Last news in Fakti

17 Март, 2018 10:30 1 402 13

Меркел и Макрон реформират ЕС

  • реформа-
  • ес-
  • ангела меркел-
  • еманюел макрон-
  • франция-
  • германия

Имаме волята и сме способни да изпълним тази задача, каза Меркел

Меркел и Макрон реформират ЕС - 1
Снимка: БТА/ AP

Френският президент Еманюел Макрон предложи на германския канцлер Ангела Меркел да изготвят до юни "ясна и амбициозна пътна карта" за реформиране на Европейския съюз. "Необходимо е да дефинираме тази нова амбиция" за Европа, каза Макрон преди среща с Меркел. Той подчерта, че днес започва нов важен етап, по време на който ще трябва да бъдат взети много решения в краткосрочен план и да бъдат определени перспективите в средно- и дългосрочен за "нашата Европа".

Макрон наблегна на "изключително голямата отговорност" на Франция и Германия в обстановка, при която "международните напрежения не спират да нарастват". Ние имаме волята и сме способни да изпълним тази задача, изрази увереност Меркел. Тя подчерта, че "е необходимо повече от когато и да било Европа да действа единно в една геополитическа ситуация, при която многостранният подход е под натиск".

Макрон поздрави Меркел за формирането на новото германско правителство. "Европа дълги години очакваше от френско-германската двойка напредък и предложения. Ние сме готови. Предстои ни този етап", каза той. Една от целите на разговорите в Елисейския дворец ще бъде подготовката на срещата на върха на ЕС на 22 и 23 март в Брюксел.

Френският президент и германският канцлер споменаха изрично аферата с отравянето на бивш руски шпионин във Великобритания, като изразиха солидарност със своя съюзник. "Осъждаме това руско посегателство, тъй като всичко ни кара да вярваме, че именно Русия е извършила тези опити за убийство", подчерта Макрон, съобщи Би Ти Ви. Меркел се съгласи, че "много следи сочат, че Русия е виновна". "Ситуацията е много трудна и ние ще обсъдим какъв е подходящият отговор", каза тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    12 3 Отговор
    така ще го реформират,че ще се разпадне.

    Коментиран от #10

  • 2 гост

    12 2 Отговор
    Дано по бърже се разпадне та да спре ГЕРБ да крадне.
  • 3 а стига бе

    11 2 Отговор
    Е що ще реформират--нали Е.С. беше рай...

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мераклия

    11 3 Отговор
    Този геронтофил явно е хвърлил око на бабата ! Вече и Бог не може да помогне на джендарска Европа ! Жалко ,че България не взима поуки от историята и отново е на губещата страна !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дааа

    6 1 Отговор
    Който прави зло зло ще го намери.И със турците така!Всичко ще се върне на техните глави.и Господ няма да им помогне !!
  • 8 Гост

    2 2 Отговор
    Докато не седнете на масата и, ако се налага "леко принудително" за някои членки не създадете европейско правителство, обща правораздавателна с/ма, данъчна такава, европейско ФБР, европейски ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ и АРМИЯ... Тръмпи, Влади и Таийпи (както го нарича един "всеобщ народен любимец) ще ни правят на маймуни! Западните Балкани директо в ЕС и скоростна работа по проекта Европейска Федерация!
    ПП На привържениците на червеният цвят и на неядящите сланинка - бонус, безплатен еднопосочен транспорт до която искат бленувана и обожествявана точка на света!
  • 9 Гост

    3 1 Отговор
    Еййй много се радвам!!!
    Много готини и доволни :)
    Това е ЕС заедно с голямата Испания и Италия. Плюс Швеция и Дания. Те както се вижда нито мрънкат нито недоволстват. Истински нации. Ние трябва да изберем дали ще бъдем от измекярите полша,унгария и гърция или ще се опитваме да бъдем с големите и истинските. История имаме. Бляновете за Русия са само брянове и веднъж сме го играли само с тях,просто контрола беше по голям и не се крадеше толкова. От народа зависи дали ще упражни контрол върху избраниците си.ЕС няма да го направи. Освен това, много се надявам че отношенията с Русия ще се нормализират. Германия и Франция са правили (2010 срещите - Саркози, Меркел и Путин ) и ще правят такива опити. Сигурен съм. Потока го потвърждава. Иска ми се и Путин да бъде по добронамерен , и това съм го виждал. Така че напред ! И се надявам тръмпи да продължи да лази по нервите на всички, за да бъдат игнорирани най накрая тези консуматори заедно с побратимите си на острова.
  • 10 месара

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "реалист":

    а дано, ама ше им намалеят банковите сметки!
  • 11 nonamenofacenonumber

    2 0 Отговор
    Късно е за реформи,а и като знам скороста на ЕС.........тъжно много тъжно.....жалко за хубавата песен на Тото жалко. Виждах съвсем различно нещо от тази лудница жалко
  • 12 1 и 2

    2 1 Отговор
    Типично : не важно на мен да ми е добре, а на вуте да му е зле.
    Има и такива хора ;)
  • 13 Дядо Роско

    6 0 Отговор
    След тази новина ми олекна и си налях една ракия . Днес няма да бия жената .
Новини по държави: