Last news in Fakti

1 Април, 2018 12:09 9 910 9

Аспиринът е опасен за здравето

  • аспирин
Аспиринът е опасен за здравето - 1

Популярното лекарство аспирин се оказа неефикасно за всеки трети жител на Русия, съобщи Life.

Учени от лабораторията Genotek установиха, че 30 процента от руснаците са носители на генетичен маркер, заради който лечението с препоръчваните дози аспирин е неефикасно. Други 15 процента от участниците в изследването се оказаха носители на генни мутации, които увеличават риска от кръвоизливи след приемане на аспирин.

Изследването обхванало 1887 души на възраст между 20 и 45 години, 52 процента от които са мъже и 48 процента - жени. Най-много образци от биоматериал били получени от Москва, Санкт Петербург, Сочи, Краснодар, Ростов на Дон, Владивосток и Новосибирск. За изследване на реакцията на генетичните маркери към лекарството е достатъчно да се вземе проба от слюнката, от която се извлича ДНК.

Руски генетици предупреждават, че лекарствата съдържат инструкции за приемането им при наличие на генетични особености, а за най-ефикасно и безопасно лечение е нужно да се мине специален тест.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вес

    18 20 Отговор
    Че руснаците имат генетични мутации не е новина за никого
  • 2 Гост

    13 5 Отговор
    Глупости
  • 3 Иванов

    10 9 Отговор
    То не можеш да закусваш с радио изотопи, да обядваш с Новичок и вечеряш с Боярщчик и аспирина да ти е о.к.
  • 4 onq s konq

    8 10 Отговор
    Оказва се че "МОГЪЩАТА РУСКА БЯЛА МЕЧКА,ОТ КОЯТО СЕ СТРАХУВА И РЕСПЕКТИРА ЦЕЛИЯ СВЯТ"...се оказа фатално уязвима от най обикновен аспирин.И са кво прайми бе русофили?Ами ако "човекът -желязо" Путин /ВАШИЯТ КУМИР!/ изпадне в КОМА от предозиране на чубрицата в обяда му, ааа?
  • 5 Рубладжийче

    8 4 Отговор
    Защо в заглавието не е уточнено, че аспирина е вреден единствено за богоизбраната нация, която е единствената пазителка на традиционния православен морал и християнски ценности?

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Рубладжийче":

    Същата тая нация до 4-5 години ще бъде надмината по численост от ВИЕТНАМ , дето на картата трябва да го търсиш с лупа !!!!!! И далеч няма да е последния !!!!!
  • 7 фалш

    3 3 Отговор
    Поредната лъжа, по малко по малко изчезват всички лекарства, който лекуват.
    Миноциклин, салиномицит, тетрациклин, цефтриаксо, зентел, албендазол, имунофан, всички лекарства който лекуват ги обявяват за вредни и ги спират от продажби.
    Затова ще има много, рак, много, болести и много лекарства.
    И най-много пари за лекарите, милиони, милиярди.
    Нека господ да накаже всички тези, който знаят всичко за бактериите причиняваши болести и се правят на луди и хората боледуват и умират, да накаже тях със най-строгото на вселенета.
    Нека да се къпят във проклетите пари и да се смеят и си мислят че са богове.
    Но знайте едно, има умни хора който знаят че борелията и ку треската са бактерии който винаги стават хронични не се лекуват и водят до над 200- тъй наречени болести.
    И разбира се че има лекарства за рак просто от както са разбрали и вече се говори в друга посока.
    Затова казват че рака е във всеки защото тези бактерии не умират, те са навсякъде и всеки втори се зарязава и просто след 5, 10, 15 годинки вие постоянно истивате, обривате, кисти, болки в главата- ку-сху и накрая диабети-ракове и в крайна сметка смърт.
    А КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ ВИНАТА ЗА ТЕЗИ УМРЕЛИ ХОРА?????
    ГОСПОД МЕ ИСПРАТИ ДА СЪОБЩЯ НА ХОРАТА ЗА РАКЪТ!
    За разлика от вас аз разбирам и знам как тези бактерии работят.
    А вие не вярвате и казвате: абе то какви професори и светила има и те не знаят пък тоя лудия знае!!!
    Не те знаят но се правят че не разбират, защото ако откриват тези две бактерии край с
  • 8 КИТ

    4 2 Отговор
    Аспирина е салицилова киселина, която е ацетилирана и не само че лекува над 101 болести в големи дози ами се използва в торшиите и зелето.
    Затова има хора излекувани от рак със сок от зеле, защото са пили аспирин в големи дози.
    Просто гответе се скоро и той да изчезне.
    Но ние сме глупаци и вярваме на тези глупости и няма кой да държи сметка за тези лекарства???
  • 9 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Няма медикамент без странични/вредни за човешкия организъм// ефекти !
    Ако лекува едно, химикалът поболява друго. И не само едно. Вземете кое да е лекарство и прочетете листовката ,който придружава хапчетата / прахчетата, сиропа и т.н./ Там са написани обикновено най-често, по-рядко и много рядко срещаните нежелателни реакции,следствие употребата на всеки медикамент.
    Дори да се извличат от растения, компонентите вече не са онова, което са в природата. И понеже всеки организъм е различен и единствен , на един и същ медикамент различните реагират по различен начин !
    Фармацията е безпощаден бизнес - наравно с коя да е война !!
    И това се знае от цял свят. Разполагайки с огромни финансови възможности, фармацевтичната промишленост заделя огромни парични средства за обучаващия медицински кадър /професори, академици/. Бъдещите лекари трябва да предписват лекарствата произведени от съответната фирма за" отрови"!!
    Химията е наука-магьосница! Заедно с физиката са на път да върнат цялото човечество към първобитния му стадий на съществуване!!
    Всичките химически вещества ,с които се третират посеви и овощни дървета, в крайна сметка достигат до всеки човек. За това са и многото болести, и новите непознати такива, които все по-трудно се поддават на лечение !!
    За това и ацетил-салициловата киселина/аспирина/има все по-непредвидими ефекти върху хората, независимо от тяхната националност !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания