Last news in Fakti

16 Март, 2018 10:49 3 269 1

Уволнен за сексуален тормоз съди нюйоркската опера (ВИДЕО)

  • диригент-
  • джеймс ливайн-
  • метрополитън-
  • опера

Няколко мъже обвиниха диригента Джеймс Ливайн в сексуални посегателства през декември

Уволнен за сексуален тормоз съди нюйоркската опера (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Прочутият американски диригент Джеймс Ливайн, уволнен от нюйоркската опера "Метрополитън" заради обвинения за сексуален тормоз, даде на съд ръководството на институцията, предадe AP.

Ливайн, който е почетен музикален директор на "Метрополитън", твърди в подадените в нюйоркски съд документи, че ръководството на операта, включително нейният генерален директор Питър Гелб, са използвали скандала, свързан с предполагаем сексуален тормоз, за да се отърват от него.

По думите му Гелб е "използвал обвиненията за предлог да доведе докрай отдавна предприета лична кампания за изгонването на Ливайн" от операта. Диригентът отрече категорично всички обвинения срещу себе си. Той иска компенсация в размер на минимум 5,8 милиона долара и "възстановяване на честта на името, репутацията и кариерата си".

Уволнен за сексуален тормоз съди нюйоркската опера (ВИДЕО)

От своя страна, ръководството на "Метрополитън" заяви, че решението да уволни Джеймс Ливайн е било взето въз основа на вътрешно разследване, което е разкрило "достоверни и убедителни доказателства за сексуален тормоз".

Няколко мъже обвиниха Ливайн в сексуални посегателства през декември. Първото обвинение беше от неназован мъж. По думите на потърпевшия, живущ в щата Илинойс, Ливайн му бил посегнал за пръв път през 1985 година. Тогава диригентът бил на 42 години, а обвинителят - на 15. Посегателствата не престанали дълги години.

Джеймс Ливайн, който е на 74 години, е един от най-уважаваните диригенти на САЩ. Той е носител на 37 номинации и на 10 награди "Грами". През 1976 г. Ливайн бе назначен за музикален директор на "Метрополитън", пост който напусна преди една година, след като болестта на Паркинсон, от която страда, се изостри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zax

    2 0 Отговор
    Ако са толко "достоверни и убедителни доказателства за сексуален тормоз" що не са го докладвали в полицията да си го раследва прокуратура и съд ?
    Стана доста джендърски модерно да съсипят кариерата на някой само щотото някой анонимен(а) се сетил че сънувал преди 40 години че го били пипнали по коляното. А къде е съда за тея дето се окаже че лъжат ?