24 Март, 2018 14:59 14 560 38

Скрипал помолил Путин да го върне в Русия

  • сергей скрипал-
  • владимир путин-
  • русия

Той изпратил специално писмо до президента

Бившият руски шпионин Сергей Скрипал е искал разрешение от Владимир Путин да се върне в Русия. Информацията е на Би Би Си, цитирана от руските медии.

Скрипал беше отровен във Великобритания. Британските власти обвиняват за това Русия.

Според съученика на Скрипакл – Владимир Тимошков, двамата са разговаряли през 2012 г. Тогава Скрипал вече е бил избягал в Лондон. Той му е разказал, че е изпратил писмо до руския президент Владимир Путин, в което е помолил да бъде помилван от присъдата за двойна двоен шпионаж.

Според Тимошков, Скрипал е съжалявал за ролята си на двоен агент.

Британските власти вече наложиха санкции срещу Русия, заради отравянето на агента. Кремъл отрича да има връзка със слочая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хроно граф

    42 29 Отговор
    И Березовски беше убит, след като изпрати покаятелно писмо от Путин.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кака Гинка

    64 15 Отговор
    Разговора се провел преа 2012 г.,а Путин чак сега се сетил да му "отговори" - брей,че е злопаметен...
  • 4 Путин

    17 49 Отговор

    До коментар #2 от "Скрипал":

    А аз взривявах жилища в Русия за да започна Втората чеченска война.
  • 5 киро

    51 6 Отговор
    Предателят се разкаял ама късно.Сега ще живее чрез машини цял живот
  • 6 Да го кажем направо.

    83 8 Отговор
    Опааааа..същата ситуация както с Георги Марков...Разочаровали се от лицемерието на Запада-искат да се върнат и умират..И кой има мотив за убийствата---британците. Така убиха и Беризовски-поиска да се върне в Русия--и умря...

    Коментиран от #10, #11

  • 7 Kcaniba

    8 65 Отговор
    Путин не е руснак, 99% от състава на Кремъл не са руснаци!!! Русия и руският народ са окупирани от извънземна шайка, която работи в служба на Запада. Трябва да помогнем на братския руски народ!!!

    Коментиран от #9, #36

  • 8 никой не обича двойните шпиони

    16 22 Отговор
    Не се знае кой ги е отровил. И двете страни са имали интерес да умре.

    Коментиран от #14

  • 9 уфолог

    43 1 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    А, "запада", те земна шайка ли са!?
  • 10 Румяна Костова

    46 2 Отговор

    До коментар #6 от "Да го кажем направо.":

    Березовски в последните си месеци е бил зает да изкупува компромати и разни документи за кралското семейство.Плуването му в тези мътни води дава още една посока,по която са се размишлява,който се интересува какво го е сполетяло Може би прекалено се е възгордял и е мислел,че е недосегаем.Някак подозрително не бяха много активни английските служби да припишат смъртта му на Кремъл.

    Коментиран от #12

  • 11 Мужик

    6 27 Отговор

    До коментар #6 от "Да го кажем направо.":

    Ти, че не може да разсъждаваш, на всички отдавна е ясно, ама поне се научи да четеш статиите, преди да ги коментираш! Този разговор Скрипал го е водил 2012 г., точно, след като е избягал от Русия. Изобщо не се е разочаровал от нищо, не е имал дори време за това. Просто явно си е знаел, че като предател и изгнанник, дните му са преброени...

    Коментиран от #35

  • 12 Мужик

    6 14 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Глупости, пълни измишльотини - кафяво-жълтият Сън, който е специализиран във фалшивите новини, беше пуснал тази партенка, цитирайки...руски разузнавач...! Последните си месеци от живота Березовски водише дело за милиарди срещу Абрамович. Точно след като го беше загубил в Лондон, може би наистина е писал на Путин за помощ, но в убийството на Березовски прозират очевидни икономически интереси, не може да има и дума за сравнение с това на Скрипал.
  • 13 СССРБАРЕТА

    53 4 Отговор
    Дори малките деца разбраха, че британците направиха тази помия, за да ударят предизборно Путин!!! Напълно англосаксонски стил!!! Коментарът е излишен!!!
  • 14 Гост

    23 2 Отговор

    До коментар #8 от "никой не обича двойните шпиони":

    Всъщност, би могло подобно на Беризовски и Скриптал да се е върнал към двойната игра,събирайки компромати от Англия за Путин в името на това, да се върне в Русия.
    Това ми звучи най логично. Хванали са го и са го ликвидирали заедно с дъщерята, като са използвали специфично руско бойно вещество с което да обвинят Русия. Надявам се истината да излезе наяве и ЕС диоматично да подкрепи англия,но да продължи диалога с Русия и твърдо да доведе до края преговорите за брекзит.
  • 15 Гост

    21 2 Отговор
    п.п. другото обяснение е , че Путин нарочно е искал такъв скандал и конфронтация. Няма друг вариант. Като бивш висш служител на КГБ,дори директор (ако не се лъжа) е невъзможно да използва точно тази специфична бойна руска отрова с която неминуемо да бъде уличена Русия. Едва ли, предвид преговорите за северен поток,световното първенство и изборите

    Коментиран от #18

  • 16 Голям прос

    18 2 Отговор
    Никой не обича предателите
  • 17 Тереза Мей

    5 14 Отговор
    Ще го получи Путин обаче с краката напред и касова бележка за негова сметка!

    Коментиран от #38

  • 18 Мужик

    5 22 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Разбира се, че Путин нарочно е искал такъв скандал и конфронтация! За всеки с поне малко мозък в главата, е ясно, че Великобритания няма абсолютно никакъв интетрес да извърши терористичен атентат с подобно вещество на собствена земя, който да постави под огромен възпрос службите ѝ за сигурност и имиджа ѝ, само, за да хвърли обвинения към Путин преди изборите... - никой никъде не се е съмнявал, че тези избори ще бъдат спечелени от Путин. От този случай печелят само в Кремъл - първо, точно преди изборите засилват ефекта на "обсадената крепост" - рейтингът на Путин винаги нараства, когато западът сипе обвинения срещу него, а избирателите се мобилизират от този ефект, и, второ - дават урок на всеки потенциален бъдещ предател, че дните му са преброени и няма къде да се скрие. А минусите на тази операция - риск от нови санкци, дипломатически скандал и т.н., са неща, с които Русия е свикнала, така че ѝ е все едно..

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Кукувци

    21 2 Отговор

    До коментар #18 от "Мужик":

    Прав сте. Който има МАЛКО мозък именно така и мисли, както сте описали.
    Останалите, с повече мозък , така не мислят.
  • 20 Куковци

    16 6 Отговор
    Русофобите са с най-малко мозък и не могат да мислят, а мозъка на русофилите е голям и добре оформен от любовта им към Русия.
  • 21 Гост

    22 2 Отговор

    До коментар #18 от "Мужик":

    Не мисля че Путин има нужда от каквито и да било скандали за да го изберат.самите опоненти бяха много слаби,а народа го харесва. така че, по скоро мисля, че Скриптал отново се е забъркал в игри и британските служби са го ликвидирали с това оръжие, като са се полакомили паралелно да използват случая за международен скандал.

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 п.п.

    19 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    и тук не изборите са ключови,а нарастващите настроения в ЕС за падане на санкциите и северен поток. Покрай това, търговията между ЕС и Русия в много други сфери щеше да бъде облагодетелствана и съответно това щеше да има много негативен ефект върху сащ и англия. особено след глупостите на тръмп с митата,които веднага свали
  • 24 Гост

    1 12 Отговор

    До коментар #22 от "Куковци":

    Аааа не не,по добре с франките да си бъдем.От 8ми век се знаем с тях. По добре вие да се приобщите към Европа, защото тя няма да дойде при вас :)
    Пак ще ви кажа уважаема,погледнете историята си по време на Петър I

    Коментиран от #25

  • 25 Кукувци

    14 2 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Който е русофоб той е и българофоб. Единствено русофилите обичат България. Любовта към България минава през любовта към Русия, който не обича Русия не е българин и не обича България.

    Коментиран от #29

  • 26 Кукувци

    10 0 Отговор
    Ооо!
    Така се решава проблемът, значи. хахаха.
    Благодаря. Това е признание за мен. Просто дублирате никове и обърквате хората. Ясно.
    Опростачване на народа в България трябва да продължи на всяка цена, така ли?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кукувци

    14 2 Отговор
    Биз Русия България нямаше да съществува и щяхте да носите фесове, а жените ви фереджета. Но каква е вашата благодарност за това? И през двете световни войни ни забивате нож в гърба и ни обявявате война. Биете се заедно с турците срещу освободителите си. Неблагодарната нация сте.

    Коментиран от #31

  • 29 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "Кукувци":

    Е аз обичам Русия въпреки че не съм бил там, но ще гледам да се поправя.има много места, които бих искал да посетя. Не съм русофил обаче, и въпреки че съм франкофон,изобщо не харесвам вече макрон. наистина се оказа просто мениджър.меката политика на меркел също не е много добра,но това е положението. Как беше - поживьом увидим! Но трябва да останем с франките ; )
  • 30 Кукувци

    14 2 Отговор
    Русофобите сте неграмотни и имате малко мозък. Напразно са текли реки руска кръв. Ще плачете за да ви освобождаваме за трети път.
  • 31 Гост

    1 14 Отговор

    До коментар #28 от "Кукувци":

    А така, да си дойдем на думата
    Нашата нация съществува мнооого отдавна и турците не са успели да я претопят за тези 5 века.Испания е била 7. Вие се възползвате в от тази "освободителна война" за завземане на нови територии. Загубата на влияние върху балканите не ви дава мира. Отношенията със стария континент винаги са били по чисти и както казва Монтен-приятелство базирано на интереси е меко казано недостойно !
    Затова, за нищо на света България не трябва да се обръща от ЕС. Там не сме приятели, а партньори

    Коментиран от #34

  • 32 vasik atanasova

    6 0 Отговор
    е върна го
    но с ковчег
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мужик

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Еее, браво, един разумен коментар! А, Кукувци, както сам си призна, е руснак и честно казано, не мога да разбера мазохизма на тези българи тук, дето му се кланят, докато ги обижда какви неблагодарници били, че не му се кланят още по-дълбоко, сякаш сам той е Цар Освободител...
  • 35 Nnn

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Мужик":

    Мужик,умнико, Скрипал не е бягал.Бил е арестуван, съден и излежавал ефективно присъдата си до момента, в който е разменен и заминава за Великобритания.

    Коментиран от #37

  • 36 Един

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Смешка на деня !
  • 37 Мужик

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Nnn":

    Публикувано във факти.бг: Според съученика на Скрипакл – Владимир Тимошков, двамата са разговаряли през 2012 г. Тогава Скрипал вече е бил избягал в Лондон.
    Цитирал съм написаното в статията, "умнико". Знам много добре каква е историята и, че е бил разменен. Ти обаче май само коментарите четеш, а?
  • 38 зулус

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тереза Мей":

    Ако това е цената на мира Путин може да я плати ама това няма да продължи безкрай.