24 Март, 2018 10:13 6 775 28

Геройски подвиг на френски жандармерист

  • арно белтрам-
  • треб-
  • франция-
  • заложници

Висшият полицай реши в петък да се размени за заложник в супермаркета в Треб

Геройски подвиг на френски жандармерист - 1
Снимка: Туитър

Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон написа в Туитър, че полковник Арно Белтрам от жандармерията е "загинал за страната си".

Лейтенант-полковник Арнауд Белтраме почина. Загина за родината си. Франция никога няма да забрави героизма му, смелостта му, саможертвата му. С натежало сърце изказвам подкрепата на цялата страна към семейството му, към близките му и другарите му от жандармерията в Од. Това написа френският вътрешен министър.

Висшият полицай реши в петък да се размени за заложник в супермаркета в Треб. Това стана при терористичната атака в Южна Франция.

Белтрам се предложи невъоръжен като размяна за жена, взета за заложник от 25-годишния атентатор. Той съумял да остави включен телефона си така, че полицията да може да слуша какво става вътре в супермаркета. Властите заявиха, че щом чули изстрели отвътре, решили да щурмуват, убивайки въоръжения нападател.

Белтрам беше тежко ранен и с неговата смърт загиналите при вчерашната атака стават четирима.

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за атаката, най-кървавата, откакто Еманюел Макрон стана президент през миналия май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 арджентата

    56 1 Отговор
    Светла му памет! Жалко! :( :( :(
  • 2 Хаджи Папурко

    50 1 Отговор
    Бог да го прости.
    Герой.
    Влязъл е със ВИП пропуск в рая.
  • 3 Дедо Стефчо

    40 1 Отговор
    Бог да го прости!
  • 4 асът на асовете

    14 34 Отговор
    Интересно ми е дали е бил ранен от терориста или от своите хора които са щурмували магазина........принципно франсетата са много зле и хич ги няма в по-сложни ситуации. Изглежда доста млад за полковник, и леко нежен ми се струва..........но все пак постъпката му е геройска, влязъл е вътре и се е разменил със заложника(нещо което един сегашен български МВР полковник или друг старши офицер никога не би направил, опитал се е да предаде инфо чрез телефона, но в крайна сметка не е имал късмет) Трябва да се прекланяме и да уважаваме саможертвата на такива хора.

    Коментиран от #8, #10

  • 5 касапина

    50 3 Отговор
    Всички мюсюли вън от Европа
  • 6 Кака Гинка

    50 2 Отговор
    Поклон пред героя! Напълниха Европа с всякаква паплач и сега севстни и достойни хора гинат...
  • 7 Поклон

    28 1 Отговор
    Учителите, социалните и общинарите във Франция да се поучат от този безстрашен и всеотдаен мъж. Тяхната немарливост и мързел са съучастник на говедото-терорист.
  • 8 никой ко

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "асът на асовете":

    до асът на асовете --много вярно си го написал ............но смятам , че именно младостта го е накарала да предприеме тези действия ..........
    младите грешат повече от старите .
  • 9 Варна

    14 1 Отговор
    Вероятно си пропуснал това изречение:
    - "Властите заявиха, че щом чули изстрели отвътре, решили да щурмуват, убивайки въоръжения нападател".
  • 10 Гост

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "асът на асовете":

    ако французите са зле, не знам ние къде сме в класацията. Единствено,не одобрявам политиката им за свобода и равенство на гражданите при положение че "братята" им от мароко и алжир са доста нахални и агресивни.според мен всеки втори от тях е потенциален терорист.направо ми се струва безумие да оставят да се движат свободно (в щатите им слагат гривни) заподозрени. всички атентати бяха извършени от такива. Разбирам, че се опитват да запазят ценностите си -и не това не са джендър и т.н. и са-свобода,равенство, братство!
    Много трудно ще успеят в тази Европа, пълна с безскрупулни и аморални пришълци отвсякъде.
  • 11 Госта

    20 4 Отговор
    Смела, но за съжаление безсмислена постъпка. Един млад и достоен човек, който си отива заради безумната либерална толерастия. Бог да го прости!

    Коментиран от #12

  • 12 Кукувци

    27 2 Отговор

    До коментар #11 от "Госта":

    Човекът, според мен, го е направил заради своите човешки качества и заради осъзнаване на професионалния си дълг. Още повече - спасил жена.
    Бог да го прости. Геройски постъпка.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кики

    5 9 Отговор
    Гледали сме филми в които полицай се заменя със заложник, но там може. Похитителят не е тъп и вероятно знае подобни схеми, щом и ние ги знаем... Иначе какъв е смисъла един да излезе, друг да влезе? Това не е геройска постъпка, а глупава постъпка. Сам отива в устата на вълка. Ако аз ръководя операцията няма да допусна колегата да рискува. Вина има и този, който води операцията. Дори и да беше допринесъл загиналия полицай за случая, пак риска няма да е оправдан. А той е убит ей така... като куче. За следващия подобен случай френските полицаи няма да повторят този стар филмов номер. Но, нали се учим от грешките. Лека му пръст на загиналия смел полицай!
  • 15 Осама бин Ладен

    12 1 Отговор
    Моите съболезнования
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Расулюлах

    15 2 Отговор
    Истината е че е умрел за тоя що духа...празни приказки на министър престъпник като нашата управленска шайка дето не е еня за нищо освен за милиардите евро и скъпите неща от некермана .......
  • 18 АзСъмМунчо

    10 1 Отговор
    Бог да прости човека!
    Поклон за саможертвата му...
    Дано и дементната Меркел да и бъде простено ,че покани терора в ЕС....
  • 19 Борис

    9 1 Отговор
    Дали някой от политиците от целия европейски съюз ще отиде да се извини на близките му,затова че виновните за случващото са те.Неможе един индивид който с раждането си се убучава да убива да го поканиш да живее въъв собствената ти къща.
  • 20 Иванов

    9 1 Отговор
    Този човек не е умрял напразно. Неговата Душа ще продължи да живее в сърцата на французите като ЧЕСТ, ДОБЛЕСТ И САМОЖЕРТВА.
    Катърите това нито могат да го усетят, нито да го проумеят. Те без лична изгода, даже и г*за си не мият, пфу!

    Коментиран от #26

  • 21 Стан

    8 1 Отговор
    Вечна му памет!
    А написалият статията му препоръчвам да си направи редакцията,защото излиза,че загиналият е с две различни имена. И изобщо нямате ли редактори бе хора???
  • 22 чалма тв

    6 0 Отговор
    Когато пускаш свине у дома ,те искат да я превърнат в кочина, жалко за героя, но сами сме виновни за тази напаст която ни полазила, отдавна трябва да се изчисти Европа от идил-миндиловци , всички до един обратно при себе си подобни...барабар с деца и бурки..Обаче французи сигурно вече се гушкат с терористи някъде в центъра на Париж в знак на съпричастност с тази паплач, заблудени от еврогейски ценности -- получиха шамар и веднага чакат другия, така писано в библията , а в корана пише затрийте иноверци ...и ще бъдете възнаградени с куп малолетни момичета...За такава награда всеки правоверен готов да се жертва..
  • 23 Зрител

    5 2 Отговор
    От руски произход е героя!
  • 24 Андеш Брайвик

    2 0 Отговор
    Сега гледа в затвора и въздиша тежко..
    Цъка ли цъка с уста .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #20 от "Иванов":

    А,бре,Иванов!Жертвай се и ти за България,обещавам ти,всички българи ще те носим в сърцата си!
  • 27 Kiro

    3 0 Отговор
    Полковникът да не би случайно да е станал жертва на friendly fire както го наричат в САЩ. Поклон пред паметта на този европеец загинал от глупостта на правителството му което одобрява влизане на маймуни без контрол.
  • 28 ПЕЕВ

    4 0 Отговор
    А НАШИТЕ ПОЛИЦАИ САМО ПАРИ ТЪРСЯТ.
Новини по държави: