22 Март, 2018 06:54 2 687 23

Русия: Недопустимо е да ни сравняват с Хитлер!

  • мария захарова-
  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • хитлер-
  • русия-
  • владимир путин

Руското външно нападна Борис Джонсън

Русия: Недопустимо е да ни сравняват с Хитлер! - 1
Снимка: БТА/ AP

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи като недопустимо сравнението, което британският външен министър Борис Джонсън направи между Русия и хитлеристка Германия, предаде "Ройтерс".

Британският дипломат заяви, че руският президент Владимир Путин ще използва домакинството на предстоящото Световно първенство по футбол в неговата страна почти по същия начин, по който Адолф Хитлер е използвал Олимпийските игри, състояла се в нацистка Германия през 1936 година. Според дипломата Кремъл ще използва Мондиала като имиджово средство.

"Подобни сравнения са недопустими и са под нивото на шеф на дипломатическо ведомство на една европейска страна", смята говорителката на руското външно ведомство. Тя добави, че Борис Джонсън е обладан от омраза и яд и че е плашещо, че той представлява ядрена държава.

Отношенията между Москва и Лондон се изостриха след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, предал имената на руски агенти на западното разузнаване. Британският премиер Тереза Мей посочи, че Русия стои зад опита за убийство на шпионина и неговата 33-годишна дъщеря Юлия. Кремъл отрича да има общо с инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боздуган

    22 45 Отговор
    Тази кога ще се насочи към порното , там ще е по интересна.

    Коментиран от #10, #22

  • 2 no name no face no number

    40 20 Отговор
    Защо въобще отговаряте на тия изкукали западняци. В последните няколко години в ЕС всички решения са уникално тъпи. Да не говорим през какви мъки трябва да мине човек, за да си регистрира една обикновена Сим карта. Това е най-малкото зло разбира се. Корпорациите са по-голямото зло превръщащи се в диктуващи монополи, а има и още много други като банките и тн. Ужасно е в ЕС днес. Въобще не им отговаряйте на тези самозабравили се персони мислещи, че светът се върти около тях
  • 3 Антикомунисt 1

    24 34 Отговор
    Не може, права си. Хитлер е ученичка в сравнение с вас.

    Коментиран от #9

  • 4 vvvvv

    31 16 Отговор
    Англосаксонският капитал, създал Хитлер, се опитва на го прехвърли на неговия унищожител. Те и в учебниците си по история се опитват да се изкарат основни и решителни победители.
    Стават все по-жалки. Но змията, когато е настъпена и смазана, хапе най-мног
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Д'мин

    27 9 Отговор

    До коментар #5 от "дас райх":

    Значи казваш, че ако Хитлер беше метереолог и се беше родил по-рано Боко да му построи магистрали-жална им майка на руснаците? Е как я измъдри рано, рано тази мисъл? Само дето фюрера такива, като тебе с липса на "мозъчни импулси" ги пращаше да дишат газ и нямаше да дочакаш победата над мужиците!
  • 7 Кремъл

    14 8 Отговор
    Недупостимо е да се ползват толкова точни сравнения!
  • 8 малунге

    6 3 Отговор
    Ах така ли. Въх недей.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 реалист

    22 7 Отговор

    До коментар #1 от "Боздуган":

    Много опасно за Англия е да има човек с психични проблеми за външен министър.А да не говорим,че има предположения въпросния Борис Джонсън да е следващия английски министър председател.

    Коментиран от #13

  • 11 Историк

    13 20 Отговор
    Русия и Путин издигнаха фашизмА на нов, по-висш етап-РАШИЗЪМ.
  • 12 що ли пък

    13 15 Отговор
    ви сравняват с Хитлерова Германия? Дали щото нямате много общо и тогава, и днес? Я, да видим - де факто еднопартийна система, физическо ликвидиране на опозицията, медийна цензура, агресивна външна политика, здраво превъоръжаване, контрол върху религията, яка пропаганда, еднолично управление, протекционизъм и изолация.....на първо замисляне - това.

    Коментиран от #16

  • 13 Психиатър

    11 19 Отговор

    До коментар #10 от "реалист":

    Опасно е ядрена държава като Русия да има за президент ПСИХОПАТ.
  • 14 iQ-5

    19 6 Отговор
    Само не разбирам защо руснаците му се впрягат на Борис човека вчера за първи път се вчесал сега тепърва ще учи история на Европа от Ренесанса до наши дни вместо тази красавица Захарова да му честити прическата седнала да му се заяжда!
    Само го погледни какъв е неугледен и раздава квалификации и определения ще ти стане ясно колко му е багажа на тоз фен на Юнайтед!
  • 15 гост

    11 9 Отговор
    права е тази...няма място за сравнение ...просто те са ..."като две капки вода"
  • 16 Кукувци

    10 8 Отговор

    До коментар #12 от "що ли пък":

    Неграмотността е страшна разрушителна сила.
    Най свободните медии са в Русия на даден момент, най откритата страна е Русия. Но вие откъде можете да го знаете? Почти нито една медия в България не отразява това което става в Русия в действителност. Жалки сте в своята русофобия.
  • 17 Сталин

    11 5 Отговор
    Малко са клало турците тук.малко! Като чета коментарите,всяка една капка руска кръв е била излишна!

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Наблюдател

    8 11 Отговор
    Русофоб в разбиранията на руснаците е човек, който е против имперските амбиции на Русия да диктува на държавите и народите как да живеят и по какъв път да вървят. Както и всяка критика на извършваните от русия мерзавщини по различните точки на света и вмешателството и във вътрешните работи на други държави.
  • 20 Наблюдател

    12 10 Отговор

    До коментар #17 от "Сталин":

    Публикувано във факти.бг: Като чета коментарите,всяка една капка руска кръв е била излишна!

    За това пролятата от Сталин руска кръв е допринесла до успешното дебилизиране на руската нация.
  • 21 ЗайоБайо

    2 1 Отговор
    Че сравнете ги с Гьобелс, ма кукло.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 русофил=туркофил

    0 0 Отговор
    Захарова е права, Ердоган е Хитлер а Путин е Сталин.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания