Last news in Fakti

18 Март, 2018 08:11 2 528 28

Русия избира президент за седми път

  • русия-
  • избори-
  • президент
Русия избира президент за седми път - 1

За седми път днес в Русия се провеждат избори за президент. От 8.00 до 20.00 ч. местно време 100 милиона руснаци ще могат да упражнят своето право на глас в 97 000 избирателни секции.

Постът президент на Руската федерация беше въведен през 1991 г. До 2012 г. мандатът беше 4 години, но след внесени през 2008 г. поправки в Конституцията, той вече е 6 години. Руските медии припомнят, че днешните избори се провеждат в знаков за руската история ден. На 18 март 2014 г. президентът на Русия подписа договор за присъединяване към състава на Руската Федерация на Крим и Севастопол. В деня, в който на полуострова ще честват от кримската пролет, техните жители за пръв път ще избират президент на Русия.

Географската уникалност на Русия създава един любопитен факт – времето, в което се провеждат изборите обхваща 11 часови пояса и няколко климатични зони. В най-източните райони – Камчатка и Чукотка изборният ден започва първи, а ще приключи в Калининградска област в 21.00 ч. московско време, която е най-западната част на Русия. Но дори и след този час изборният ден ще продължи за руснаците, които живеят в Европа и Америка. Първите резултати ще бъдат обявени след затваряне на избирателните секции в Калининград.

Русия избира президент за седми път

„Путин и седемте джуджета” – така бяха оприличени участниците в днешните избори от медиите. Последните социологически проучвания сочат, че 69% от избирателите ще гласуват за сегашния президент Владимир Путин, а останалите 7 кандидата общо получават 20%. От тях най-висок процент – 7%, получава Павел Грунински от Комунистическата партия. Близо 5% ще гласуват за Владимир Жириновски, който се явява като кандидат на Либералдемократическата партия. Между 1% и 2% ще подадат своя глас за журналистката Ксения Собчак. Оставалите четирима кандидати се получат под 1% от гласовете.

В случай, че 65-годишният Путин спечели президентските избори, той ще остане в Кремъл до 2024 г. Той ще влезе в историята и като най-дълго управляващия руски или съветски лидер след Йосиф Сталин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    10 20 Отговор
    Цирка в Русия не може да се нарече избори. Дори бат'Бойко каза, че човек не може да избира родителите си и президента на Русия. Да си го назначат Путин за цар и повече да не се занимават с игра на избори.

    Коментиран от #3, #9, #13

  • 2 Петър

    11 11 Отговор
    Пародия
  • 3 Абе Пепинчо

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    Сигурно като цирка във САЩ-участват само две партии...американците с 2 милиона повече гласуваха за Хилъри Клинтън--ама Тръмп стана президент..баааа и демокрацията..

    Коментиран от #8

  • 4 Като у нас

    2 6 Отговор
    Глас народен глас -Божи.Как да манипулират този огромен и многомилионен вот,с купени цигански гласове,боядисани панелки,и бонуси на огромната армия държавни служители,така наречените -кърлежи.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Къртев

    7 3 Отговор
    Те па другите кандидати са едни управници. Вовата си е най добре.
  • 7 Румяна Костова

    9 4 Отговор
    Икономистите в САЩ признават,че по време на управлението на Елцин от Русия са били изнесени трилиони долари.Ето защо е масираната,продължителна атака против Путин.Не се отказват англосаксонците.Мислят,че всеки освен Путин ще могат да сломят и накарат да играе по тяхната свирка.Но не познават руската психика.Много хора,въпреки природния си мързел да гласуват,ще го направят днес на пук на ония,които им казват колко е лош Путин.

    Коментиран от #14

  • 8 Наблюдател

    4 13 Отговор

    До коментар #3 от "Абе Пепинчо":

    Знам, че русофилите сте неграмотни, но ти просто си уникално неграмотен.

    Коментиран от #15

  • 9 Румяна Костова

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    Бат Бойко на мен не ми е извор за житейска и политическа мъдрост.Той обича да клекне и да го галят по границата.Ту Ердоган,ту Меркел,те Тереза Мей.В живота и в политическите си пристрастия аз си падам по истинските мъже,които стоят изправени,каквото и да им струва това.

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Румяна Костова

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Ах,този Google! Промени ми ,,главицата,, на ,,границата".
  • 11 Кишишев

    10 2 Отговор
    То се знае руснаците кого ще изберат за ужас на нашите и в странство либерал-тутурутко-соросопитеците :) !!!!!!!кода не е грешен вие си оправете кодовете пиша това което вие давате оправете се !!!!!
  • 12 Наблюдател

    3 9 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Бат'Бойко е класик. В случая той цитира съкратения вариант на по-дълъг виц. Колкото и да не ти е приятен не може да се отрече, че е извел популизъм на невиждани досега в България висоти. Опитва се да бъде Тодор Живков и цар Борис III едновременно. Засега му се удава с успех. При това е много гъвкав и с животински инстинкт усеща посоката на вятъра . Има шансове да се кротне на президентския стол, ако изкара мандата.
  • 13 Селянин

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    То щото бойко го избраха честно и почтено, нали...
  • 14 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Румяна Костова":

    Знаеш ли кой сложи на този пост другаря Путин? Ще ти кажа именно Елцин!! А за трилионите изнесени долари от къде да ги взема да ги изнесат???? Те Руснаците ако са ги имали тези трилиони щяха да са добре,а те горките всички знаем колко зле бяха икономически! Така че преди да пишеш помисли,ако можеш.

    Коментиран от #16

  • 15 Кукувци

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Не по- неграмотен от някои "Наблюдатели".
    Даже не сравнимо по- грамотен от тях, т.к. не позволява да го зомбират с примитивни щампи.
    Сигурна съм, че "наблюдателите" никога няма да загубят палмата на първенството по неграмотност. Хахаха.
  • 16 Кукувци

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Руснаците в пъти по добре от повечето обикновенни нещастни хора в България, оставени на произвола на съдбата да оцеляват кой както може. Но и не само в България. Как живеят пенсионерите в Англия? Мръзнат в своите домове, защото не могат да си позволят да се отопляват.
    Правят от вас глупаци, господа, зомбирайки с приказки за "нещастни" руснаци.
  • 17 681 БЪЛГАРИЯ

    4 2 Отговор
    Путин ще е президент докато е жив !!! Северна Корея номер - 2 е Русия !

    Коментиран от #20

  • 18 Гост

    6 1 Отговор
    Путин президент.Най обичания и уважаван президент до сега.Ние само можем да мечтаем.
  • 19 681 БЪЛГАРИЯ

    7 1 Отговор
    Като гледам от кандидат президентите на Русия Владимир Путин е най- умен ! Останалите са за Музея !
  • 20 Кукувци

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    А Германия е северна Корея номер 3 ли?
  • 21 Кукувци

    4 3 Отговор
    Много трудно можете да разберете, поне някои от вас, а именно, русофобите, какво значи консолидиране на обществото - вие го нямате, какво значи историческата памет - вие я нямате, какво значи отговорност спрямо бъдещето на децата си , а значи и на бъдещото на страната си - вие я нямате, не можете да разберете и какво значи, да имаш един порядъчен, честен и непродажен лидер. Пожелавам ви да го разберете някога.

    Коментиран от #22

  • 22 Рубладжийче

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "Кукувци":

    Руските дегенерати от 300 години се консолидират единствено с нагайката и заплахата за "външни врагове", които искат да им вземат ресурсите. Съвременните руснаци, след негативната селекция проведена от ЧК-КГБ са още по-податрив материал за манипулации и "консолидиране". Руснаците никога не са били свободни, те мразят свободата и са готови да тъпчат и избиват всеки народ, който се стреми към свобода. Последните примери-Грузия, Украйна и Сирия.
  • 23 Кукувци

    5 2 Отговор
    Темата за" Руските дегенерати" явно ви е много близка. Сигурно вие знаете за тях много повече от мен, т.к вероятно общували с тях много близо и имате пряк досег до тях. Моята среда за общуване е друга, затова нищо не знам нито за руски нито за български дегенерати.
    Сменете си приятелите.
  • 24 Кукувци

    5 2 Отговор
    Продължавам да се учудвам, как успяхте да се опростачете до такава степен на неграмотността , каквато демонстрирате, само за 30 години, русофоби.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Рубладжийче

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Кукувци":

    А по-неграмотни от русофилските ушанки няма. Техните коментари не ги ли четеш? А ти холоп путински първо научи български, пък тогава пиши в български форуми. Малко са ни неграмотните русофили, та сега и неграмотен руснак, или по вероятно руска подлога, която се представя за руснак.
  • 26 Резидент

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Кукувци":

    "Какви русофили имаше навремето! Умни, начетени, интелигентни. И разговор да проведеш с тях, и да поспориш и бутилка водка да изпиеш. А сега какво? Тъпа, безпросветна сган, която освен псувни и обиди нищо друго не знае. И все в ръцете ти гледа-какво и колко ще им дадеш. И не искат рубли мерзавците, а от презрените американски долари или еврогейски евро. С такива русофили русофоби не ни трябват.
  • 27 МОЖЕ

    0 1 Отговор
    До Абе Пепинчо
    Да найстина , колега янките гласуваха в повече за Хиларито, на при тях изборите са вид мажоритарна система. Победителят взима всичко. Просто Доналд победи в щати с по-голяма електорална тежест. И в БГ ако въведат мажоритарни избори и се запази преднината на Бойко, то Герб може да има 180-200 депутати.
  • 28 ПУТИН

    0 0 Отговор
    2100 година пак ще се кандидатирам за президент или тогава може вече да съм станал Цар , Император или направо Всевишния..................Казах...............