17 Март, 2018 10:45 883 0

Експлозия разтърси Кабул, има жертви

  • афганистан-
  • кабул-
  • жертви-
  • бомба-
  • взрив-
  • атентат-
  • талибани

Талибаните поеха отговорност за атаката

Експлозия разтърси Кабул, има жертви - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Най-малко трима цивилни бяха убити, а петима бяха ранени от терорист самоубиец, взривил се с кола бомба в източната част на афганистанската столица Кабул, съобщи представител на полицията, предаде „Асошиейтед прес“.

Нападението е било насочено срещу чуждестранен конвой, но не е постигнало целта си. Бомбата е избухнала при преминаването на конвоя, каза източникът от службите. Талибаните поеха отговорност за нападението.

Според говорителя на вътрешното министерство Наджиб Данеш мишена на атаката е бил чуждестранен подизпълнител, който не е пострадал. Малка кола, пълна с експлозиви, е направила опит да атакува британската охранителна компания G4S, но се е взривила преди да постигна целта си.

Говорителят на талибаните Забибула Муджахид каза, че целта е била конвой от „чужди обучители“ и заяви, че един автомобил е бил напълно унищожен, а всички пътници в него – убити. По данни на ООН в Афганистан в резултат на конфликта с бунтовниците през 2017 г. са убити или ранени повече от 100 000 цивилни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: