21 Март, 2018 10:19 2 281 0

Уестминстърското абатство - последният дом на Стивън Хокинг

  • стивън хокинг-
  • чарлз дарвин-
  • исак нютон-
  • уестминстърско абатство

Прахът на британския физик ще бъде положен в близост до гроба на Исак Нютон

Уестминстърското абатство - последният дом на Стивън Хокинг - 1
Снимки: БТА/АР

Прахът на британския физик Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство в близост до гроба на Исак Нютон, предаде CNN.

Самото погребение на учения ще се състои на 31 март в Кембридж, където той живя и преподава над 50 години.

Говорител на абатството заяви, че прахът на Хокинг ще бъде положен в храма по-късно тази година, като по този повод ще бъде отслужена специална литургия.

Уестминстърското абатство - последният дом на Стивън Хокинг

Старшият свещеник на Уестминстър, преподобният Джон Хол заяви, че е напълно естествено останките на Хокинг да лежат редом до тези на други изтъкнати учени. Той припомни, че Нютон е бил погребан в абатството през 1727, а Чарлз Дарвин - през 1882 година.

Стивън Хокинг си отиде от този сват миналата седмица на 76-годишна възраст. Той беше един от най-даровитите физици, въпреки че страдаше от тежкото заболяване амиотрофична латерална склероза.

Уестминстърското абатство - последният дом на Стивън Хокинг


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: