Last news in Fakti

10 Април, 2018 08:33 12 749 42

Русия: Стойте далеч от Сирия

  • русия-
  • сащ-
  • сирия-
  • оон-
  • василий небензя

Москва предупреди, че евентуални въздушни удари ще доведат до тежки последствия

Русия: Стойте далеч от Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви пред Съвета за сигурност на ООН, че Москва е предупредила Вашингтон, че евентуално нападение срещу сили на сирийското правителство заради предполагаемата химическа атака в Дума ще доведе до тежки последствия, предаде АР.

"Не е имало нападение с химическо оръжие", заяви Небензя на извънредно заседание на Съвета за сигурност, посветено на нападението в Дума. "Вече предадохме на САЩ по съответните канали, че използването на въоръжена сила под лъжлив претекст в Сирия, където - по искане на законното правителство на страната - са разположени руски войски, може да доведе до тежки последствия".

Небензя подкани експерти на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) да посетят Сирия още утре, за да проучат обвиненията за нападението. Той им обеща защитата на сирийските власти и руските войски.

Ситуацията около предполагаемото използване на химическо оръжие в сирийския град Дума приближава водещите световни държави към пряк сблъсък, заяви специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура, цитиран от ТАСС. Той подчерта, че обсъждането на случилото се в Дума се провеждат на фона на "засилено международно напрежение, въвличащо национални, регионални и международни играчи в опасна ситуация или в потенциална или действителна конфронтация".

Русия: Стойте далеч от Сирия

Съветът за сигурност се нуждае да намери решение, запазвайки единството, добави Де Мистура.
"Длъжен съм да го кажа изключително ясно, защото за първи път от четирите години, през които давам брифинги, достигнах точката, при която изразявам безпокойство по повод на международната сигурност, а не само на регионалната, националната или сирийската сигурност", подчерта пратеникът на ООН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гларус кръстоносец

    107 15 Отговор
    Ще стане патаклама. Израел не искат да пуснат американците щото ще им загрее под задника и ще забъркват всякакви каши като нападения с ракети , химически оръжия , убийства на мирни граждани само и само да създадат "казус бели" . Дони Т. не знае къде се намира и какво да стори, след като заяви че американските войски се изтеглят от Сирия. Сигурно и на неговия герб пише като на този на Б.Б -"Иди ми -дойди ми."
  • 2 Ким

    95 16 Отговор
    Американската мечта да не се превърне в американското бреме?!
  • 3 реалист

    131 17 Отговор
    Заглавието е много точно.Че не е имало нападение с химическо оръжие е ясно ,ясно е и че това е поредната манипулация на САЩ. Ясно е и че Русия няма да остане безучастна,ако са застрашени нейните войски в Сирия.Ясно е че вероятността за пряк сблъсък е голяма.А сблъскат ли се САЩ и Русия ,та дори и в Сирия ,това ще има непредвидими последици за човечеството.

    Коментиран от #15

  • 4 Rambaldievskievichus

    28 148 Отговор
    А Путьо да не би да знае къде се намира, а? Да не би да знае?

    Коментиран от #29

  • 5 гост

    57 14 Отговор
    Тоя тъпанар ще затрие цивилизацията !
  • 6 Morgoth

    94 7 Отговор
    Сирийската армия е свикнала да дава жертви - тя е във война от 7 години. Една бомбардировка от САЩ повече или по-малко - все тая. Само, че това ще даде въздух на всички терористични групировки и войната ще продължи още - време през което ще продължат да умират цивилни. За сирийският народ отдавна вече няма значение кой ще победи - важно е войната да спре.
  • 7 САЩ

    18 113 Отговор
    Тежки последствия? Тцтцтц сигурно ще спрат износа на бойряшник. Малииии ко ши прайм ся?!?

    Коментиран от #14

  • 8 Майна

    53 7 Отговор
    Третата световна война ще доведе до бърз икономически бум, защото цирия ще бъде откъснат. Такава война ще трае не повече от седмица.
  • 9 Неудобен въпрос

    48 13 Отговор
    А турчолята по искане на законното правителство ли са в страната? За тях ще има ли тежки последствия, заради въздушните им удари?
  • 10 Така е

    68 10 Отговор
    Съгласен съм, че сирийците искат войната вече да спре! А кои са тези, които помпат конфликта?! Исраел, САЩ, СА. Всички Те са врагове на Иран. За да постигнат своите интереси, ФАЩ яхнаха "заплахата Иран", и то не бяха противоракети в Румъния и Плоша, то не бе чудо! Всеки ден (!), за съжаление вероятно загиват/умират 1000 деца. Но тези хиляда деца не ги пише по новините като претекст за световен конфликт, а пише за 20-те деца, даже не снимани на видео, просто защото няма време. Бунтовниците в Дума се предават и останаха 300 смъртанци, за които ФАЩ се готви за започне световна война!

    Коментиран от #16

  • 11 кирил

    24 90 Отговор
    русия затъна в украйна и сирия така че не може да излезне без катастрофа както се случи със ссср в афганистан. процесите на криза,изолация и разпад са същите
  • 12 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    52 3 Отговор
    Идва ден когато за всички гяволъци се плаща .

    И тоя ден е дошъл.
  • 13 Вато

    30 3 Отговор
    Късогледа и опасна политика,дано нейните аврори не се разкайват горчиво!
  • 14 Гост

    37 6 Отговор

    До коментар #7 от "САЩ":

    На дипломадически език да заплашиш директно, мисля че не става въпрос само за Водка. Май не се сещаш че може да стане малко по-сериозно за цялата планета.
  • 15 222

    15 62 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    Последици за човечеството ще има само при използване на ядрени оръжия от двете страни.По всеки друг показател ,САЩ е десетилетия пред Русия и битка няма да има ,а по скоро Америка ще унижи руснаците на всички фронтове.Русия изостава прекалено много на тема военни технологии сравнена със САЩ.
  • 16 Гост

    18 58 Отговор

    До коментар #10 от "Така е":

    Няма такова нещо като законно правителство на Сирия бе трол.Асад е диктатор-терорист ,който е наследил власста от баща си и е избил до момента почти един милион от своя народ.Именно така тръгва целия конфликт в Сирия,след като Асад разтрелва хората които не са съглсни с неговото място.73% от държавите по света причисляват Асад към тероризма.Когато на твоя територия има гражданска война и се бият десетки чуждестрамни войски ,ти губиш легитимност.Асад е чист като сълза само за руснаците понеже единствената им извънгранична база се намира в Сирия и също така за русофилските им подлоги в България.

    Коментиран от #20, #24, #41, #42

  • 17 С-400

    41 8 Отговор
    Готова съм лъсната съм само чакам самолети с инициали US

    Коментиран от #23, #25

  • 18 патриотъ

    58 8 Отговор
    Руснаците в Сирия са там по покана на легитимния президент и защитават интересите на народа и правителството.Американците са в Сирия,за да завладеят нефтените находища.Всички приказки,че американците защитават някаква измислена демокрация и свобода,неизвестно чия,са тотални глупости и измислици и само повод за намесата им.Никой не е упълномощавал САЩ да бъде световен жандарм и пазител на демокрацията!

    Коментиран от #21, #26

  • 19 Антон

    42 7 Отговор
    Кравариъе са се наточили да пуцат, руснаците вилат че който пуца ше го отнесе...там е война все пак.
    Крайно време е да върнат в щатите няколо десетки американчета в черни чували. Та тамошното общество да задеде въпроса чий го дирят техните войничета в Сирия. Не ми говорете за диктатори - в африка е пълно с такива но никой не се занимава с тях...

    Коментиран от #22

  • 20 Гост

    36 7 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Що не си ходиш при американските си господари...аааа, не можеш защото и те не искат боклуци и лизачи като тебе.
  • 21 Рубладжийче

    8 30 Отговор

    До коментар #18 от "патриотъ":

    Като руски джендър-патриотъ може и да си прав като ръсиш такава елементарна пропаганда, все пак защитаваш скапаната си родина. въпросът е, че освен зомбираните от русофилия никой друг няма да ти повярва.
  • 22 африканец

    25 5 Отговор

    До коментар #19 от "Антон":

    Не ми говорете за диктатори - в африка е пълно с такива но никой не се занимава с тях...
    ____________________

    Защото нямат петрол...
  • 23 Рубладжийче

    5 24 Отговор

    До коментар #17 от "С-400":

    Публикувано във факти.бг:
    Готова съм лъсната съм само чакам самолети с инициали US

    Знаем, че само да лъскаш бастуна си способен.

    Коментиран от #27

  • 24 Д'мин

    19 5 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Как да няма? Кой представлява Сирия в ООН? Що за глупости ломотиш!
  • 25 ами

    6 24 Отговор

    До коментар #17 от "С-400":

    "Готова съм лъсната съм само чакам"...


    ... да им пръцнеш на четвъртития американски х..

    Коментиран от #31

  • 26 Гост

    7 42 Отговор

    До коментар #18 от "патриотъ":

    Сирийското правителство е нелигитмно трол нещастен.Не повтаряй неща които си чул недочул някъде.На територията на Сирия освен че има гражданска война ,се бият отделно и десетки чуждестранни войски,така че колкото и да мрънлат разни руски бояришници и русофилските им подлоги,никой не е нужно да бъде канен за да бъде там ! Асад не е законно избран ,а незаконно наследил властта.Асад е терорист сппред всички държави.,само вие русофилски подлоги не го разбрахте.
  • 27 С-400

    15 6 Отговор

    До коментар #23 от "Рубладжийче":

    Ще ти заседа с-400 на тъмнотоооо......
  • 28 Иоуееееее

    7 31 Отговор
    Е кво да стане.
    Като последния път.
    Хамериканците ги ошамариха мощно. После имаше груз 200, а путин се правеше на разсеян и обесняваше няма загинали руснаци тия там умрелите не ги знаеме какви са и какво търсят там...
  • 29 Знаещ

    21 6 Отговор

    До коментар #4 от "Rambaldievskievichus":

    Алооо,гледай реално на нещата!И си задай първо въпросът -Кой ги е канил сащ в Сирия?

    Коментиран от #30

  • 30 Гост

    3 14 Отговор

    До коментар #29 от "Знаещ":

    Десет пъти е обеснено горе в коментарите,а ти малоумен трол пак задаваш тъпи въпроси и питаш неща за които си чул недочул.
  • 31 ИМА

    9 3 Отговор

    До коментар #25 от "ами":

    Откъде знаеш че е четвъртит бе трол? -Ох забравих че всяка сутрин и вечер му се дупиш.
  • 32 патриотъ

    19 4 Отговор
    Пак ще повторя за соросоидиотите,защото явно надценяват умствените си неспособности и от злоба започват да вият и плюват,когато някой изкаже мнение,различно от тяхното!Вашето мнение не е меродавно и никой не е длъжен да се съгласява с вас!Тук се изказват мнения и всеки има право да го направи.Нали сме демократична държава,или не?Или само вашето е вярно?За каква демокрация тогава говорим и какви демократи сте вие,вие сте си живи комунисти,факт!А обвинявате социализма.С какво сте по-различни,нещастници?!Или каквото ви наредят,това пеете?!Вие не сте българи,вие сте предатели,продали се на империализма за жълти стотинки и те сами ще ви ликвидират,когато станете ненужни плювалници!И ви желая да останете живи след ядрена война и да се насладите на живота,за който дупе давате и продавате!
  • 33 Бай Благой

    12 2 Отговор
    Погледнете световната карта - ще разберете едно нещо....
    Ако някой опита да изтласка Русия от топлите морета....тогава ще "разберем кон боб яде ли".
    Русия е империя, която някой се опитва да натика в "ъгъла" - демек само към северните морета, към които никой няма интерес и не може да се мореплава по тях...да се търгува и т.н.
    "Някой" (визирам чичо сам) се опитва да ползва Русия не като партньор, а като една евтина бензиностанция.
  • 34 Ник

    7 2 Отговор
    Възможно е да има световна война, без атомно оръжие. Разума ще наделее, стига някой американец да не обърка нещо.

    Коментиран от #35

  • 35 ОНЗИ

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "Ник":

    Диктаторите Садам и Кадафи държаха арабите там при тях, убиха ги и народите им тръгнаха по света.

    Коментиран от #40

  • 36 jfoxfk

    15 2 Отговор
    Защо никой не разбира какво ще стане при удар на САЩ по Сирия? Защо никой не ще да чуе шефа на ГЩ на Русия? Ами Лавров? Казват ясно: "ще се въздейства и върху изстрелващите устройства"? Демек по корабите и самолетите. Това означава война НАТО - Русия. А каква е нашата роля при такава война. За немислещите ще напомня. На нас /българите заедно с Полша Румъния и Прибалтика/ в щабовете на НАТО /демек САЩ/е отредена ролята на буферна зона т.е. да "задържим" руският натиск, докато армиите на Германия Франция и т.н. се мобилизират /според германски източници необходимото време е ... 6-8 седмици/. И докато получим "подкрепа", демек дебаркиране на войските на Англия и САЩ /3-6 месеца!!/. Та нас да ни избиват, докато съровете си допиват уискито и чая, а американския флот тепърва започва да товари войски на корабите. И след 3-6 месеца дебаркират в Европа. И докато мине това време, дали изобщо ще има пристанища, които да посрещнат с хляб и сол англоамериканците? Та не ме интересуват нито НАТО - вци нито руснаци. НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН АЗ И МОИТЕ СЪНАРОДНИЦИ ДА СА ПУШЕЧНО МЕСО.
  • 37 vasik atanasova

    1 16 Отговор
    всяко зло е тръгнало от Русия
    но днес им се срина рублата
    спрямо долара
  • 38 Този

    11 1 Отговор
    Вонлив краварник,умишлено предизвиква Русия и търси да отвори военни конфликти. Няма друго такова ЗЛО КАТО АМЕРИКА. СВЕТЪТ НЯМА СПОКОЙСТВИЕ ОТ ТЯХ....И КОЙ ИМ Е ДАЛ ПРАВО ДА НАЛАГАТ СВОЯТА ВОЛЯ НАД СВЕТА И ТО ВИНАГИ ЧРЕЗ НАПАДЕНИЯ И ОТ ПОЗИЦИЯ НА СИЛАТА. ИЗРОДИ. ДАНО ИМ СЕ ВЪРНЕ ТЪПКАНО. ЩЕ ЗАПАЛЯТ СВЕТА, НО ПЪРВО ЩЕ ЗАМИРИШЕ НА КРАВЕШКИ Л.....НА.
  • 39 хайло

    1 0 Отговор
    ъъъъ утре щяло дс пече, ъъъъзеленчуците били вредни казаха по тв-то,ъъъъа, даказаха майче шъ има и някакви протести във София.....не! в Банско май беше, а бе шъ ва излъжа,ааа Гришо пак загубил, пък Шумито бил още в кома...тъй казаха по тв-тоааааъъъНОВИНИ ЛИ, какви новини кви 5 лева се същото откакмога легално да пия ракийка, а сега съм пенсионер...Щатите ли?? кои Руските или Хамериканските....че още ли ги има???....ей туй е новина!мога още да ви инфрормирирам ама айде, че заспахте от тия трилъри дет стаат в бизкия съседен югоизток!
  • 40 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "ОНЗИ":

    Ферхунде, намери си в тубата клипчета за градовете в Ирак и Либия по време на Саддам и Кадафи и на състоянието им сега, пък после умувай.
    Народите не напускат родното си място от хубаво, а защото се принудени!

    Справка: България!
  • 41 Манаф

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    И каква е разликата между руските подлоги и подлога като теб
  • 42 Господари

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Всички забравяме че конфликтът във Сирия бе започнат от Американците. Затова за всички цивилни жертви има само един виновен и това е Америка. До тяхната намеса тази държава нямаше външен дълг, хората работеха по 6 часа на ден. Кадето са Американците там има само хаос и разруха.