Last news in Fakti

23 Март, 2018 19:48 3 381 2

Ако се изговори бързо, Македония не звучи като Македония

  • македония-
  • гърция-
  • име-
  • никос кодзиас-
  • никола димитров

Споровете за името продължават

Ако се изговори бързо, Македония не звучи като Македония - 1
Снимка: БТА/ AP

Външните министри на Гърция и Македония Никос Кодзиас и Никола Димитров проведоха разговори в Скопие по двустранния спор за името на Република Македония.

Атина предпочита слято изписване на имената "Горна Македония" или "Нова Македония". На обща пресконференция с гръцкия му колега, Никола Димитров изрази несъгласието на Скопие с това предложение.

"Ако се изговори бързо, може да се изгуби, да не звучи като "Македония", така че мисля, че това е сериозен аргумент. За себе си мога да намеря много аргументи да обясня защо вероятно не е най-доброто решение", посочи македонският дипломат, цитиран от БНР.

До този момент Гърция блокира влизането на Македония в Европейския съюз и НАТО именно заради спора за името. Гръцките власти се опасяват от македонски претенции към едноименната провинция. Атина и Скопие все пак работят за решаване на проблема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Постол войвода

    1 1 Отговор
    Яш яйце, яш яйце и половина, шо ядеш две ти се пукне меот?
  • 2 Дам

    10 1 Отговор
    Хахахаха, McDonny да я кръстят на МакДоналдс и чичо Дони :)
Новини по държави: