3 Април, 2018 23:53, обновена 4 Април, 2018 08:44 3 047 5

Стрелба в офис сградата на YouTube (ВИДЕО)

  • youtube-
  • стрелба-
  • сащ-
  • калифорния
Стрелба в офис сградата на YouTube (ВИДЕО) - 1
Снимка: АР/БТА

Служители на YouTube съобщиха за стрелба в офис сградата на най-голямата платформа за споделяне на видео в света в Калифорния. Осем пострадали са откарани в болница. По предварителна информация стрелецът е била бяла жена в тъмни дрехи и покрита с кърпа на главата.

Нападателката е влязла в сградата през задния вход, съобщава телевизионният канал ABC, която все още е на свобода. По думите на очевидци е имало най-малко 20 изстрела. Полицията е открила нападателката, която се е самоубила след атаката.

„Стрелба в главният офис на Youtube. От работното си място чух изстрели и видях как хора бягат. Барикадирах се в стаята с колеги”, написа в социалната мрежа Twitter Валим Лаврусик. По-късно той пише, че в сградата са влезли полицаи и служителите са били изведени от нея.

Друг служител казва, че по време на евакуацията е видял „петна кръв”.

Според очевидци на мястото на инцидента се намира екип от специалните части, а в сградата е влязъл преговарящ.

Полицията в Калифорния потвърди, че са получили сигнал за стрелба. Те призоваха населението да избягва района на Чери Авеню, където се намира офисът на YouTube.

В същото време в интернет се появи видео, на което се вижда как от сградата излизат хора с вдигнати ръце под погледа на полицаи.

Компанията Google сътрудничи на властите по случая. „Що се отнася до ситуацията с YouTube координираме всички действия с властите и ще предоставим официална информация от Google и YouTube, в момента, в който разполагаме с такава” се казва в Twitter акаунта на пресслужбата на Google.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    15 7 Отговор
    ПЪЛНА АМЕРСКА ПОРНОГРАФИЯ.

    Коментиран от #2

  • 2 tost

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "ГОСТ":

    Американската мечта
  • 3 Юриста юри

    10 1 Отговор
    Путин е виновен. Тъпи рободжендъри
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Зорлем

    3 0 Отговор
    Е, може ли да има клипчета само от Туитър? Докато не видя клип в Ютюб, не вярвам!