Last news in Fakti

19 Март, 2018 15:02 5 314 7

Последното предсказание за апокалипсис на Стивън Хокинг

  • стивън хокинг-
  • предсказание-
  • нобелова награда-
  • вселената

Британецът описва как Вселената ще потъне в тъмнина, защото всичките й звезди ще изчерпат енергийните си запаси

Последното предсказание за апокалипсис на Стивън Хокинг - 1
Снимки: БТА/АР

Астрофизикът Стивън Хокинг е приключил труд, в който прави последното си предсказание за края на света, на смъртното си легло, пише в. Daily Mirror.

В текста той описва как Вселената ще потъне в тъмнина, тъй като всичките й звезди ще изчерпат енергийните си запаси.

Освен това трудът разкрива как човечеството може да получи експериментални доказателства за съществуването на паралелни вселени, като предоставя математическите изчисления, които ще бъдат необходими за космическо изследване в тази посока.

Видният учен почина в съня си в дома си в Кембридж, Великобритания, миналата седмица. Той беше на 76-годишна възраст. Когато заболява от амиотрофична латерална склероза още на 21 години, лекарите му дават едва две години живот.

Английският физик-теоретик така и не беше удостоен приживе с Нобелова награда, независимо от многобройните предложения тя да му бъде присъдена за научния му принос.

"Той често беше номиниран за Нобелова награда и трябваше да я получи. Сега никога няма да може", каза проф. Томас Хертог, който е съавтор на теорията, която Хокинг завършва дни преди кончината си.

Последното предсказание за апокалипсис на Стивън Хокинг

"Фактът, че тези открития не са били потвърдени с наблюдения, е било и главното препятствие", отбеляза в интервю пред Шведското радио професорът от Стокхолмския университет Едуард Мьортсел, който се занимава с проблематиката, свързана с тъмната материя и разширението на Вселената.

Специалистът също така поясни, че Нобеловата награда се присъжда не за цялостен принос в науката, а за конкретни открития.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРОСТ БЪЛГАРИН

    5 4 Отговор
    НЕ
    ВСИЧКИ ЗВЕЗДИ СА НА ЕДНА ВЪЗРАСТ.И СЕГА УМИРАТ ЗВЕЗДИ НО СЕ РАЖДАТ ДРУГИ .ТОВА ЧЕ КАТО УГАСНЕ НАШЕТО СЛЪНЦЕ ЩЕ Е ТЪМНО В ТАЗ ВСЕЛЕНА Е ТАКА НО ПРЕДИ ДА УМРЕ СЛЪНЦЕТО ЩЕ Е ПОГЪЛНАЛО ЗЕМЯТА И ДВЕ ТРЕТИ ОТ СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА ТЪЙ ЧЕ В ПОСЛЕДСТВИЕ ТЕЗ ТРЕВОГИ СА ИЗЛИШНИ.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ванга

    4 7 Отговор
    Вова няма да позволи на звездите да угаснат, никога.
  • 4 Бай Ганьо

    3 0 Отговор
    След 100 милиона години няма да има планетата Земя! Ае на бас! ....да видите
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 незнайко

    1 0 Отговор
    АНГЛИЙСКИЯТ ФИЗИК СТИВЪН ХОКИНГ Е НАЙ ГОЛЯМАТА ИЗМИСЛИЦА ЗА АНГЛИЧАНИТЕ !!! Не могат да се примирят, че Айнщайн не е Англичанин и е евреин !!! Някой знае ли какво изобщо е измислил Хокинг ??? НИЩО КОЕТО ДА НИ ВЛИЗА В УПОТРЕБА !!! Всяко умно дете знае, че винаги има край на нещо !!!
  • 7 Снк

    0 0 Отговор
    Тези дето го нямат в главата, най много знаят. Че Стивън Хокинг е класа ,който трудно би го разбрал, човек с ограничени възможности
Новини по държави: