Last news in Fakti

20 Март, 2018 15:57 2 836 3

Испания бойкотира Косово

  • испания-
  • мариано рахой-
  • косово

Мариано Рахой няма да присъства на срещата ЕС - Западни Балкани

Испания бойкотира Косово - 1
Снимка: БТА/AP

Испанският премиер Мараино Рахой обяви, че няма да участва в планираната през април среща ЕС – Западни Балкани, съобщи Regnum.

Смята се, че Рахой не иска да присъства на събитието, за да не присъства на общ кадър с косовския президент Хашим Тачи. В Мадрид смятат, че това може да даде аргумент за каталунските сепаратисти. В момента те търсят основание за обявяването на независимост на региона.

Испания е една от петте страни в ЕС, които отказват да признаят независимостта на Косово. Там смятат, че така може да създадат прецедент за каталунците и баските.

През 2017 г. в Каталуния се проведе референдум за независимостта на областта. Това още повече затвърди позицията на Испания спрямо Косово.

Испанските власти вече се обявиха против инициативата за скоростна интеграция на Западните Балкани. Те смятат, че така може да разглеждат Косово като суверенна държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от всички

    5 0 Отговор
    Испания има достойна позиция,а не като нас -каквото ни заповядат!

    Коментиран от #2

  • 2 Патриот

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "един от всички":

    Нормално за нас.
    Ние сме колония, кото се управлява от американското посолство.

    Коментиран от #3

  • 3 питащ?

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Патриот":

    А теб, и такива като теб откъде ги управляват?
Новини по държави: