24 Март, 2018 08:19 1 399 3

Готви се среща на двете Кореи

  • северна корея-
  • южна корея-
  • среща-
  • мир

Пхенян и Сеул са имали само две срещи на високо ниво

Готви се среща на двете Кореи - 1
Колаж: Факти.бг

Двете Кореи обявиха, че са се споразумели да проведат разговори на високо равнище, предаде АП.

Агенцията уточнява, че разговорите са насрочени за следващата седмица. На тях ще се обсъжда подготовката на среща на върха през април между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и южнокорейския президент Мун Дже-ин.

Южнокорейските представители също така уредиха потенциална среща между Ким и президента на САЩ Доналд Тръмп, която да се проведе до края на май.

След края на Войната в Корея 1950-1953 г. лидерите на двете Кореи са се срещали за разговори само два пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    4 4 Отговор
    Ако се проведе среща между Ким и Тръмп - тя ще е най - трагикомичната среща! Срещат се двама с коренно различно мислене за живота. Единият мисли само за мир, а другият в главата му само агресия и войни. Американски милиардер отстъпки не прави, така, че срещата ще бъде пълен провал! Ким ще продължи по начертания път.
  • 2 Расулюлах

    1 1 Отговор
    Ким или е изперкал или печели време за ракетите

    Коментиран от #3

  • 3 Кики

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Расулюлах":

    Ким не е изперкал, нито пък иска да печели време, той иска да няма американци наоколо. Именно за това ще преговаря, това ще е неговото изискване. Вероятно ще е готов да направи отстъпка, като стопира ядрената програма- повече не. От Тръмп не очаквай отстъпка. След срещата, скоро ще продължи с ракетните изпитания.
Новини по държави: