Last news in Fakti

30 Март, 2018 11:04 10 079 2

Mузей на кучето-кренвирш (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • дакел-
  • музей-
  • пасау

В германския град Пасау ще бъде открит първият по рода си в света музей на дакела

Mузей на кучето-кренвирш (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1

Благодарение на усилията на двама ентусиасти в понеделник в германския град Пасау ще бъде открит първият по рода си в света музей на дакела, предаде Reuters.

В музея ще бъдат представени 2000 експоната, свързани с чаровната порода на кучето-кренвирш. Сред тях ще фигурират хляб с формата на дакел и огромна златна статуя. Инициативата за откриването на музея в баварския град принадлежи на двама верни фенове на породата, бивши цветари, които загърбили бизнеса си.

Mузей на кучето-кренвирш (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Светът отдавна се нуждаеше от музей на дакела. Никое друго куче не се радва на толкова много симпатии и популярност", заявява един от основателите на музея Сепи Кюбълбек.

Експонатите ще задоволят интереса и на най-изтънчените фенове на породата. Сред тях интерес ще предизвикат пощенските марки, щампите с мотиви на кучета-кренвирш, ръчно изработените кукли и порцелановите фигурки.

Mузей на кучето-кренвирш (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сред видните фенове на породата фигурират Пабло Пикасо, Марлон Брандо, Джон Кенеди, Алберт Айнщайн и Наполеон. Дакелът е една от най-старите породи в Германия. Той се е използвал за лов, тъй като неговото тънко и продълговато тяло му позволява да се провира и в най-тесните дупки.

Кюбълбек и неговият музеен партньор Оливер Щорц твърдят, че държат в домовете си още допълнителни 2000 експоната, свързани с кучето-кренвирш.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалата

    10 0 Отговор
    Голям човек е дакелът!
  • 2 Шумака

    4 0 Отговор
    За справка: филмът "Топло"
Новини по държави: