Last news in Fakti

20 Март, 2018 07:33 2 231 1

20 март 1815 г. Стоте дни на Наполеон

  • наполеон-
  • сто дни

По време на Стоте дни Виенският конгрес не прекъсва заседанията си

Стоте дни е времето на повторно управление на френския император Наполеон Бонапарт във Франция между 20 март и 22 юни 1815 г.. Началото е поставено с бягството му от изгнание на остров Елба.

Против Наполеон се формира антифренска коалиция с участието на много европейски страни. След поредица сражения в тази последна военна кампания на Наполеоновите войни преминали с променлив успех, армията на Наполеон е окончателно разгромена в генералното сражение при Ватерло на 18 юни 1815 г.

На 22 юни 1815 г. Наполеон Бонапарт под натиска на обстоятелствата повторно се отрича от престола и заминава в принудително изгнание на остров Света Елена в английски плен и далече от светската суета на Европа.

По време на Стоте дни Виенският конгрес не прекъсва заседанията си по възстановяване на предходното статукво и реставрацията във Франция след френската революция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хитлер

    15 0 Отговор
    Ко ти трябваше да ходиш в Русия?
Новини по държави: