Last news in Fakti

25 Март, 2018 20:52 1 528 4

Папа Франциск с призив за Палмова неделя

  • папа франциск-
  • палмова неделя-
  • ватикана

Той се обърна към младите хора

Папа Франциск с призив за Палмова неделя - 1
Снимка: БТА/AP

Папа Франциск призова младите хора да продължат да надигат глас и да не допускат по-старите поколения да ги накарат да мълчат или да приспят идеализма им, съобщи БНТ.

81-годишният Франциск отслужи дълга и тържествена литургия по случай католическата Палмова неделя, след която започва Страстната седмица преди Великден. В службата на площад "Свети Петър" участваха десетки хиляди хора, много от тях - младежи, дошли за отбелязвания от Католическата църква Световен ден на младежта.

Франциск призова младите хора да не се оставят да бъдат манипулирани. Изкушението да принудиш младежите да мълчат винаги е съществувало. Винаги е имало начини да бъдат накарани младите да мълчат и да бъдат невидими, да бъдат в унес, да са кротки, да не задават въпроси и да не поставят нищо под съмнение, каза папата.

Скъпи младежи, вие носите у себе си способността да надигате глас. Бъдете като хората, приветствали Исус с палмови клонки, а не като онези, които само дни по-късно са крещели "Разпни го". Това е важно за всички, призова Светият отец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тжооа

    3 0 Отговор
    тези "католици" са сатанисти реално!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ванката

    1 0 Отговор
    долна мафия и най-голямата разбита се това е ватикана!!!