20 Март, 2018 09:28 1 350 4

Вучич на тайна визита в САЩ

  • александър вучич-
  • сащ-
  • посещение-
  • хашим тачи-
  • ана бърнабич

Обвиниха сръбския президент, че води секретни преговори с косовския си колега

Вучич на тайна визита в САЩ - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Сърбия Александър Вучич потвърди в Тwitter, че е на необявено посещение в САЩ, съобщава сръбският вестник "Данас", като се позовава на радио Гласът на Америка.

Радиото предаде, че според неофициална информация Вучич е на частно посещение в Ню Йорк с дъщеря си и дипломатическата мисия в Ню Йорк няма връзка с посещението, нито е в контакт с Вучич по този повод.

Президентът потвърди посещението си в отговор на туита на лидера на Народната партия и бивш външен министър Вук Йеремич Вук Йеремич, който, "извинявайки се", че "пречи на плановете посещението да остане тайна", запита държавния глава защо е искал да няма предвидената в протокола охрана и колко е закъснял полетът на самолета за Ню Йорк заради пресконференцията му в събота.

В следващ туит Йеремич пита вярно ли е, че предишния ден Вучич е бил в Париж и там се е срещнал с президента на Косово Хашим Тачи.

Преди това Йеремич каза за телевизия Фейс в Сараево, че Вучич "води тайни преговори за Косово" и затова е заминал частно за Ню Йорк, за което сръбската общественост не е информирана. Вучич преговаря тайно и с премиера на Косово Рамуш Харадинай чрез близък посредник от обкръжението си, твърди Йеремич.

Вучич на тайна визита в САЩ

Сръбският премиер Ана Бърнабич обяви, че веднага след завръщането на Вучич в Сърбия ще го помоли да разговарят за реконструкция на правителството, необходима, за да може кабинетът да функционира като екип. "Ще функционираме като екип, без индивидуална суета и промотиране на лични планове и ще имаме резултати, или не трябва да бъда премиер", каза Бърнабич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    3 3 Отговор
    От този може всичко да се очаква, ми сърбин !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СССР

    7 7 Отговор
    Другари какво става !? Първо Ким се надупи на Тръмп а сега и Вучич ...
    Оставаме без съюзници ... :(
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.