Last news in Fakti

22 Март, 2018 07:03 5 575 10

Тръмп: Руснаците могат да решат много проблеми

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • русия-
  • владимир путин-
  • обаждане-
  • проблеми

Тръмп беше подложен на критики, защото поздрави Путин за победата

Тръмп: Руснаците могат да решат много проблеми - 1
Снимка: БТА/ AP

Съединените американски щати трябва да се разбират с Русия, защото те могат да решат проблеми със Северна Корея, Сирия, Украйна, Иран и „Ислямска държава”. Това смята американският президент Доналд Тръмп.

Държавният глава разкри от профила си в Туитър защо е поздравил руския си колега Владимир Путин на президентските избори, проведени в неделя. Тръмп за пореден път посочи, че трябва да има добри отношения между Вашингтон и Москва, и отново разкритикува медиите, разпространяващи фалшиви новини.

„Обадих се на руския президент Владимир Путин, за да го поздравя за победата на изборите (в миналото Обама също му е честитил). Медиите с фалшивите новини полудяха, защото искат аз да го критикувам. Те грешат! Да се разбираме с Русия (и с другите) е добро нещо, а не лошо”, написа американският президент.

„Те могат да решат проблеми със Северна Корея, Сирия, Украйна, „Ислямска държава”, Иран и дори предстоящата надпревара във въоръжението”, посочи още Тръмп. Той завърши, че мирът може да бъде постигнат с твърдост. Американският президент беше подложен на критики от републикански сенатори заради обаждането си към Москва. Държавният глава е пренебрегнат думите на своите съветници да не честити победата на Путин в този деликатен момент, в който расте напрежението между Кремъл и Запада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    13 7 Отговор
    Мисля, че статия за въоръжение ще събере повече коментари. Дайте нещо , в което да има "хиперзвукова", "без аналог", "ядрена война", "стелт". Нищо, че притопляте стари манджи. Такива статии за руско или американско оръжие повече разлайват кучетата.
  • 2 гост

    14 4 Отговор
    Аз съм за
  • 3 Гост

    4 19 Отговор
    Тя все ги решава от 1000г. насам и колко народ си останаха решени ...
  • 4 goni

    27 1 Отговор
    Бай Тръмп е пич! Що бил поздравил Вова?!:) Поздравява го не за друго, а за това че за разлика от него конкуренцията му е мижава!:) Просто засвидетелства уважение като бизнесмен към бизнесмен!:) Колкото до проблеми те ...! Те са за това! Ако, няма проблеми няма нужда от политици!:)
  • 5 Kcaniba

    28 5 Отговор
    защо го хоздранил ли!??
    амии, защотото на малкото е достоен за поздравленията!
    защото е достоин политик за разлика от клинтън да речем!!
    защото заслужава поздравленията!!!
    Защото е спечелил с огромна, невиждана подкрепа от съгражданите си от цял свят!!!
    В ютюб ема километрични опашки за ицборите в Париж, Нюйорк, Калифортия, Барселона!
    Кой ще тръгне срещу Путин, когата целият руски напод и половината свят са с него!????
  • 6 народа пита американския Бойко отговаря

    14 3 Отговор
    Поздравяват се и боксьорите, преди да си свалят носовете. Протокола е такъв навсякъде, не е от нежност .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Перуката

    10 1 Отговор
    Ще му дойде акъла на тоя циркаджия но ще бъде късно.Никога нищо по света през годините не е решено без участието на Русия.Наполеон ,Хитлер кой ги спря.Време е човечеството да се осъзнае ,че ако започне воина друга повече няма да има, това ще е краят.
  • 9 Иван

    4 1 Отговор
    Етоооо... Затова е на този хал целия свят. Защото всички си играят на политически игрички..."Направи това,....ама той казал онова...но пък трети щял да си помисли не знам си кво...." Ай стига де. Ето докъде се докара света с тези стари и изтъркани ИГРИЧКИ. Както беше казал, лека му пръст СТИВЪН ХОКИНГ: Само с ГЛОБАЛНО ПРАВИТЕЛСТВО, ще има шанс да оцелее планетата!!!
  • 10 ЗайоБайо

    2 0 Отговор
    Поправка: Обама никога не е честитил на Путин.
    А Дончо хубаво е направил.