръжия е била нарочна и фалшива,за да си имат официален повод...! Та същото е и сега с агресията към Русия -чудят се вече какво да измислят,от къде да я ухапят...!
  • 21 Наблюдател

    4 10 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    Недей да лъжеш. Свалянето на Боинга от руснаците НЕ БЕШЕ ПОВОДА за налагане на американските санкции. ПРИЧИНАТА за тяхното налагане беше подкрепата на сепаратистите и бандитите от страна на Русия. Тепърва доказателствата за свалянето на Боинга ще излязат официално и ще бъдат ПРИЧИНАТА за нови санкции.

    Коментиран от #23

  • 22 Наблюдател

    4 10 Отговор

    До коментар #17 от "Kcaniba":

    Няма никаква манипулация. Отровите да не би да са се въргаляли на улицата? ОТГОВОРНОСТТА за унищожаването им и съхраняването им е била на Русия. Не на Казахстан или Узбекистан. затова Русия трбяваше да отговори на простички въпроси-Дали тя е организарала убийството или е загубила контрол над съхранението на отровата. какво не ти е ясно?

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Палко

    11 3 Отговор
    Альооо англичаните, ами много се изложихте бре! Едно убийство не можете да сътворите като хората, а иначе правите филми за агент 007! Ами те руснаците ако са искали да го убият да го бяха направили това преди 23години, когато ги е предал! Сега защо да го правят, освен това дъщеря му влиза и излиза от Русия свободно. А защо да не са поставили този "типично руски газ" ЦРУ, за да се предреши случая още преди а е започнал да се разплита???
  • 25 Kcaniba

    3 11 Отговор
    Обаче ме кефи как щом "руски официални лица" кажат нещо и веднага педеруската гендерня се хвърля на амбразурата да защитават педеРассия, без да имат и капчица съмнение, че тези лица могат да лъжат. А ако излезе нещо от Западните медии и веднага се вдигат като един да ни обясняват, че било лъжа. Да, ама доказателствата, че педеРассия си служи с лъжи и манипулации са безброй (последният пример е видеото от АМЕРИКАНСКА видеоигра)! Империята на злото и лъжата в действие!!!

    Коментиран от #27

  • 26 Един ....

    12 2 Отговор
    Въпроси : Кой измисли атомната бомба и уби стотици хиляди ? Кой измисли напалма и изгори живи хиляди вкл.деца във Виетнам? Кой измисли т.н." оринж газ" и хвърли стотици тонове над Виетнам ? Кой измисли ЛСД и унищожи хиляди човешки съдби? Кой създаде СПИН ? Кой,създаде "FORD" ,най калпавата кола в Света? Кой се опитва да раздава "правосъдие" по целия Свят? И още много "КОЙ"! Отговора е един !!! Всичко ,което може да убива го има в Империята на злото наречена САЩ !!!

    Коментиран от #31

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Kcaniba

    5 4 Отговор

    До коментар #22 от "Наблюдател":

    майданските снайпери от къде са, къде са ти отговорите!?
    гендърнята е като 3 годишно бебе , само въпроси умее да задава!!
    Русия няма тези бойни вещества.
    Отговорността по унищожаването наследени от СССР ги пое фащ, следователно отговорността по използването им е пак на фащ!!!
  • 29 русия е джудже

    5 7 Отговор
    Жалки русофислски твари.Ето поради тая причина ,ПРоссия винаги ще бъде сама срещу света и ще се придържа само към мюсюлманските дупки като Сирия,Таджикистан,Индия и тем подобни.
  • 30 патриотъ

    6 4 Отговор
    Само пълен идиот може да вярва на лъжите на англичаните и на американците!Те могат да воюват само със слаби и първобитни армии и само отвисоко с авиация.Явно си мислят,че лъжат индийци,индианци и други подобни.Тереза Мей роди такава тъпотия с тези обвинения и най-вече с ултиматума,който се опита да дава на Русия,която е вече първа военна сила в света!Целите на империалистите са да се провалят президентските избори и световното по футбол и това даже децата го разбират,само нашите соросоидни предатели не могат да видят,защото умствено са много ограничени,или ако разберат,IQ имат твърде ниско.

    Коментиран от #33

  • 31 Втори

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Един ....":

    И "Новичок" ли са го измислили САЩ? Ах тия гадове, как хитро са го кръстили, за да обвинят СССР/Русия!

    Коментиран от #34

  • 32 м26

    1 1 Отговор
    Постоянният представител на Руската федерация при ООН Василий Небензя: „За да могат британските специалисти с пълна увереност да установят, че това е точно „Новичок“, а не някой друг, те задължително трябва да имат т.нар. контролен стандарт. Ако те казват, че това е „Новичок“, то значи имат колекция и формула… Казано по друг начин, ако Великобритания е уверена, че това е „Новичок“, то тя разполага с химическата му формула, с негови образци и е способна сама да го произведе“
  • 33 OMG WTF

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "патриотъ":

    Така е. Обаче остава въпросът какъв трябва да си, за да вярваш на лъжите на рассссссия?

    Коментиран от #35

  • 34 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Втори":

    ... абе не, само дето изобретателя Вил Мирзаянов живее от 20 години в Принстън, Ню Джърси...може би щото е бил добър човек и САЩ са го приютили заради сините му очи, подобно на Фон Браун ;)
  • 35 друг

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "OMG WTF":

    Вярващият не си задава въпроси пич, той вярва!

    Проблемът ви е (на прозападните, русофобски тролове), че трезво мислещите в случая (и по принцип) са ви опонентите във форума, а не вярващите и промитите! Правиш разликата, нали? ;)
  • 36 Morgoth

    0 0 Отговор
    Проблема с направата на това вещество е да се достигне определена концентрация при която можем да говорим за БОВ (бойно отровно вещество). По-ниски концентрации може да се произведат и от по-неопитни и с по-лоша апаратура. А за да се убият двама души (вместо цял град) ниската концентрация е напълно достатъчна. Всяка от по-напредналите държави може да го произведе.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания