22 Март, 2018 11:56 1 562 6

Саркози: Аз съм жертва (СНИМКИ)

  • никола саркози

Бившият президент на Франция подчертава, че няма веществени доказателства за отправените срещу него обвинения

Саркози: Аз съм жертва (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият френски президент Никола Саркози заяви на разпит пред магистрати снощи, че е жертва на клевета, предаде AFP.

"От 11 март 2011 г. живея в ада на тази клевета", заяви Саркози, който подчертава, че няма веществени доказателства за отправените срещу него обвинения.

63-годишният бивш френски президент беше разпитан снощи по обвинения в пасивна корупция, незаконно финансиране на предизборна кампания и незаконно получаване и притежаване на либийски публични средства. Обвиненията по този случай бяха повдигнати преди пет години.

Саркози заявява, че е обвинен без никакви веществени доказателства, въз основа на изявления на бившия либийски диктатор Муамар Кадафи и негови приближени, както и на френско-либийския посредник Зиад Такиедин. "Неведнъж е доказано, че той е получавал пари от либийската държава", добави Саркози, според когото Такиедин не е доказал, че се е срещал с него в периода 2005 г. - 2011 година.

Саркози: Аз съм жертва (СНИМКИ)

Саркози: Аз съм жертва (СНИМКИ)

Саркози подчерта също, че в 24-те часа на задържането си е опитал с всички сили да покаже, че не съществуват тежки и убедителни улики срещу него, които са условие за повдигането на обвинение. Според бившия френски държавен глава документът, който е послужил като повод за разследването срещу него е неубедителен, а на обвинилия го Такиедин не може да се вярва поради миналото му.

Саркози: Аз съм жертва (СНИМКИ)

"Осъзнавам, че това, в което съм заподозрян, е тежко", заяви Саркози, призовавайки магистратите да преценят каква несправедливост би било да бъде съден поради манипулация на Кадафи или негови приближени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Okoto na Jupiter

    13 1 Отговор
    Палячо
  • 2 факт

    13 1 Отговор
    Президентът на Петата Република избран с милионите на Диктатора на Либия. На това му се вика диалектика.
  • 3 хххх

    12 2 Отговор
    Франция, Италия и британците участваха активно в разрушаването на Либия.
    Толкова милиарди им взеха….
    Унгарското еврейче също… ..
  • 4 Кадафи и Садам

    7 1 Отговор
    Ние сме истинските жертви и ще го разберете по трудния начин макар и със закъснение.
  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Приемаме че е финансиран от Кадафи.Приемаме че е разпоредил бомбандирането на Либия.Какъв е изводът==>НЯКОЙ МУ е наредил на него.Мисля че всеки който може да мисли логично може да си направи а и вече е направил съответните изводи.А че е жертва жертва е просто бушон.
  • 6 Човекът който

    0 0 Отговор
    Отне свободата на французите и искаше да я направи 2-ра Германия.
Новини по държави: