Last news in Fakti

16 Март, 2018 13:57 3 295 6

Южна Корея и САЩ с жест към КНДР

  • сащ-
  • северна корея-
  • южна корея

Двете страни ограничават военните учения в региона

Южна Корея и САЩ ще съкратят ежегодните си военни учения, съобщи France 24.

През последните седмици двете страни започнаха да затоплят отношенията си със Северна Корея. От Пхенян дадоха индикации, че са готови да преговарят за прекратяване на своята ядрена програма.

Ученията Key Resolve и Foal Eagle се провеждат всяка година в региона. От Северна Корея постоянно твърдят, че ученията представляват провокация спрямо тях.

Смята се, че ограничаването на ученията е жест към КНДР от страна на САЩ и Южна Корея. През следващите няколко месеца севернокорейският лидер Ким Чен-ун трябва да проведе срещи с президентите на двете страни.

Ученията Foal Eagle ще започнат през април, но се очаква да продължат само месец, вместо обичайните два. В тях няма да има присъствие на американски бомбардировачи или самолетоносачи.

Ученията Key Resolve ще започнат през следващата седмица. В тях се използват основно компютърни симулации.

Очаква се да бъдат съобщени подробности за игрите. Делегация на Южна Корея вече имаше среща с Ким Чен-ун. Очаква се през пролетта той да се срещне с американския президент Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ким

    18 3 Отговор
    А, така - играйте си с компютрите, да не заиграят атомните бомби.
  • 2 OMG WTF

    5 16 Отговор
    Абе русопитеци, защо така вижда Ким дава назаден? :)

    Коментиран от #3

  • 3 нормален

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "OMG WTF":

    Гледаш в соросоидиотското огледало, за обратно виждане. Затуй, така ти се вижда. Както и джендърите си се виждате "нормални".
    В реалността, сащ ще си правят войни на компютъра, щото кореите ще се разберат без тяхното "посредничество". Преведено - кравари, майната ви.

    Коментиран от #6

  • 4 Гацо

    14 3 Отговор
    Зайгравате се на виртуални учения, че ако идете там да не се заиграят хвасоните, че става страшно
  • 5 Ммм

    13 5 Отговор
    На тоя рус ненормалник му е дошъгъл акъла в главата и е разбрал,че война с КНДР, ще доведе до края на Фащ.......то не,че краят им скоро няма да дойде.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: