Last news in Fakti

28 Март, 2018 10:07 2 057 11

Лондон: "Жалкият нищожен червей" Асандж трябва да се предаде

  • джулиан асандж-
  • wikileaks-
  • алън дънкан

От юни 2012 г. Асандж живее в еквадорското посолство в британската столица, за да избегне екстрадиция в Швеция

Лондон: "Жалкият нищожен червей" Асандж трябва да се предаде - 1
Снимки: БТА/АР

Джулиан Асандж беше наречен "жалък нищожен червей" от държавния министър в британското министерство на външните работи Алън Дънкан, според когото основателят на WikiLeaks трябва да напусне еквадорското посолство в Лондон и да се предаде на британското правосъдие, предаде Reuters.

От юни 2012 г. Асандж живее в посолството, след като отиде там, за да избегне екстрадиция в Швеция, където да бъде разпитван заради обвинения в сексуални посегателства, които той отрича.

През май миналата година шведското разследване беше прекратено, но срещу Асандж, който се намираше под гаранция, когато отиде в посолството, има издадена заповед за арест от британските власти за нарушаване на условията на гаранцията и тя следва да бъде изпълнена, ако той излезе извън пределите на дипломатическата мисия.

"Голямо съжаление буди фактът, че Джулиан Асандж все още е в еквадорското посолство", каза Дънкан в отговор на въпрос за Асандж по време на изслушване в комисията по външни работи на Камарата на общините. "Крайно време е този жалък нищожен червей да излезе от посолството и да се предаде на британското правосъдие."

Засега Асандж не е отговорил на запитване за коментар, изпратено му на имейл адрес, който често използва, за да разпространява съобщения до медиите.

Той твърди, че обвиненията в сексуални посегателства в Швеция са безпочвени и че истинската причина за проблемите му е фактът, че сайтът WikiLeaks е публикувал американски дипломатически и военни тайни. Асандж се опасява, че ако се предаде, това ще доведе до екстрадирането му в САЩ.

Той гледа на себе си като на жертва на произвол, при който според него на практика е държан под стража в еквадорското посолство - описание на ситуацията, което британските власти отхвърлят, заявявайки, че той доброволно е отишъл там и може да си тръгне, когато поиска, ако е готов да понесе последствията от действията си.

Лондон: "Жалкият нищожен червей" Асандж трябва да се предаде

Миналия месец британски съд отказа да прекрати делото срещу Асандж за нарушаването на гаранцията и заяви в мотивите си, че той е "човек, който иска да диктува свои условия на правосъдието".

През октомври 2015 г. британската полиция изтегли постоянните си постове пред посолството, но заяви, че ще продължи да действа, за да арестува Асандж, ако той напусне сградата, само че този път "под прикритие". Тогава полицията каза, че за охрана около посолството са били похарчени около 12,6 милиона британски лири.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    32 2 Отговор
    Има лесно бе.Дават му еквадорско гражданство и дипоматически имунитет и се приключва със сагата.Само че тогава има само един начин ингилизите да го спрат,както стана със Скрипал.
  • 2 Хасан

    22 4 Отговор
    Нали има демокрация,свобода на словото,плурализъм,човешки права...или това не,се отнася за Запада...
  • 3 реалист

    20 1 Отговор
    Що за английско възпитание да наречеш червей някого,па бил той и Асандж. На напоследък много се замислям за психичното здраве на английските политици.Ако се предаде какво правосъдие да очаква-вероятно много демократично.Случая с Асандж е доста заплетен,ако не се промени позицията на англичаните вероятно е Асандж да си умре в посолството на Еквадор.
  • 4 НАТО ВЕЦ

    27 0 Отговор
    В Англия май процъфтява простотията и профанщината в управляващите.
    Абсолютна идиотокрация.
  • 5 Справедлив

    24 0 Отговор
    Погледнете отношението на британците към човека който разбива лъжите на терористите от Вашингтон и Лондон...вулгарни и високомерни идиоти-мислейки се че са над хората...Това е нечуван скандал-показващ до каква степен са се самозабравили "цивилизованите страни". Дали тук ще напише някой от платените подръжници на "свободният" свят--така наречените соросоиди???
  • 6 Д-р

    14 0 Отговор
    Явно , червеите трайно са се заселили в главите на UK управляващите !
  • 7 Харалампи

    11 1 Отговор
    Как ви се струва 12,6 милиона паунда за сексуално посегателство.
  • 8 ИСТИНАТА

    4 0 Отговор
    https://youtu.be/_cXd50chHG8.........Вижте я от обикновен британец
  • 9 Kcaniba

    10 0 Отговор
    по големи червеи от брит гендерастията нема!!!
  • 10 Агент

    10 0 Отговор
    Искат да го нахранят с " Новичок " и да обвинят Русия .
  • 11 Тръмп

    1 1 Отговор
    Ние сме възпитани и уважаваме Законите за разлика от Путин който сам и погазвайки Законите убива безнаказано и досега!Всяко нещо си има логичен край,това важи за Асанж и Путин!
Новини по държави: