23 Март, 2018 18:25 3 083 20

Латвия бие шута на руски дипломати

  • сергей скрипал-
  • латвия-
  • русия-
  • дипломати-
  • великобритания-
  • шпионин

Балтийската страна подкрепи Лондон

Латвия бие шута на руски дипломати - 1
Снимка: Shutterstock

Латвия ще изгони „един или няколко” руски дипломати заради атаката с нервнопаралитично вещество срещу бивш руски шпионин Сергей Скрипал на британска земя, съобщиха от латвийското външно министерство, предаде РИА Новости.

Дипломатическото ведомство не определи броя на подлежащите на експулсиране руски дипломати, нито спомена имената им, но каза, че повече информация по въпроса ще има през следващите дни.

Латвия подкрепи Великобритания по случая с отровения двоен агент. Британските служби обвиниха Русия и изгониха 23 руски дипломати и техните семейства от Обединеното кралство. Кремъл наложи ответни мерки.

Страни от Европейския съюз също изразиха солидарност с британците, които са сигурни, че Русия е отровила бившия си шпионин, предал имената на руски агенти на западното разузнаване. Москва отрича. Инцидентът доведе до дипломатическа криза между Лондон и Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    17 54 Отговор
    Браво. Ушанките вън от Европа. Нали в русия е по добре. Браво
  • 2 Morgoth

    58 8 Отговор
    Видяла жабата, че подковават вола, та и тя вдигнала крака.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 реалист

    41 6 Отговор
    Тъпо решение.Тая солидарност ми прилича,на оная преди 30 и повече години от бившите соц.страни,каквото каже големия,малките трябва да са солидарни.Със солидарност сигурно се влиза и във война.

    Коментиран от #8

  • 5 Бат Саше

    38 4 Отговор
    Тия вече стават смешни! Всички подлезурковци взимат пример о батковците си, големите американски дупедавци. Само им се чудя, дали не знаят, че Великобритания и САЩ са големи и далече, а със съсед като Русия, трябва да бъдеш внимателен и тактичен. Че ако проведе Путин един от неговите референдуми и замина Латвия. А батковците им, освен да наложат още безсмислени санкции, друго няма да могат да направят:)

    Коментиран от #13

  • 6 ivan4o

    30 3 Отговор
    ако съм на Путин мястото превзимам до германия сичките страни.
  • 7 Монгомъри

    3 12 Отговор
    Евроколхоз что пуши?
  • 8 инфра реалист

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "реалист":

    Е, то това е целта - война. ТСВ.
  • 9 Джендрофоб Пиздофил

    28 0 Отговор
    Тереза пръдна,балтийците се окензаа...
  • 10 айде кой от къде е

    17 0 Отговор
    Много правилно, Латвия не заслужава руската любов.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Владо Вр

    21 0 Отговор
    Видяла жабата, че подковават вола, и тя дигнала крак. Когато Сталин присъединява прибалтика към СССР, тя е изостанала аграрна територия. За времето до 1989г,я направиха витрина на съюза, с модерни пристанища, рибопреработваща промишленост, АЕЦ, електроника и др. В момента по данни на прибалтийските официални медии, износа през пристанищата им е около 30% от този преди 15г.Емиграцията за отделните републики варира м/у 24% и 32%,като по-голяма част е без тенденция за завръщане. Спадът на населението общо,е малко по-малък от нашия. Ж. п. транспорта загуби почти всички руски товари и едва крета с тези от Беларус. Скоро спира и енергопреносният пръстен БРЕЛЛ. С една дума-зле, с две-много зле.

    Коментиран от #14

  • 13 Дони

    2 16 Отговор

    До коментар #5 от "Бат Саше":

    Дълбоко се лъжеш , че Путин ще направи нещо подобно като с Украйна. Тук става въпрос за член на НАТО.Той много добре знае какво е договора за взаимна отбрана .Никога няма да посмее да нападне страна член на Алианса.Хубавото е и , че ние сме в отбранителния съюз.
  • 14 onq s konq

    3 14 Отговор

    До коментар #12 от "Владо Вр":

    МИНИМ РАБ. ЗАПЛАТА В ЛАТВИЯ-380 ЕВРО МЕСЕЧНО....СРЕЩУ 270 ЛЕВА В РУСИЯ!!!!!!!!!!!...което е ПОЧТИ НАПОЛОВИНА ОТ КОЛКОТО В БГ.Ето ТОВА Е "СТРАНАТА НА ЛЕНИН"-усмихната,устремена към бъдещето и ВЪОРЪЖЕНА ДО ЗЪБИ!А защо?Ами ЗА ДА ЗАГРАБИ ИМОТИТЕ И ПАРИТЕ НА ЗАПАДА!А дали е опасна?А КОЙ ИЗПРАВЕН ДО СТЕНАТА НА МИЗЕРИЯТА,КОЙТО НЯМА КАКВО ДА ГУБИ НЕ Е ОПАСЕН ...НА МАКС?!!

    Коментиран от #18

  • 15 умния

    12 3 Отговор
    Блажени са вярващите! Путин ако му трябва Европа,ще я вземе за 2 дни, за 2 часа ще превземе Прибалтика. САЩ нищо не може да направи,пък и няма да иска.Целия цирк е за да се плашат европейците и да купуват оръжие и да строят ПРО.Ама нещо с противоракетната отбрана не се получи,защото се оказа,че руските ракети я преодоляват без проблем.Цирка е голям и да видим америте как ще се оправдават за скъпите си безполезни оръжия,които продадоха като супероръжия?
  • 16 до коня

    14 2 Отговор
    Кон,ти за пореден път доказваш,че си умствено ограничен.Писането и даването на акъли не ти е силна страна,затова не си пъхай носа в политиката!У вашто село ако няма канавки и канализация,това не значи ,че никъде няма.Минималната помощ за безработни в Русия е 12500 рубли,което се равнява на 200 евро, а средната заплата е 1500 евро.Колко са в България тези показатели,ако знаеш?Така че,скрий се по добре в дупката си и ни разсмивай хората с тъпотиите си!

    Коментиран от #17

  • 17 onq s konq

    1 9 Отговор

    До коментар #16 от "до коня":

    ЧАКАЙ МАЛКО-БЪРКАШ!Средна НОМИНАЛНА РАБ. ЗАПЛАТА В РУСИЯ-610 ЕВРО!...а не 1500:)В Чукотка...в нефтената промишленост стигат 1460 евро...след тях са ФИНАНСИСТИТЕ в Русия...Ей,отворко...НЕ СЪМ БИЛ В РУСИЯ,НО ИМА ГУГЪЛ ЗА ТАЯ РАБОТА!Напищи "средна" или "минимална" раб. заплата в Русия и ще ти се изяснят нещата!И си спести квалификациите относно личността ми-с бронежилетка съм!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Румяна Костова

    9 1 Отговор
    Подлизурството на Прибалтика и Украйна даже не е смешно вече,а жалко.Оня пък шут,шоколадовия,държа реч как от 4години е на фронта и пази Европа от руско нашествие .Зад него имаше агитка от военни и полу такива.Униформите им бяха различни,а обувките,кой каквито намерил, имаше и с маратонки.Всички те се бяха скрили под зерена,маскировъчна мрежа.На фона на падналият сняг,надеждно прикритие,да,от руския агресор.
  • 20 Борко

    3 0 Отговор
    "Висока степен на вероятност Русия да е замесена в покушението" Кой нормален човек/не говоря за политик/ ще приеме това за меродавно. Било, за да си осигури Путин, преизбиране. Три месеца преди това, общ. проучване показваше над 70% подкрепа!Забележете, преди всяко голямо спортно събитие,има подобен "инцидент". Примери: Олимпиада в Пекин, зимна олимпиада в Сочи,сега световно по футбол. По принцип това е възможно, но нека да се състави международна комисия, от независими експерти, а не такива от МИ-6 и ЦРУ. Известен е слугинажа на Англия към САЩ. Заслужава адмирации позицията на Боко, за първи път да не подкрепи пияниците от Брюксел. Е, сигурен съм, ще започнат коментари- ушанки,кравари рубладжии и пр., това е тактиката на НПО-та, управници и др., тактиката е ясна"Разделяй и владей". Много ефикасно,имайки пред вид коментарите към статиите във форума и бездействието ни спрямо непрекъснатите скандални далавери в държавата, ако може да я наречеме така.
Новини по държави: