Last news in Fakti

23 Март, 2018 08:20 11 007 92

Колко граждани са склонни да се сражават за родината си?

  • война-
  • свят-
  • ек-
  • ес-
  • русия

Като цяло европейците нямат готовност да воюват

Порталът „Редут“ изработи карта, използвайки данни от анкета на „Галъп“, която отразява какъв процент от гражданите на всяка страна имат готовност да воюват за страната си. Като цяло европейците нямат готовност да воюват.

Само 21% от испанците биха воювали в защита на своята родина, макар че голяма част от гражданите й са готови да защитят границата си: Холандия (15%), Германия (18%) и Белгия (19%) са по-малко склонни да воюват за своята страна.

Най-слаба готовност да воюват в световен мащаб имат японците с 11%. Следва Холандия (15%), Германия (18%), Белгия (18%), Италия (20%), Австрия (21%), Испания (21%) и Чехия (23%), уточнява сайтът „Новини Лондон“.

Съвсем близо до българския резултат са още исландците, британците, французите и португалците. Българите са между Франция и Испания с 25%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 релито е такова

    192 30 Отговор
    Е то,от меки китки какво воюване искате бре хора??? Масово се изтриха традиционните ценности и понятия като -чест,достойнство,родолюбие,Отечество и т.н...Откъде искате да дойде тази саможертва за Родината-от НПО-тата и милионите джендър-гей фондации и организации...???

    Коментиран от #19, #35

  • 2 Guest10

    141 19 Отговор
    Никой гражданин не иска да се сражава. Не сме миналия век всичко да се решава с бой. А и това какви решения взимат управляващите населението няма никаква вина. Всички искат спокойствие.

    Коментиран от #3

  • 3 Съни

    84 10 Отговор

    До коментар #2 от "Guest10":

    По принцип си прав-НО от векове работи и е доказана само една житейска истина-имаш силна армия-имаш и политическа тежест на международните форуми-факт.А силна армия неможе да има без граждани които ценят и обичат отечеството си.Ето ти конкретен пример-САЩ имат над 800 военни бази по света и цял свят е под тяхната доминация--с изключение на Русия ,Китай и т.н...Та армията винаги е била ОСНОВЕН фактор във политическите игри и сверите на влияние.
  • 4 БОЙ

    109 20 Отговор
    ДА СЕ БИЯ ЗА КОИ И ЗА КОЕ ЗА МИЗЕРИЯТА ЗАБРАВЕТЕ ДА СЕ БИЯТ УПРАВНИЦИТЕ ПАК КАТ НИ ЗАВЛАДЕЯТ ГОЛЯМА РАБОТА
  • 5 Хихихи

    63 28 Отговор
    Американската джендърска политика има ефект! Сега щем, нещем ще плащаме на фащаците луди пари да ни пазят! Честито!

    Коментиран от #6

  • 6 Анонимен

    65 11 Отговор

    До коментар #5 от "Хихихи":

    И от кого ще ни пазят? От Русия ли? Те тях си не могат да опазят, при всички войни които водят, все някой друг е на топа

    Коментиран от #10

  • 7 ко не

    65 18 Отговор
    Ко , не . за тая скапана държава е изключено да дам живота си
  • 8 Иво

    70 30 Отговор
    Тук според мен идеята е друга. Забелязвате ли Япония е с 11 процента. Защо ли? Дали защото няма уредена държава , или просто защото не са военизирани и настроени да воюват. Лично мнение - живееш добре, не мислиш за война - живееш като скот или си първобитен - ставаш и лягаш с дрънкането на оръжието. Нас , българите май най ни приляга определението (живеем като скотове). За което пак ще кажа, не са ни виновни управниците, а ние самите. Защото поетът го е казал толкова отдавна , а е абсолютно вярно - "Не сме народ, а мърша..."

    Коментиран от #12

  • 9 Барчо

    70 8 Отговор
    Когато дойде мобилизация, никой не те пита дали искаш или не искаш. Само че вече няма да е необходимо. Вече държавите се превземат не с оръжие в ръка, а през правителствата и промяна на генофонда. За какво и е на чалмите да воюват? Просто се пишат на бежанци и се настаняват в съответната държава. Тя доброволно и дава жилища, храна, медицинско обслужване, образование - БЕЗПЛАТНО. Няма убити нашественици. Е. Първо са купили правителствата аз да има такова понятие Бежанци.
    Спомнете си деветдесетте години когато масово българи искаха да ходят на запад за "по-добър живот". Запада прие образованите, други започнаха работа като "роби", а повечето се върнаха с гордо подвити опашки и описваха небивалици за просперитет. Само че истината се знаеше. Сега се пишеш бежанец, но да само ако си чалма и вратите са ти отворени. Не съм чул българин да е на запад икономически бежанец, а много бройки биха могли да го направят. Само че не са си купили западно правителство, което да ги приеме.
  • 10 Йоохо

    38 26 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Боже слез и си пребори такива драскачи .Русия е най велика във момента ,със най модерни оръжия способно да унищожат планетата 30 пъти !Няма да има нужда от много армия ще воюват със бойци роботи и атомно оръжие.

    Коментиран от #38

  • 11 доки

    9 12 Отговор
    отговори на псевоинтелектуалци които и златен кенев да имат пак нещо няма да им е в ред.всъщност крият по този начин страхливоста си.погледнете се вечер в оглецалото и чеьтно поне на себе си отговорете ставате ли за нещо.нещо полезно напрзвели сте
  • 12 Барчо

    37 7 Отговор

    До коментар #8 от "Иво":

    Японците са на път да се разпаднат като общество. Прекалена задоволеност и се чудят къде да си го заврът. Гледах и реалита. Да ти падне шапката от извратеност. Едно от реалитата беше - две девойки избират от улицата двама случайни и ги вкарват в студио с публика. Там един до друг започват да и лъскат бастуните и който пръв се изкаже е победител. Пълно е с всякакви подобни и други разбира се. Излъчват се по телевизията и са най-гледаемите. Да не говорим за фитиши като миризливи гащи, което е хит или скрити камери по обществените тоалетни. Скритите камери са даже на границата да ги узаконят по кенефите. И това придружено с отрицателна раждаемост, което ще доведе японците след 50 г да се преполовят. Така става като дружиш не с който трябва.

    Коментиран от #21, #29, #41

  • 13 Глупак

    64 5 Отговор
    Ако имахме държава
    Да воюваш
    Но за престъпниците - никога
  • 14 Иванов

    59 3 Отговор
    Разбира се, че при нужда ще воювам. Дедите ми са воюви и аз няма да ги посрамя, но първо ще ида ня свиждане на политиците ни и който го сваря, да му е яко дупцето!
  • 15 Иванов

    37 1 Отговор
    Разбира се, че при нужда ще воювам. Дедите ми са воювали и аз няма да ги посрамя, но първо ще ида на свиждане на политиците ни и който го сваря, да му е яко дупцето!
  • 16 ivan4o

    65 1 Отговор
    на 1ва фронтова линия ще сложим политиците и кметовете
  • 17 ГОСТ

    54 2 Отговор
    Войните ги предизвикват политиците за да си защитават интересите. Как народа да воюва за чужди интереси. Има ли един политик които е влязъл в властта с цел да не се облагодетелства. Тези които разпалват воини си седят на топло а народът страда и мре.
  • 18 Ттт

    56 1 Отговор
    Аз лично не бих се мръднал!!! За лангонвци дето си играят с нас,да тръгна да воювам!!!
    Аз секи ден воювам!!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ivan4o

    38 1 Отговор
    политиците и кметовете ако не ги видя на 1ва линия, даже нема да вкарам патрон у патроника
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    7 34 Отговор
    а вампирясалите Руснаци вероятно с процента избрали Путлер
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Якудзик

    24 3 Отговор
    Японците се превръщат в стадо дебили. Не ми ги хвалете. Преди да се самозатрият от извратенячество, островите им могат всеки момент да се сурнат като Титаник в бездната. Жал ми е за тях, има много свестни хорица сред тях. Като тръсне мегатрус, язък им за стандарта и инфраструктурата! Майката Природа вече се отръсква от нас, както се отръсква кучето от бълхи...
  • 25 SAAB

    52 7 Отговор
    Това с 25% за българите е МИТ !
    200 + 500 години "присъствие" / чуждо / е реалността ...
    готови са да се бият само по форуми и стадиони ....за булки и за паркомясто :)
  • 26 Мужик

    17 32 Отговор
    Нормално - на руснака само пиене , войни и убиване са му в главата ...
  • 27 Бат Мишо

    47 3 Отговор
    ЗАВИСИ СРЕЩУ КОГО ще се воюва
    И ЗА КАКВО
    иначе тоя въпрос е бесмислен
    ако е в защита на родина дом семейство и деца от агресор
    ТЕЯ ПРОЦЕНТИ БЪРЗО СКАЧАТ ДО 100
    ако е срещу Русия и да я нападаме
    щото видите ли на била агресор СРЕЩУ НЕЗНАЙНО КОГО
    тея проценти бързо ще паднат на КРЪГЛА НУЛА

    Коментиран от #46

  • 28 фалшива новина

    13 4 Отговор
    не вярвам нито дума на написаното...
  • 29 Бесен Язовец

    20 10 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    Не те знам какви реалита - меалита си гледал, но японците са 126 милиона народ, освен това са на челно място по продължителност на живот + много висок жизнен стандарт и супер развита инфраструктура.
    Така, че още мноооого пъти по 50 години ще имаш да чакаш докато японците се преполовят или се разпаднат като общество ! Още нещо, вземи я смени тази твоя остаряла методичка, защото сигурно не е писана за Япония, защото ми е омръзнало да чета тук всякакви простотии от хейтъри, които плюят тук всичко което не е руско или северно корейско.
  • 30 Владо Вр

    32 1 Отговор
    Съмнявам се в тези проценти. Първи ще избягат политиците и богаташите, заради които ще почне войната. Останалите, ще им теглят една майна и ще седнат да се пият пиенето с мотото, "който е шантав, да мре за тая държава". И България е до тук.
  • 31 Петю

    18 3 Отговор
    Кой ще се сражава? Каква война?? Какви битки??? ..а бе полудяхте ли бе хора???
  • 32 ВАМО

    20 0 Отговор
    Човек е човек когато се бори за насъщния си. Когато чака някой да го храни става добитък, а когато е презадоволен откача.
  • 33 соросоидни кърлежи

    28 3 Отговор
    Тези 25% са децата на дупетати и богаташи ,които в момента са на почивка в чужбина,но веднага ще се върнат, ако има опасност за техните сметки и ще воюват да смърт за имотите си.Народа за какво да се бие и по точно с какво,с голи ръце и с един изтребител който в момента в ремонт--ПАРОДИЯ. Е,нали НАТО ще ни пази ,след като ни остави без пукнат лев ,без армия и икономиката...мерси за този грабеж..
  • 34 Ботев

    16 0 Отговор
    Че войната не е спирала - военното присъствие се замени с икономическо... Жестока битка за пазари ... и някъде някакъв оръжеен полигон - Корея, Виетнам, Нашия полуостров и ... през Ирак до Сирия, но дали няма скоро полигонът да се пренесе в Украйна???
    И милиарди човеци заблудени (както винаги е било и ще бъде!)
  • 35 Радев

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "релито е такова":

    Може, ако децата на олигарсите и депутатите са до мен.А бащите им пред мен!
  • 36 Голем смях

    4 14 Отговор
    Нормално е.Там където се живее добре и животът има стойност никой не иска война.Белите хора не искат да пращат децата си на смърт.За това си имат високотехнологични армии с професионални военни.За това си имат НАТО-гарант за мира и спокойствието на света.
  • 37 ГОСТ

    23 1 Отговор
    Защо да се бия....да защитатавам милиардите на управляващите ли....Не искам....
  • 38 реалити

    9 21 Отговор

    До коментар #10 от "Йоохо":

    Едно че си неграмотен ,ами даваш и мнения от които грам не разбираш.Русия НЕ Е технологична страна и нито има някакви военни технологии с които е възможно да изненада света ,нито спомага с нещо технологично за света.Руснаците имат само ракети и нищо повече.Русия все още не е напълно наясно как работи стелт технологията ,а това е нещо което е разработено от САЩ преди поне
    60г.За да имаш най-силната армия трябва да имаш финанси и световно влияние.Все неща които Русия няма.Единствената държава която покрива всички тези критерии е САЩ.Както един военен експерт каза "Там от където се връщат САЩ ,Русия никога няма да може да стигне."

    Коментиран от #42, #65, #89

  • 39 681 БЪЛГАРИЯ

    8 1 Отговор
    България 90 % !10 % цигани те могат да крадът !
  • 40 ГОСТ

    14 2 Отговор
    Нека тези които искат да се бият със Русия да посочат поне по една голяма военна победа....която са постигнали....
  • 41 Гост

    12 4 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    На японците, не мож им хвана спатиите. Относно тея глупости, дето вървят -има ги навсякъде,само не ми казвайте че в България ги няма.Не ми е ясно, защо се създава такава грешна представа?
    Напротив, в Япония секса не продава за разлика от много други страни! Презервативите и лубрикантите не стоят до дъвките в хранителните стоки,а са надлежно прикрити. Възрастта в която започват да водят полов живот е неимоверно по висока от тази в повечето държави и освен това половите контакти изобщо не са безразборни и непрекъснати,както при нас. Напротив, голям процент от семействата редуцират половите контакти по между си след създаване на деца. И не на последно място, жените в Япония се обличат много по елегантно и възпитано жт нашите,но там нямат и такъв пример,а тези с пиерсинг и татуировки (изкл. малко -за разлика от при нас) не ги допускат до обществени минерални извори и когато се движат в обществото, гледат да ги прикриват. Така че не пишете глупости, разврата в България е в огромни размери, дори сравнен с Европа, а да не говорим за Япония.
    Оказа се също така, че армията им е бая мощна. Заедно с французите имат 4 самолетоносача (двете страни имат най много след сащ, също така бая самолети,подводници и т.н.
  • 42 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #38 от "реалити":

    Ти си съвсем проС
    на такива бисери се чудя как да реагирам

    Коментиран от #44

  • 43 dragula

    23 2 Отговор
    Да се сражаваш, за да защитиш родината си е едно. Тя може да бъде нападната без никой в нея да е виновен, нито народ, нито политици. Може просто да се окаже разположена върху американски петрол, например.
    Обаче в Турция процентът е 73, ако виждам правилно. И можете да сте сигурни, че не е готовност само да защитят родината си, а и да я върнат в границите на Османската империя, че и извън тях.
    В Германия има турци, трето поколение там, които не просто са за Турция, когато играе с Германия на футболния терен, но и живеят с идеята, че някой ден няма да си дойдат от отпуската в Турция с кола, а ще дойдат с танкове и всичко там ще е тяхно. И не само Германия, а и цяла Европа проспиват този факт. Може да се стигне до момент, след който нещата ще са необратими.
  • 44 русия е джудже

    6 21 Отговор

    До коментар #42 от "Гост":

    Еми отговори бе ,нещастен рубладжия ? Русия не е в топ 10 на технологичните държави ! Това не е тайна за никой,а откъм военна техника имат само ракети и единственото нещо което ги спасява са ядрените им оръжия,иначе досега да бяха станали провинция или на Китай или на САЩ.Америка произвежда иновационни технологии ,които останалата част от света неможе ,а Русия прави ракети с които да се пази от тях.Виждаш ли каква е разликата между двете държави бе плъх ? Това ,че на някакъв ограничен бояришник като тебе не му харесва истината ,не променя фактите.

    Коментиран от #45, #47, #60

  • 45 Гост

    6 4 Отговор

    До коментар #44 от "русия е джудже":

    Хахаха Хахаха Хахаха
    Прочети коментара ми по долу!
  • 46 бат Мишооо

    3 17 Отговор

    До коментар #27 от "Бат Мишо":

    ако Руснаците ни нападнат както се е случвало не веднъж...тогава...к'во праим ?
    това е въпрос към всички дебили, които ще сложат много минуси
  • 47 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #44 от "русия е джудже":

    Хахаха
    със сигурност, ти обаче си в топ 10
    на мега простите,дори може да оглавиш нова степен -тера проС Хахаха
    треа си горд

    Коментиран от #50

  • 48 Иванов

    14 4 Отговор
    Хората не са луди.Защо трябва да се избиваме с хора които не познаваме,заради хора които се познават.Това викам на младежите в квартала.Ако един ден държавата ви даде оръжие да я браните,вие ще браните комфорта на тутманиците политици.Обърнете оръжията и избиите политиците и богатите.Човек трябва да живее там където се чувства най добре.А не да му набиват в главата патриотизми за държава която не харесва,и която не прави нищо за него,и измислени религии.

    Коментиран от #82

  • 49 Иван

    11 1 Отговор
    Ето затова няма да оцелее българската нация....всички са много велики по единично, всеки се има за голямата работа, но като общество кръгла 0. Това е причината и за мизерията.
  • 50 русия е джудже

    3 11 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Обесняваш се нещо и нищо не казваш,рубладжийски трол.Нито имаш капацитета да отговориш,нито да кажеш нещо по умно от думата "прост" ,която очевидно и незнаеш как се пише.

    Коментиран от #51

  • 51 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #50 от "русия е джудже":

    Хахаха
    пиша така че да ме разбереш бате ;)
    Само няколко неща ш'ти каа:
    Надпреварата в разработването на ракети е между Русия и Германия -d'accord?
    Атомният разпад също плюс Франция
    В момента атомният синтез се работи основно с руска технология във Франция.
    Айде стига,че докато асимилираш,може да се повредиш ;)

    Коментиран от #53

  • 52 обикновен Бг

    15 0 Отговор
    Еййй ,скъпи мои сънародници, не разбрахте ли че ние воюваме вече 30 години.
    За съжаление изгубихме войната срещу политиците и сега сме военнопленници в собствената си страна, и сме в концентрационни лагери.
    ВСЕКИ ДЕН ВОЮВАМЕ В ЛАГЕРИТЕ ЗА НАСЪЩНИЯТ, ЗА СВОИТЕ СЕМЕЙСТВА.
    КОЛКО ОТ ВАС МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ЧОВЕШКИТЕ БЛАГА ,ЗА НАС МЕЧСТИ-ОСИГУРЕНА ПРЕХРАНА НА СЕМЕЙСТВОТО,КУПЕНИ ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВА И ПРОЦЕДУРИ ЗА СВОИТЕ БЛИЗКИ,ПЛАТЕНИ ВСИИИИЧКИ СМЕТКИ, ДА НЯМАТ ЗАЕМИ КЪМ НИКОИ,ДА СА С ХУБАВИ ДРЕХИ, КОЛКО ?
    И В МИНАЛОТО Е БИЛО ТАКА, :-( ТАКА И ЩЕ БЪДЕ.
    ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА СА СЕ СРАЖАВАЛИ ЗА РОДИНАТА СИ НА ФРОНТА, А ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СА БИЛИ В ТИЛА ,КОЙ КАТО ТИЛОВАК,КОЙ КАТО ДРУГА ТИЛОВАШКА СЛУЖБА, А НАШИТЕ РОДИТЕЛИ СА ЗАГИВАЛИ ЗА РОДИНАТА.
    ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО НАШИ СА ПАДНАЛИ САМО НА ЧАТАЛДЖАНСКИТЕ ПОЗИЦИИ ?
    120000 НАШИ МОМЧЕТА СА ПАДНАЛИ ТАМ.
    ПОКЛОН ПРЕД ТЯХ.
    СТИГНАЛИ СМЕ ИСТАНБУЛ И СМЕ ВЛЕЗЛИ В ПОКРАЙНИНИТЕ МУ,
    НО ИЗВЕДНЪЖ АНГЛИЙСКА ГЕЛЕГАЦИЯ Е ПРИСТИГНАЛА В СОФИЯ И СА СЕ СРЕЩНАЛИ С НАЩЕ ПОЛИТИЦИ, И НАЩА ВОЙСКА СПИРА ЩУРМА.
    ЗА КАКВО МИСЛИТЕ СА СИ ГОВОРИЛИ АНГЛИЧАНИТЕ И '' НАЩЕ '' ПОЛИТИЦИ.
    АКО НЕЩО СТАНЕ ,МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ НИ ЩЕ ОТИДАТ НА ФРОНТА, ИЛИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ С ГРЪМКИ ЛОЗУНГИ А ТЕ ТИХИЧКО ЩЕ СЕ СКАТАЯТ В ТИЛА.
    ЩЕ СА НА СИГУРНО И ТОПЛО В ТИЛА И ЩЕ ЧАКАТ ОФЕРТИ ОТ ВРАГЪТ НИ ЗА ДА ПРЕДАДЪТ СТРАНАТА СИ, А ОНЕЕЕЗИ ТАМ ГЛУПАЦИ ,НАЩЕ ИЗБИРАТЕЛИ НЕКА УМИРАТ НА ФРОНТА, ТЕ СА БАЛЪЦИТЕ , А НИЕ ТАРИКАТИТЕ СЪС СКРИТИТЕ СМЕТКИ.
    ВЪВ СВЕТОВНАТА ВОЕННА ИСТОРИЯ БЪЛГ
  • 53 русия е джудже

    4 11 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    Пич стига си писал глупости ,че се излагаш.Не е хубаво да се хвалиш с тъпотата си.Дали е технологична една държава или не ,е мерило и съвкупност от всичко което разработва.А Русия няма капацитета и финансите да разработва сериозни неща ! Точно поради тази причина, руснаците са на 11-място в света по иновации и технологии.Най-технологичната държава е САЩ ,следвана от Япония.Това са официални статистики ,а не защото на тебе ти харесва или не ти харесва.

    Коментиран от #56

  • 54 обикновен Бг

    7 1 Отговор
    Еййй ,скъпи мои сънародници, не разбрахте ли че ние воюваме вече 30 години.
    За съжаление изгубихме войната срещу политиците и сега сме военнопленници в собствената си страна, и сме в концентрационни лагери.
    ВСЕКИ ДЕН ВОЮВАМЕ В ЛАГЕРИТЕ ЗА НАСЪЩНИЯТ, ЗА СВОИТЕ СЕМЕЙСТВА.
    КОЛКО ОТ ВАС МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ЧОВЕШКИТЕ БЛАГА ,ЗА НАС МЕЧСТИ-ОСИГУРЕНА ПРЕХРАНА НА СЕМЕЙСТВОТО,КУПЕНИ ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВА И ПРОЦЕДУРИ ЗА СВОИТЕ БЛИЗКИ,ПЛАТЕНИ ВСИИИИЧКИ СМЕТКИ, ДА НЯМАТ ЗАЕМИ КЪМ НИКОИ,ДА СА С ХУБАВИ ДРЕХИ, КОЛКО ?
    И В МИНАЛОТО Е БИЛО ТАКА, :-( ТАКА И ЩЕ БЪДЕ.
    ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА СА СЕ СРАЖАВАЛИ ЗА РОДИНАТА СИ НА ФРОНТА, А ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СА БИЛИ В ТИЛА ,КОЙ КАТО ТИЛОВАК,КОЙ КАТО ДРУГА ТИЛОВАШКА СЛУЖБА, А НАШИТЕ РОДИТЕЛИ СА ЗАГИВАЛИ ЗА РОДИНАТА.
    ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО НАШИ СА ПАДНАЛИ САМО НА ЧАТАЛДЖАНСКИТЕ ПОЗИЦИИ ?
    120000 НАШИ МОМЧЕТА СА ПАДНАЛИ ТАМ.
    ПОКЛОН ПРЕД ТЯХ.
    СТИГНАЛИ СМЕ ИСТАНБУЛ И СМЕ ВЛЕЗЛИ В ПОКРАЙНИНИТЕ МУ,
    НО ИЗВЕДНЪЖ АНГЛИЙСКА ГЕЛЕГАЦИЯ Е ПРИСТИГНАЛА В СОФИЯ И СА СЕ СРЕЩНАЛИ С НАЩЕ ПОЛИТИЦИ, И НАЩА ВОЙСКА СПИРА ЩУРМА.
    ЗА КАКВО МИСЛИТЕ СА СИ ГОВОРИЛИ АНГЛИЧАНИТЕ И '' НАЩЕ '' ПОЛИТИЦИ.
    АКО НЕЩО СТАНЕ ,МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ НИ ЩЕ ОТИДАТ НА ФРОНТА, ИЛИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ С ГРЪМКИ ЛОЗУНГИ А ТЕ ТИХИЧКО ЩЕ СЕ СКАТАЯТ В ТИЛА.
    ЩЕ СА НА СИГУРНО И ТОПЛО В ТИЛА И ЩЕ ЧАКАТ ОФЕРТИ ОТ ВРАГЪТ НИ ЗА ДА ПРЕДАДЪТ СТРАНАТА СИ, А ОНЕЕЕЗИ ТАМ ГЛУПАЦИ ,НАЩЕ ИЗБИРАТЕЛИ НЕКА УМИРАТ НА ФРОНТА, ТЕ СА БАЛЪЦИТЕ , А НИЕ ТАРИКАТИТЕ СЪС СКРИТИТЕ СМЕТКИ.
    ВЪВ СВЕТОВНАТА ВОЕННА ИСТОРИЯ БЪЛГ
  • 55 обикновен Бг

    10 0 Отговор
    А ОНЕЕЕЗИ ТАМ ГЛУПАЦИ ,НАЩЕ ИЗБИРАТЕЛИ НЕКА УМИРАТ НА ФРОНТА, ТЕ СА БАЛЪЦИТЕ , А НИЕ ТАРИКАТИТЕ СЪС СКРИТИТЕ СМЕТКИ.
    ВЪВ СВЕТОВНАТА ВОЕННА ИСТОРИЯ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ Е НАЧЕЛО ПО СПЕЧЕЛЕНИ СРАЖЕНИЯ,БОЕН ДУХ,ИЗДРЪЖЛИВОСТ, ИНОВАЦИИ.
    И АБСОООЛЮТНО ВИНАГИ СЛЕД СПЕЧЕЛЕНИТЕ СРАЖЕНИЯ И ЗАГИНАЛИТЕ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ СЕ НАМЕСВАТ НАЩЕ ПОЛИТИЦИ И ВСИЧКО СПЕЧЕЛЕНО И ВСИЧКИ ЗАГИНАЛИ СЕ ОБЕЗМИСЛЯ В ОЧИТЕ НА НАЩЕ ПОЛИТИЦИ ЗА СМЕТКА НА ТЕХНИТЕ ОБОГАТЯВАЩИ СЕ БАНКОВИ СМЕТКИ.
    .
    АЗ НЕ ИСКАМ ДА СТАНА СТАТИСТИКА В ЗАГИНАЛИТЕ ЗА ДА МОГАТ НАЩЕ ПОЛИТИЦИ ДА СИ НАПЪЛНЯТ СКРИТИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ ,
    А ВИЕ ?
  • 56 Гост

    12 3 Отговор

    До коментар #53 от "русия е джудже":

    Статистиката не е проста материя и не може да се ползва от всички за щяло и нещяло.
    В момента ЕКА и РОСКОСМОС показват много по висока класа от американската и японската космически агенции. Големият адронен колайдер се намира в Европа ITER също-тав се работи с руска технология. Та така.
    Аз като видя топ,в някое заглавие и ми става ясно. Това е като статисиката с топ средните заплати в България и топ продажбите на теслата Хахаха

    Коментиран от #57, #58

  • 57 русия е джудже

    4 12 Отговор

    До коментар #56 от "Гост":

    ХАХАХАХАХАХАХА о не не.Тука с тая глупост за Роскосмос просто ме изгуби.Никакъв шанс да те взема насериозно.
  • 58 русия е джудже

    3 11 Отговор

    До коментар #56 от "Гост":

    Как така показват класа бе ? Това да не ти е моден подиум ? Роскосмос няма възможностите на една частна компания като SpaceX ,камо ли на най-технологичната космическа агенция - НАСА.Дай ми някакви факти за това което пишеш ,защото Роскосмос освен да изтрелват сателити ,не са в състояние ,да направят нещо друго.

    Коментиран от #59

  • 59 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #58 от "русия е джудже":

    Последно,защото си объркан.
    Американците летят с руски космически апарати.предпосисали са и за 2018,защото въпреки парите, които се дават на мошеника мъск,той все още не е вкарал в експлоатация кораб за полети до МКС. Това беше поредната гениална идея на прекупвача на коли,да намали финансирането на най мощния си изследователски център и да го пренасочи към продавача на вестници. Това е американската мечта-от продавач на вестници без никакво образование, да станеш иноватор в космическите технологии
    Хахаха
    Айде земи се скрии

    Коментиран от #61

  • 60 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #44 от "русия е джудже":

    УУУ леко бре, пяна ти излиза от устата. Още с първия пост си заработи надницата, не е нужно да ревеш още.
  • 61 русия е джудже

    5 7 Отговор

    До коментар #59 от "Гост":

    Летяли с руски космически апарати.ХА ХА
    Виждаш ли се колко си тъп и повтаряш неща които си чул недочул някъде.Никой не лети с руски космически апарати ,защото руски космически апарати НЯМА.САЩ ползват едни двигатели от Русия ,които се взимат само за първата степен за изтрелване на американските ракети Атлас и те се ползват само за сателити.Това е защото им излиза за без пари от Русия и то в съвместно производство с американската компания Pratt&Whitney.В момента ракетите които имат НАСА и SpaceX за космическите си мисии ,са нещо недостижимо за Русия,понеже руснаците нямат въмозжност да излезнат по-надалеч от МКС ,съответно нямат и нужните технологии.Виждаш ли се как издишаш с глупостите които пишеш и че въобще няма смисъл да се занимавам с теб.

    Коментиран от #63, #78

  • 62 Гост

    10 3 Отговор
    Ами като ни нападне Ердуган, направо си сваляйте гащите и се надупвайте, не забравяйте жените и децата си. За вас не знам аз взимзм пушката и ставам хайдутин. Айде със здраве и
    си вземете вазелинче.

    Коментиран от #64

  • 63 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #61 от "русия е джудже":

    Ама вие сте по големи дезинформатори от болшевиките бе бате. Союз кви са? Марсиански.Боинг единствено договарят колко американеца ще се возят на него до 2019
  • 64 русия е джудже

    7 6 Отговор

    До коментар #62 от "Гост":

    Тактично сменяме темата нали ? Между другото ,пише се ЕрдОган и не ,няма как и защо да ни нападне.И двете държави сме в НАТО ,а Турция ако си го помисли това нещо ,ще бъде счетена за агресор и съответно изхвърлена от НАТО и евентуално ще и се наложи демокрация.

    Коментиран от #67

  • 65 До реалити

    4 6 Отговор

    До коментар #38 от "реалити":

    Много просто джендърче си.Стелт технологията е руски патент и автора и още преди войната в Сърбия разказа и доказа,че си има слабости.В резултат:"Извинявайте,не знаехме ,че е невидим".Чети,учи и после пиши глупости.

    Коментиран от #68

  • 66 мамо аз съм пилот

    15 1 Отговор
    няма да си мръдна пръста за тази държава. Тя не ми е дала нищо и аз не й дължа нищо, така че сме квит. Да се бият дебелогъзите депутати, дето ни тикат с гегата на където си искат и скотните женки, дето се записват в армията да вземат майчинството. Пък и за каква война иде реч. Камъни и тояги срещу ядрено оръжие. Това да не ви е филма Роки- оня го налагат, все едно аз тупам килимите напролет, а накрая излиза победител.
  • 67 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #64 от "русия е джудже":

    Гост 63 гледай ; )
    и отговори Союз какви са? И защо американците имат купени билети до 2019 за тях?
    От сащ освен изтрелването на една напомпана ракета, с която единствено се прахосват пари,нищо ново няма. Руснаците спират техните "Енергия" преди много време, защото просто няма смисъл. И докато Русия продължава да работи по МКС,като източник на информация за живот в безтегловност, а ЕКА показва изключителна прецизност при низки разходи за първото кацане и вземане на проби от комета,американците показаха как се изтрелва автомобил в напомпана ракета, каквито нито Русия , нито НАСА имат интерес да поддържат. Така става, когато един прекупвач на стари коли пренасочи бюджет към продавач на вестници с цел популизъм
    ;)
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 no name no face no number

    13 3 Отговор
    Заради кого да умирам???За тия мафиоти пръста си няма да мръдна. Даже ако Сащ и ЕС нападнат Русия, много по вероятно е да помогна на хората да защитят родината си.
  • 70 Гост

    11 2 Отговор
    Я помисли малко. Кого надна Турция в Сирия?
    Къде са американските съюзници?
    Кой европеец, ще дойде да се бие за теб?
    Докато си разменят протестни ноти, ще минат 500 год.
    Ако така мислеха нашите дядовци , сега щяхте да носите фесове.
    Като ви е толкова мизерен живита какво правите тук?

    Коментиран от #71

  • 71 ихуахо

    8 6 Отговор

    До коментар #70 от "Гост":

    Вие като толкова ги обичате тея пусти руснаци ,защо не заминете натам ? Ама на никой от вас не му стиска ,защото знаете че в Россия живота е по-мизерен дори и от тук.Както виждаш много голяма част от българите имигрират на Запад и към САЩ ,никой не е толкова луд да имигрира в Россия.
  • 72 Я изкарай Гано

    4 1 Отговор
    25% с ръкопашен бой!!!??? Циркажилъци, Шао Лин-китайската авиация. Да дават по 200$ за черпня и да обявяват как се казва територията от утре. То да има кой да дойде да я поиска булката, ще му я харижем, без право на връщане! Ама то луди няма, те гледат как да избягат по-далеч от нас, да не прихванат от чумата, че си "ебъло ветеро". (6 000 000*25%)*200$=300 000 000$. "Инерком" ги вади от раз.
  • 73 анализатор

    5 1 Отговор
    КОГО ПИТАХТЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ-ПАРЛАМЕНТА ИЛИ СОФИЯНЦИ? АЗ СЪМ С НЕ
  • 74 В е л и к и я

    12 1 Отговор
    Затова нашия бат Бойко така го е страх от война .Щото като ни мобилизират и ни дадат автоматите и ни кажат ..Вече можете да стреляте .. и .. си знае по кой ще почнем първо...
  • 75 смях в залата

    9 2 Отговор
    Врагът на България не е на границата а вътре в страната , и се нарича ГЕРБ...Прокуди 2млн. българи навън ...лиши 2млн от здравеопазване ..чрез въвеждане на драстично огромни такси ...непосилни за неусигурените, които обикновенно са по бедните ...всяка година България намалява с един средно голям град 45 000 души ....с една дума Геноцид...Герб =Българоубиец
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Грую

    8 1 Отговор
    На мераклиите като им облекат въшкарниците, вдигнат под тревога и им метнат една пиратка и процентите ще започната да падат!
  • 78 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "русия е джудже":

    Покри се май смешко. Не отговаряш Союз какви космически апарати са и защо американците се возят на тях. И какво точно е новото и невероятното на ракетата изтреляна от паляка мъск?
    какво по точно означават противоречията ти "само за изстрелване на спътници" и в същото време ми даваш за пример ракети носители за спътници?
    Утре като се събудя ще проверя

    Коментиран от #81

  • 79 123

    5 1 Отговор
    Има ли още млади хора в Бг да се бият за родината? А и за какво? Да защитават имотите на кого?
  • 80 Yavuz

    2 6 Отговор
    Преди около 16-17 години на 3 март една бълг.телевизия излъчи предаване направено с деца в България и в Турция. Бяха задали въпроси към българчетата, какво знаят за турците и Турция,отговорът беше че турците са лоши хора и Турция е враг на България. Същото запитване направиха в Одрин с турски деца, какво мислят за българите и България,отговорът им беше че двата народа са съжителствали дълги години заедно и че имат много общи черти в културата, бита,традициите и че България е приятелска страна. Децата бяха около десет годишни, сега са на 26-27 години вече мъже, жени.
  • 81 русия е джудже

    2 4 Отговор

    До коментар #78 от "Гост":

    Шматка,когато САЩ прекратяват програмата със совалките ,е трябвало да използват нещо с което да летят до МКС ,докато разработят новата програма.Именно заради това ползват Съюз,за да се запълни това .Тука на интересен ли се опита да се направиш ? След всеки твой пост ти се обеснява колко си нелеп ,а ти продължаваш да искаш да ти се излива помия върху лицето.По-добре спри да пишеш ,че само се излагаш.

    Коментиран от #84, #87

  • 82 Пръцко

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Иванов":

    Това вече сме го правили, нашите деди де - Войнишкото въстание 1918г.
  • 83 IYI

    6 1 Отговор
    Да воюват управниците и мутрите.Мене ме отпишете.
  • 84 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #81 от "русия е джудже":

    Не знам дали схващаш,но нелепият си ти.и сам си изливаш пумия като шикалкавиш и си противоречиш. Казах ти, че американците се возят на руски космически апарати -ФАКТ и до днес, до 2019 имат договор. Ти ми каза, че нямало такива -всъщност това са единствените на които се возят хора ! След това започна да ми даваш примери за ракети носители на спътници съместна изработка. Не разбирам? "Недостижимата" ракета на мъск е едно фиаско,което са показвали и Роскосмос и НАСА преди много години. И до сега обаче, мъск не е предоставил апарат за скачване с МКС. Апропо, казах ти че най смисления проект наскоро беше на ЕКА.
    Точка
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 сойкаПрисмехулка

    10 1 Отговор
    Не бих се сражавал за родината си и не бих препоръчал на никого да го прави за своята, тъй като всякъде по света държавите се управляват от хора, които по един или друг начин са се добрали до властта, но те не са нещо повече от останалите, просто са имали възможността да го направят. Обаче те са тези, които взимат решенията от името на цял народ и им е много лесно на думи да изпратят военни в окопите, за да се бият, докато те са на сигурно място, заобиколени от охрана. И за какво ще се бият тия войници? За да си начеша някой психопат егото или друг да си напълни джобовете, произвеждайки оръжия или пък ошушквайки природните ресурси на загубилата страна. За политиците човешкият живот не е ценност. Иначе нямаше да има военни конфликти по света. Никой не може да ме убеди, че демокрация означава да нахлуеш в страна с комунистически строй и да избиеш 20-30% от мирното население, за да "освободиш" народа й, докато му обираш природните ресурси на неговата родина. Това не е демокрация, а алчност и капитализъм. Именно за това предпочитам да съм жив и здрав и някъде по света, отколкото да минавам между куршумите, биейки се за нечия кауза "АЛЧНОСТ" Въпреки това винаги ще вярвам, че душата на един човек вирее най-добре там, където са нейните корени.
  • 87 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #81 от "русия е джудже":

    И още нещо урко,обяснява се пише с я. а space x е един балон на който хора не са се качвали досега. твоят президент за пример, сам сложи прът в космическите си технологии,като разцепи тази сфера и позволи на случайни хора да се облагодетелстват с голи обещания.спътниците и досега се изтрелват от наса,а мъск търпи провали и там. ще повторя още веднъж, че ракетата, която изтреля са просто едни пари на вятъра
  • 88 При едно условие

    8 1 Отговор
    На война? Няма проблем. Но първо се предприема унищожителна атака срещу мафията в държавата, отнема й се всичко и се пращат в окопите на първа линия да изкупи греховете си. Едва когато ги избият, влизаме в боя и ние. Освен това повиквателни за всички в чужбина, и ако не се върнат - присъди и отнемане на гражданството. И още нещо - жените също на фронта, за да изкупят ку.валъка си.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Мммм

    5 2 Отговор
    До "Русия е джудже", освен че пишеш неверни глупости показа,че не си и осведомен, защото преди 2/два/ дни от Байконур към МКС излетяха с руска ракета/набий си го в главата ако имаш мозък в нея/ един руснак и двама американци,които ще сменят съответните хора на МКС. Между другото за технологии не ми сравнявай и възхвалявай САЩ, защото още не могат да направят хиперзвукова ракета,а руснаците вече я вграждат и да американците имат стелт технология с недоказана 100/ невидимост, докато руснаците имат мощни радари които виждат стелт-овете на доста голямо разстояние за да ги свалят с хиперзвуковите си ракети, да не говорим за новите руски стелт самолети СУ 57 които пък и по тт характеристики са доста над краварските недоносчета. А би трябвало да ти опресня паметта от срещата в небето над Сирия на един СУ 35 с "невидимите" американски самолети развръзката би трябвало да я знаеш или умишлено не искаш да я признаеш. Позор съответно и бягство от мястото на събитието. Глупаво е да пишеш,че Русия е джудже при положение,че е най-голяма по територия и е дала на Света много култура в различни жанрове. Недей ставаш смешен!
  • 91 Ветеран афганец

    7 1 Отговор
    Готов съм да се сражавам брутално и до смърт само за семейството си и за имота си, за чест и достойнство, останалите мишки си заслужавате калъчката отвсякъде !
  • 92 Колю

    4 1 Отговор
    250-300 държавни лимузини ,след тях линия от охраната им от службите ,след тях синовете им .Следват линия от джиповете за война и бронираните лимузини на олигарси и мутри с по два пищова на кръста и с по 10 човека охрана .След тях редицата от техните синове ,зетьове и племенници дето край нямат . Тила като готвачи и мед сестри са съпругите и роднините на същите . Горе -долу четири или пет такива колони и след това малкото ни военни с единия самолет и два хеликоптера . Веднага след тях съм аз и т.н. Па по кого ще стреляме ....? С две думи - Бой ,за Кой ?