25 Март, 2018 19:40 1 198 2

Зукърбърг се извини на британците

  • марк зукърбърг-
  • facebook-
  • британците

Той разпространи изявление в социалните мрежи

Зукърбърг се извини на британците - 1
Снимка: БТА/AP

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг се извини на британските потребители чрез местни вестници, съобщи CNBC.

През тази седмица се оказа, че компанията „Кембридж Аналитика“ е използвала личните данни на милиони потребители на социалната мрежа, за да разпространява насочени реклами за президентската кампания на Доналд Тръмп. Това доведе до огромен спад в доверието на компанията.

„Ние отговаряме за защита на вашите данни, Ако не можем да го правим, значи не заслужаваме доверието ви. Това е пробив в доверието и аз съжалявам, че не успяхме да направим повече навреме. Благодаря ви, че вярвате на това общество. Обещавам, че направим повече за вас; Ще работим за това“, заяви Зукърбърг.

От Facebook претърпяха милиардни загуби след излизането на информацията за изтичането на данните. Извинението на Зукърбърг излезе в няколко водещи британски издания, подписано лично от него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 1 Отговор
    Бития ,бит и така нататък ..., много се извиняваме !!! Приятелски огън !!! Типично за американците !!!
  • 2 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Този Тръмп утре ще приключи мандата си, а те все не могат да намерят покой, големи ИДИОТИ тези западняци..