Last news in Fakti

17 Март, 2018 14:40 1 323 10

14 бежанци загинаха в Егейско море

  • егейско море-
  • бежанци-
  • лодка-
  • гърция-
  • остров-
  • агатониси-
  • загинали

Сред жертвите има и деца

14 бежанци загинаха в Егейско море - 1
Снимка: Shutterstock

Най-малко 14 души загинаха, след като малка лодка се преобърна в Егейско море, съобщи гръцкото издание „Екатимерини“, позовавайки се на информация на гръцката брегова охрана.

Инцидентът е станал близо до остров Агатониси в източната част на Егейско море. В района беше предприета мащабна спасителна операция по издирването на оцелели.

Трима души са успели да стигнат до брега и са уведомили властите за потъването на лодката. Сред загиналите има най-малко четири деца. Три самолета и няколко кораба се включиха в издирвателната мисия.

Бежанската криза в Европа е най-голямата от края на Втората световна война. След избухването на войната в Сирия милиони сирийци тръгнаха към Стария континент. Въпреки усилията да се спре дейността на трафикантите на хора, трагичните инциденти не спират.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохи

    5 2 Отговор
    Много скоро всичките ще загинат.
    Планът ще се провали!!!!!!!
  • 2 Гост

    6 0 Отговор
    Между другото Сирия си беше много уредена държава, никой не бягаше от там дори наши ходеха да изкапват пари. Какво стАна ? Бездомници заляха Европа, ограбиха всичко от там. Какво да ги прави Европа тези хора. Да,това са хора на които домовете са разрушени от бомби,държавата ограбена а ти бягат да спасят живота си и много често в бягството си го губят. Ужасна и отвратителна история. Защо някой не направи ретроспекция как и защо се случи това?

    Коментиран от #7

  • 3 ххх

    6 2 Отговор
    Жалко!Но това не е"новина",новина е ако една фльорца си покаже миндила или че е"намерила"нова любофффф... смъртта на жени и деца,които са мусюлмани НЕ Е НОВИНА.
    Сбъркан свят!

    Коментиран от #4

  • 4 Салам Алеко

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "ххх":

    Не го изкарвай така! Разбира се че са хора! Но лодката кой им я даде! И понеже го делиш на религии, сигурно братя по религия са им ги дали! И колко са им взели на човек, така че едно е сигурен, спекулант и животно им е дал лодката, водата по това време е 12 градуса, дано всичките пари за лекарства да ги даде!
  • 5 бактисъл

    6 2 Отговор
    Абе, стига пробутвахте тея снимки на жени е деца, бе. Всички разбаха, че "сирийските" "бежанци", "майки се деца", са брадати афганистански талибани, с мазоли от дърпане на спусъка на калашника. Движат се на подразделения, с ясно назначение в Европа, със спътникова логистика по смартфоните, фрашкани с долари и евро... И са тръгнали по акъла на ходжите и сорос да ислямизират Европа.

    Не си ли станахте отвратителни на себе си с тъпите си, но упорити манипулации. За "бежанците", за "конвенцията", за Путин, за Русия, за "сирийската" "умерена" "опозиция", за руската "намеса", за Скрипал....
  • 6 Alfa Romeo

    4 1 Отговор
    Само?!
  • 7 на въпроса

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    стана борба за енергията, значи власт и пари, кой ще произвезда, кой ще продава, къде ще продава, от къде ще минава, между страните на персийски эалив, сащ, русия, европа, израил, турция, използвайки като причини, религията, демокрацията, терориэът и независимоста
  • 8 Stefko88

    1 0 Отговор
    Аз се радвам

    Коментиран от #9

  • 9 Тодор

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Stefko88":

    И аз!
  • 10 ДДД

    0 0 Отговор
    ИСТОРИЯ
    егейско море не е от гей
    а от бащата на ТЕЗЕЙ дето убил минотавъра
    но нямал бели платна да вдигне тезей
    и затова баща му се самоубил та и морето
    егейско (така се казвал)
    но тогава в отминалите по добри времена
    дали някой ще спомене за тия?
    КЪДЕ СБЪРКАХМЕ?
Новини по държави: