Last news in Fakti

17 Март, 2018 08:36 1 362 4

Директор на ФБР беше уволнен

  • фбр-
  • уволнение-
  • директор-
  • сащ-
  • правосъдие-
  • андрю маккейб-
  • джеф сешънс

Разузнаването е под прицел

Директор на ФБР беше уволнен - 1
Снимка: БТА/ AP

Генералният прокурор на САЩ Джеф Сешънс уволни заместник-директора на ФБР Андрю Маккейб, който участва активно в разследването на президентските избори през 2016 година, спечелени от републиканеца Доналд Тръмп, съобщиха американските медии.

В официално изявление Сешънс посочи, че е освобождаването на Маккейб от поста е било наложително, след като вътрешна проверка е установила, че от него системно е изтичала информация към медиите и умишлено е заблуждавал следователите за действията си.

„ФБР очаква всеки служител да се придържа към най-високите възможни стандарти на честност, почтеност и отчетност", изтъкна Сешънс, добавяйки, че решението за прекратяването на правомощията на Маккейб е било съгласувано с високопоставени лица от правосъдното ведомство.

Това е поредната рокада във Вашингтон. Наскоро ръководителят на Централното разузнавателно управление Майк Помпео беше назначен за държавен секретар, след като президентът Доналд Тръмп уволни Рекс Тилърсън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    7 1 Отговор
    определено империята на злото е в криза.
    Политическа такава.
    Икономическа криза - трилиарди дълг.
    Гражданска такава - може да се каже че имат хибридна гражданска война.

    Коментиран от #2

  • 2 Истината

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Много правилно, само пояснявам.
    Те нямат професионални политици, президентите им то холивудски артисти, то алкохолици и спекуланти!
    Финансовия им крах е предизвестен от като Русия им врътна военното кранче в Сирия, в агония пробват всячески да възобнови конфликти, и оръжието им няма кой да купи вече!
    Хибридната война започва от техните проследяващи мобилни устройства и интернет приложения и завършва с президента им който в Туитър се изпразва емоционално!

    Коментиран от #3

  • 3 Румяна Костова

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Да,положението с компетентността на политиците в Европа не е по-розово.Да оставим баба Меркел и Тереза Мей.Министърът на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайерн е геноколог по професия.А същата длъжност в Англия и заета от гавкащото кученце Уилямсън,който преди Тереза Мей да го вземе под крилото си е бил търговец на камини и санитарна техника.Ха познайте колко ще са им адекватни решенията в областта на отбраната,ако противник им е Шойгу!
  • 4 куку руку ку

    2 0 Отговор
    Това си е чисто икономическа новина. :D :D :D
    Уволнен 2 дни преди пенсия. Х'америте си спестяват едни пари от бонусите при пенсионирането и от изплащането в последствие на пенсия.