22 Март, 2018 09:40 973 0

Корупционен скандал взе главата на президента на Перу

  • перу-
  • президент-
  • оставка-
  • корупция-
  • педро кучински

Милиони долари са попаднали в джоба на държавния глава

Корупционен скандал взе главата на президента на Перу - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на Перу Педро Пабло Кучински подаде оставка на фона на грандиозен корупционен скандал в южноамериканската страна, съобщи „Гардиън“.

Бившият шеф на строителна корпорация призна, че фирмата му е финансирала предизборната кампания на перуанския президент Педро Кучински, както и на няколко негови предшественици.

В края на миналата година стана ясно, че свързани с държавния глава компании са получавали пари от бразилска строителна корпорация, като са им били преведи близо пет милиона долара. Плащанията са се водили „възнаграждения“ за извършване на консултационни услуги.

Натискът над Кучински нарасна, след като четирима от 14-те депутати на собствената му партия го призоваха да се оттегли. Парламентът щеше за втори път след декември да гласува за импийчмънт на президента заради връзките му с корумпираната бразилска строителна компания „Одебрехт“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА