23 Март, 2018 20:30 10 917 39

Русия: Британците залъгват света с клишета

  • русия-
  • великобритания-
  • сергей скрипал-
  • клишета-
  • сергей рябков-
  • шпионин-
  • отравяне

Русия обяви, че не са й представени доказателства от британците

Русия: Британците залъгват света с клишета - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания се опитва да залъгва обществеността с антируски клишета, за да прикрие липсата на доказателства по случая със Сергей Скрипал. Това заяви руският заместник-външен министър Сергей Рябков, цитиран от „Асошиейтед прес“.

Бившият руски шпионин, предал имената на руски агенти на западното разузнаване, беше отровен на британска земя. При покушението тежко пострада и 33-годишната му дъщеря Юлия. Британските служби обвиниха Русия за нападението. Кремъл отрича.

Сергей Рябков каза, че британските служби са отказали да предоставят доказателства в подкрепа на твърдението си, че страната му е отговорна за инцидента. Рябков реагира иронично на британските твърдения, че Русия води дезинформация, казвайки „за каква дезинформация можем да говорим, след като поначало няма никаква информация“.

Рябков увери, че Русия е унищожила всичките си запаси от бойни отровни вещества. От Лондон посочиха, че Скрипал е бил отровен с веществото „Новичок“, създадено в бившия Съветски съюз преди десетилетия. Британският външен министър Борис Джонсън дори каза, че президентът Владимир Путин лично е наредил покушението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Прометей

    94 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Рябков реагира иронично на британските твърдения, че Русия води дезинформация, казвайки „за каква дезинформация можем да говорим, след като поначало няма никаква информация“.

    “““....КАКВА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ......КОГАТО НЯМА....НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ...““““

    БЕЗМИЛОСТНО ТОЧНО....ПРАВО В ДЕСЕТКАТА........
  • 3 Барчо

    116 7 Отговор
    Тия си убиха обичаната от цял народ принцеса Даяна. После крокодилски сълзи колкото щеш. Та предавания ли не щеш, та филми ли. Всичко. Чак Елтън Джон и пя авторската си песен специално на погребението. Такива двуличници няма. Даже бият византийците.
  • 4 реалист

    94 5 Отговор
    Тъпо решение е декларацията на ЕС по случая с отровения руски предател.Не се представят никакви доказателства,разследването не е завършило и всички в купом обвиняват Русия. Случая се превърна в гротеска.Тая солидарност ми прилича,на оная преди 30 и повече години от бившите соц.страни,каквото каже големия,малките трябва да са солидарни.Със солидарност сигурно се влиза и във война.
  • 5 Руските свине

    16 67 Отговор
    Лъжат света, че са миролюбиви и благородни човеколюбци, които са невинна жертва на Запада.
  • 6 селянин

    61 8 Отговор
    Тва руснаците все в Англия трепат шпионите..сигурно мъглата им помага и затова Бонд не ги,,вижда,,
  • 7 ikem

    76 9 Отговор
    Британският външен министър Борис Джонсън дори каза, че президентът Владимир Путин лично ходил в ресторанта и със солница е ръсил "Новичок" по гозбите :)
    Не знам Англия как може да се управлява от тотални идиоти !
  • 8 Kcaniba

    11 58 Отговор
    Тука би трябвало да следва смях:):) но учудващо руснаците се държат като палета пред вълци... за първи път???!!! Май не предат пред великите ядрени сили, а само нас ни плашат дето имаме по два самолета:):)

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Кукувци

    74 5 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Глупости. Русия се държи спокойно и с достоинството пред хулиганите.

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Kcaniba

    5 51 Отговор

    До коментар #9 от "Кукувци":

    Глупости!!! държат се като пребити пумяри по софийските улици - ''ни гък, ни стон'' издават:):)Ако беше секс щяха да са като рускиня в партер на Слънчев бряг:):)

    Коментиран от #13

  • 11 Истерик

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    колега
    тук следват росиона и памперсите.
    Кодзяк - наздраве

    Коментиран от #14

  • 12 ЗайоБайо

    41 4 Отговор

    До коментар #9 от "Кукувци":

    Няма нужда да му обясняваш, това е бюлетина на тия дето могат само да пишат, не да четат.
    Начина , по който руснаците реагират и мен ме кефи
  • 13 Кукувци

    36 8 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Държат се като пУми ли? Хахаха
    Учете руски език,(и български също) за да имате информация за Русия от първо лице, а не от вашата зомбо кутия.

    Коментиран от #15

  • 14 Kcaniba

    8 39 Отговор

    До коментар #11 от "Истерик":

    Руснаците се държат като пребити пумяри по софийските улици - ''ни гък, ни стон'' издават:):)Ако беше секс щяха да са като рускиня в партер на Слънчев бряг:):)Но това не ми пречи да ги харесвам и обичам като народ, особено жените им:):) за разлика от тебе, който ги мразиш като народ, а обичаш само комунягите от кремъл, които унищожават руският народ!!!! Комунизма може да ти довлече нелечим грип:):)
  • 15 Kcaniba

    5 27 Отговор

    До коментар #13 от "Кукувци":

    Руският език ми е майчиният, ти го научи комуняго от позитано:):) Руснаците се държат като пребити пумяри по софийските улици - ''ни гък, ни стон'' издават:):)Ако беше секс щяха да са като рускиня в партер на Слънчев бряг:):)Но това не ми пречи да ги харесвам и обичам като народ, особено жените им:):) за разлика от тебе, който ги мразиш като народ, а обичаш само комунягите от кремъл, които унищожават руският народ!!!! Комунизма може да ти довлече нелечим грип:):)

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 умен

    33 4 Отговор
    Ами и аз мога да кажа ,че баба ти е мъжка,иди го доказвай,че не е така!Докато не и свалиш гащите и не видиш,сигурно няма да вярваш,нали!Ето това е доказателство,а не оправдания от типа на:навярно,може би ,така мисля,другите са съгласни,никой не отрича и т.н.Убиеца е ясен,да влезе убития!

    Коментиран от #18

  • 18 Гостенин

    5 31 Отговор

    До коментар #17 от "умен":

    Какво значи " няма доказателства" .Новичок е произвеждан само от руснаците.Не са унищожили всички количества.От Русия е дошъл.Или си мислиш , че някой си го е направил този толкова отровен газ в къщи.Не е за първи път руснаците да убиват чо този начин.А и да не забравяме Георги Марков чадъра е изранотен от руснаците , а българи са били изпълнителите.На кгб-ейци не вярвай, те никога няма да кажат истината.

    Коментиран от #19, #20, #26

  • 19 Кукувци

    17 6 Отговор

    До коментар #18 от "Гостенин":

    Произвеждан е в СССР. В Узбекистан по- точно.

    Коментиран от #22

  • 20 Ганьо

    28 4 Отговор

    До коментар #18 от "Гостенин":

    А ученият произвел "новичок" къде живее от 20+ години :) изглежда и не знаеш какво се е случило с учените на Хитлер :) този "новичок" отдавна не е "само" руски :)
  • 21 Британец

    6 17 Отговор
    Най голямото клише е русия.
  • 22 Българин

    3 15 Отговор

    До коментар #19 от "Кукувци":

    Всичко хубаво от СССР е дело на руснаците а всичко лошо на украинци, узбеки, казахи, татари, чеченци и други. Невероятна руска логика! А след това руснаците се изненадват защо и народи, с които са живели заедно в СССР ги мразят.

    Коментиран от #24

  • 23 Слон

    19 1 Отговор
    Създателят на веществото много бързо бяга зад граница. Това, че същото е създадено в Русия, въобще не означава, че то може да се прави и се прави единствено и само там. Да не говорим, че интернет изобилства с рецептата :-) Т.е., на практика всеки годен химик може да направи репродукция 1:1. Тогава какви са тия глупости? Чудно ми е друго: какво ще стане, ако нечий таен агент намери смъртта си в Русия? Тогава жертвата, заобиколена от 170 милиона руснаци, със сигурност е убита от тях :-) Чудят се вече какво да направят, само и само да бойкотират световното, а с него и да извадят Русия от Съвета за сигурност на ООН.
  • 24 Кукувци

    11 3 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Всичко това сте написали вие , който е българин.
    Всичките тези в поста ви се родиха във вашата глава. Какво отношение към това има по принцип логиката, а още повече РУСКА?
    Е това е. Как се иска на русофобите руснаците да изричат и да правят някакви елементарни глупости и да са на тяхното интелектуално ниво. Не дочакват обикновенно затова почват да говорят сами със себе си. Това не ли диагноза?

    Коментиран от #25

  • 25 Българин

    3 19 Отговор

    До коментар #24 от "Кукувци":

    Кажи какво умно сте направили руснаците през 21 век? Арогантни, високомерни, агресивни и посредствени говеда сте с месианската мания, че сте спасители на света.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 007

    6 9 Отговор

    До коментар #26 от "Готин ама не съвсем":

    Значи приемаш априори руската версия за истина а английската за лъжа.

    Коментиран от #28

  • 28 Трол

    17 3 Отговор

    До коментар #27 от "007":

    Аз доколкото си спомням английските версии бяха три:
    -отравяне в ресторанта
    -отравяне с куфара дрехи от Москва на дъщерята
    -отравяне чрез климатичната инсталация на амточобила
    Е и на трите ли да вярваме!

    Коментиран от #29

  • 29 007

    2 18 Отговор

    До коментар #28 от "Трол":

    Нищо не си спомняш, просто манипулираш в руски стил. Версиите на англичаните винаги са били две:
    1/Русия стои зад отравянето
    2/Русия не може да контролира запасите си от отрови и те са попаднали в други престъпни ръце

    Твоите "спомени" касаят мястото на отравяне, което е съвсем различно от версиите за това кой е отровителя. Типично в руско-гьобелсов стил.

    Коментиран от #30, #33, #35

  • 30 Кукувци

    17 2 Отговор

    До коментар #29 от "007":

    Версиите на англичаните са само техни версии.
    И нищо повече. Повторени и да са хиляда пъти те няма да се превърнат в доказателства. А доказателствата няма да са валидни ако не привлекат Русия към разследването. Някой да се съмнява в изводите които те ще направят?
    Че те са ги направили преди да започне разследването по принцип.
    Потресаващото е това, че гледат на хората по света като на стадо немислещи говеда, не че няма такива, които приемат всичко без грам критичност към казаното от тях.
    Нищо чудно. Това е целта на тяхната либерастска политика в страните, като България. Сработва техен замисъл, но те са подценили народа. Мнозинството от българите са мислещи и образовани хора. Задават въпроси.

    Коментиран от #31

  • 31 007

    2 20 Отговор

    До коментар #30 от "Кукувци":

    Версиите на англичаните се свежда само до една след като Русия не отговори а започна да лъже по стар руски обичай. Проблема на Русия е, че никоя нормална държава не и вярва и това ще продължава, докато Путин е на власт. А що се отнася до мислещите и образовани хора в България, то ще ти кажа, че те не спадат към русофилите. Защото са мислещи и образовани а не безмозъчници слуги на руските имперски интереси и лизачи на руски задници и ботуши.

    Коментиран от #32

  • 32 Готин ама не съвсем

    16 2 Отговор

    До коментар #31 от "007":

    Аз нещо не стоплям??
    Какво трябва да отговори Русия и на какво?? НяКОЙ някакви доказателства да е дал? Да са направили съвместно разследване, както е по международните закони, или те не важат за Англия??
    Колко пъти се сменя версията, как точно и поради каква причина са отровени тези, или дали са изобщо отровени, след като не се допускат руски официални лица до тях?? Или викаш, нищо че нямат сестра руснаците, тя е К@@ва, пък нека доказват, че не е така и нямат сестра!!
  • 33 Трол

    15 2 Отговор

    До коментар #29 от "007":

    Умньо ето ти друга версия- създателя на отровата живее от 20 години в САЩ, през 90-те предприятието е утилизирано с помоща на американзите, било е на територията на Узбекистан а не на Русия. Отравянето стана няколко дни преди изборите в Русия,кой идиот ще си вкара автогол! Лежал е в затвора,разменен е, инсконсумиран е!разледването не е приключило а рижавите албионци веднага обявиха рашъните за виновни без доказателства. Знаеш ли какво са доказателства? Въпроса ми е риторичен.Значи америте са го отровили!

    Коментиран от #34

  • 34 007

    1 16 Отговор

    До коментар #33 от "Трол":

    Това е нормалната логика, "умньо", а защо мислиш, че кремълското джудже е нормален човек?
  • 35 Д'мин

    15 2 Отговор

    До коментар #29 от "007":

    Публикувано във факти.бг: Русия не може да контролира запасите си от отрови и те са попаднали в други престъпни ръце
    Ха, логика на паяк! Е ми то бритите да можеха да си защитят шпионите отседнали при тях, а то само ги трепят!

    Коментиран от #36

  • 36 007

    2 12 Отговор

    До коментар #35 от "Д'мин":

    Логиката е нещо неразбираемо за неграмотните същества.
  • 37 зрител

    8 1 Отговор
    гледахте ли по скат за мрежа на пакистанци за изнасилване на деца в англия? и кво казала полицията-същото дето казва и нашта за родилки на 12- традиции!!!
  • 38 незнайко

    2 0 Отговор
    Докога ще занимават цяла Европа с този Сергей Скрипал ? Милиони умират от глад и болести, но за тях Англия не афишира !!! Отровен и какво от това ???
  • 39 ТЕРИ ЗМЕЙ ЗЛЪЧНО ПЕЙ

    2 0 Отговор
    НО ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ. ВИЯТ СЕ И СЕ ГЪРЧАТ ОТ ЗЛОБА И БЕЗСИЛИЕ НАГЛОСАКСИТЕ. РУСИЯ Е СИЛА НЕУЯЗВИМА ДОРИ И КАТО КОЛОНИЯ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания