Last news in Fakti

22 Март, 2018 13:57 4 449 18

Бежанец, убил германка, беше осъден на доживотен затвор

  • хюсеин хавари-
  • германия-
  • бежанец-
  • афганистанец-
  • убийство-
  • момиче-
  • мария ладенбургер

Красивото момиче беше брутално убито в родината си

Бежанец, убил германка, беше осъден на доживотен затвор - 1
Снимка: Фейсбук

Афганистанки бежанец, изнасилил и убил германска тийнейджърка, беше осъден на доживотен затвор, съобщи Би Би Си. Случаят предизвика гняв в Германия заради приема на мигранти.

Хюсеин Хавари нападна 19-годишната Мария Ладенбургер през месец октомври 2016 година в град Фрайбург. Афганистанецът беше заловен от силите на реда чрез ДНК тестове.

Мария Ладенбургер, студентка по медицина, беше нападната, докато се прибирала у дома след парти. Службите разкриха, че красивото момиче първо е било изнасилено, след което пребито до смърт.

По-късно стана ясно, че през месец май 2013 година 17-годишният Хюсеин Хавари е бутнал младо момиче от скала на остров Корфу, Гърция. То обаче по чудо оцеляло и идентифицирало нападателя. Гръцкият съд му е дал присъда от 10 години, но не става ясно защо афганистанецът е бил пуснат на свобода, а не е лежал в гръцки затвор. След това той заминава за Германия.

От германската полиция разкриха, че убитото момиче е напуснало партито в 02:37 часа сутринта и е тръгнало да се прибира към дома с колело – обичайна практика за германката. Медиите в Германия посочиха, че тийнейджърката е дъщеря на високопоставен служител в Европейския съюз – д-р Клеменс Ладенбургер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    73 3 Отговор
    А, Меркел кога ще я съдят. За множеството подобни случаи с "архитекти" и "инженери" от Азия и Африка. Или нея направо ще я линчуват.

    Коментиран от #2

  • 2 гост3

    26 15 Отговор

    До коментар #1 от "толерантен":

    Няма значение Хасан или Петкан,щом е извършено престъпление да се приложи закона според деянието.Не трябва да се толерират едните или другите.
    Пред закона всички сме равни!
  • 3 Тост

    36 1 Отговор
    Сега ще си го отглеждат цял живот... Паднал е на дедовия тоя
  • 4 САП

    48 1 Отговор
    Тоя осъдиха ли го или му изписаха вежди?

    Доживотна храна, подслон и медицински грижи. Ако го върнат обратно кой знае къде ще го ядат кучетата по афганистанските чукари.

    За такива като него затвора в германия е рай.

    Само оземляване 2м на 1м за вечни времена е правилното отношение към тях.
  • 5 гост

    38 5 Отговор
    Забележете, че в рамките на 1.5г. полицията издирва, залавя, води дело и осъжда съществото на доживотен затвор - адекватна присъда.
    Как е у нас: някое същество убива млада жена и се оказва, че това същество трябвало да лежи в затвора още преди година, но никой не си е мръднал пръста. Залавят го, държат го в ареста и след 2,3 години му дават присъда от 8г., които той вече е преполвил и има да лежи още 5г., но лежи 1,5г. и го пускат за добро поведение срещу подписка. Този индивид е убил човек преди 5г. и отново е на свобода, пак да прави същото. Това е България. У нас няма доживотна присъда за убийство, няма присъди от над 15г., а ако обвиняемия е платежоспособен то делото се този много години без резултат.

    Коментиран от #9

  • 6 Иван

    31 2 Отговор
    Похвално.
    Сега тоя цял живот ще яде, ще има подслон и топло жилище за сметка на немските данъкоплатци.
    А това младо и красиво дете ще гние в земята.
    Да им е честито за справедливото наказание, ако ме разбирате какво точно имам впредвид

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    По-добре да го хранят и поят, а той да работи до живот в затвора отколкото да го пуснат след 8г. и ти да си доволен, че не го храниш повече с данъците си, но да те е страх, че този може утре вечер да скочи на твоето дете, на жена ти или на теб и да погребе някой любим, близък или др. лошотия. Да, нека да ми взимат данъци, но такива да лежат и обществото да се чисти от тях, а не да се всява страх със хиляди подобни на свобода и да се обяснява, че системата била безсилна пред тях. Това е като с бездомните кучета: хващат, къпят, хранят, обезпаразитяват и ги връщат, макар че се снае, че тези кучета притеснват и тормозят обществото, нападат и взимат жертви, никой не мисли да разработи системата така, че те да остават в приют (а кучетата се осиновяват, за разлика от убийците).

    Коментиран от #16

  • 9 забележителен

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Забележи, че от Гърция е пуснат след доказан опит за убийство.
  • 10 OMG WTF

    27 1 Отговор
    Смърт за изруда ве!!! 👿👿👿
  • 11 Снайпера

    20 0 Отговор
    Трябваше да го застрелят, сега цял живот ще го оглеждат авганеца
  • 12 Гост

    22 1 Отговор
    Ох,кеф. Дано сега скинхед да го набарат вътре и всяка вечер да го изнасилват. А когато след година свикне да му отрежат топките и да му ги наврат в свинската зурла и да умре от задушаване в адска мъка. Куче мизерно
  • 13 Ani

    13 1 Отговор
    Да открият газовите камери за такива изроди. 99% от бежанците са убийци и мародери. Измет, готованци, миризливи и нагли!
  • 14 баш майстора

    4 0 Отговор
    Мръсната маймуна сега празнува, за него панделата, е като хотел с пет звезди.
  • 15 един

    5 1 Отговор
    Много хубава новина за бежанците. Намъкваш се там, където не ти е мястото, като в небрано лозе, За нищо не ставаш освен че си горд че не си жена, а си мъж. Религията те насърчава да издевателстваш над жените колкото искаш, те не са хора. Според исляма! Права жените нямат, а ако са непослушни можеш да ги убиваш както си искаш. Прилагаш наученото, защото така са те учили от малък. Не работиш, за нищо не ставаш, всичко ти е чуждо, чудиш се накъде да хванеш. И какво по-хубаво от това да те настанят на сигурно място до края на живота ти. Там си на осигурена храна, добри условия, през зимата топло, през лятото климатик, можеш да спортуваш и да помпаш мускули, с една дума, прекрасно! Горкото момиче, бащата сигурно би удушил отрепката със собствените си ръце! Не си правете илюзии, дори и да има свестни араби, те не са бежанци. Надеждата е, че в затвора боят няма да му се размине. Германците не прощават, особено на боклуци, нахълтали в държавата им.
  • 16 ЗайоБайо

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Не се притеснявай, в Германия е същото,
    Постоянно случаи, в които бил замесен нарушител, отдавна известен на полицията итн
    Наскоро имаше случай, мигрант с криминално досие, условно пуснат с електронен предавател на крака отива в местната църква и по време на литургия прерязва гръцмуля на попа.
    Туй девойче ми е жал, ама и там има мои и твои
  • 17 Барчо

    3 0 Отговор
    Щото детето е на еди кой си и това е причината да бъде осъден изрода. Иначе и у германията щеше да стане като у гръцко. Съден недосъден и на свобода. Скопците това ги чака. Да дойдат резняците и да си правят каквото искат безнаказано. А що не пишете колко подобни случаи има неразкрити и колко разкрити и без сериозни последствия за изродите? Натрапвате единичен случай на полусправедливост.
  • 18 Барчо

    4 0 Отговор
    По Татово време имаше справедливост срещу такива. Изкупуваха вината си бачкайки в урановите мини докато пукнат. Това е единствения начин да се направи опит за изравняване на сметката. Никакъв шанс за помилване, забравени от всички и работейки на вредни за здравето места.
Новини по държави: