Last news in Fakti

22 Март, 2018 07:20 3 145 12

Шефът на Facebook: Много съжалявам

  • марк зукърбърг-
  • facebook-
  • скандал-
  • данни-
  • кеймбридж аналитика-
  • извинение-
  • фейсбук

Грандиозен скандал разтърси социалната мрежа

Шефът на Facebook: Много съжалявам - 1
Снимка: БТА/ AP

Изпълнителният директор на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг заяви, че съжалява дълбоко за разразилия се скандал с изтичането на лична информация на потребители. Доверието към социалната мрежа спадна рязко.

Шефът на Facebook каза в интервю за Си Ен Ен, че компанията е „допуснала грешки“ и посочи, че ще бъдат взети допълнителни мерки, за да се избегнат подобни инциденти в бъдеще. Данните на десетки милиони потребители попаднаха в аналитичната фирма „Кеймбридж аналитика“.

Това е първият коментар на Зукърбърг по случая. Заради скандала акциите на компанията на борсите се сринаха „Има какво допълнително да се направи и ние трябва да довършим започнатото“, посочи той. Оказа се, че аналитичната фирма е събирала данните без позволение, като целта е била да се изработи програма, прогнозираща как биха гласували потребителите на президентските избори в САЩ.

Американската прокуратура започна разследване за връзките на президента Доналд Тръмп с компанията „Кеймбридж аналитика“. Съдебните власти искат да изяснят функциите на фирмата, наета от предизборния щаб на републиканеца. В крайна сметка той спечели президентските избори, побеждавайки кандидатката на демократите Хилъри Клинтън.

Британският министър-председател Тереза Мей изрази подкрепа за разследване на дейността на „Кеймбридж аналитика“ - консултантската компания, оказала се в епицентъра на грандиозния скандал. Оказа се, че британската компания е искала да работи и за изборите в Румъния през 2016 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прекалено късо име

    16 0 Отговор
    Чак на мен ми стана жал :(
  • 2 Сиромаха

    14 1 Отговор
    Обещавам да съжалявам 5 пъти повече ако имам само 1 % от неговите пари !
  • 3 ДА СА ИЗВИНИ И НА УШАНКИТЕ

    16 0 Отговор
    ЩОТО НАЛИ ТЯХ НАБЕЖДАВАХА ЗА НАМЕСА В ИЗБОРИТЕ.
  • 4 Гост

    13 1 Отговор
    Не знам дали ще се извини на Ушанките, ама със сигурност Великобритания разпалва войната, сега и с този измислен агент, вижда се кой е подстрекателя, ще си изядат дървото скоро време тия робинзоновци.
  • 5 Гост

    11 1 Отговор
    Свирено е вече! Доверието падна! Изтрих си профила и приключих със социалните мрежи!
  • 6 Kcaniba

    8 0 Отговор
    те жидите като избиха стотици хиляди иракчани и разтуриха държавата им, казаха нещо подобно...
  • 7 alvin

    12 0 Отговор
    Чудно ми е сега дали ще има санкции от страна на САЩ към Англия затова, че нейни юридически лица са се намесили в изборите за президент на САЩ. Интересно, че на Русия наложиха, без да имат и едно доказателство (само на предположения), а тук имат и самопризнание.... освен ако това с намесата на Русия не е било само фарс, използван като повод за политически натиск върху нея. Но това би било доста жалко, особено за слепите последователи на американската външна политика ...
  • 8 SDЕЧЕВ

    9 1 Отговор
    ХОРА ИЗТРИВАЙКИ СИ ПРОФИЛА ВЪВ FAKEBOOK ВИЕ ЩЕ ДОПРИНЕСЕТЕ ЗА ГЛОБАЛНАТА БОРБА НА ЧОВЕКА СРЕЩУ МАШИНАТА-ЗЛОТО. FAKEBOOK И GOOGLE СА МАШИНИ ЗА ГЛОБАЛНО МОДЕЛИРАНЕ НА СОЦИАЛНО ПОВЕДЕНИЕ СРЕЩУ КОЯТО ВСЕКИ ИНДИВИД Е БЕЗСИЛЕН,КОЛКОТО И ДА СИ МИСЛИ ЧЕ ТОЙ ВЗЕМА РЕШЕНИЯТА. ДНЕС ГО КАЗАХА ЧЕРНО НА БЯЛО FB И GOOGLE ДЪРЖАТ 50 % ОТ ПАЗАРА НА РЕКЛАМИ В ИНТЕРНЕТ. АКО ИСКАМЕ ДОБРОТО ДА ПОБЕДИ СКЪСАЙТЕ С FAKEBOOK ,GOOGLE И CHROME. MOZILLA ОСТАВЕТЕ -МИШЕЛ БЕЙКЪР Е ЯКА МАЦКА .БИТКАТА НЕ Е ЗАГУБЕНА НЕКА ИЗТРИВАНЕТО НА ПРОФИЛИ ЗАПОЧНЕ СЕГА. УСПЕХ
  • 9 Гост

    8 1 Отговор
    Сега ми е интересно друго! След като има ДОКАЗАТЕЛСТВА за манипулиране на изборите в САЩ, ще ги анулират ли? Ще анулират ли всички решения взети и подписани от НЕЗАКОННО избрания президент на САЩ? Каква ще е реакцията на опозицията в САЩ и гражданите като цяло?
  • 10 Krassimira.Dragneva

    1 0 Отговор
    Марко ще се оправи бързо, той е с бг.жилка. Да му мислят за впоследствие!
  • 11 Бай Кольо

    0 1 Отговор
    Интересно дали Англия ще бъде санкционирана,както Русия или пак ще се измъкне суха от водата?
  • 12 Вече го изтрих

    0 0 Отговор
    Губеше ми време и ме натоварваше излишно ,който иска снимки да разглежда да ми звънне на телефона да се видим на по бира ;)