Last news in Fakti

10 Април, 2018 15:40 2 373 15

Кремъл: САЩ отказват да признаят реалността

  • русия-
  • вашингтон-
  • кремъл-
  • сащ-
  • сирия-
  • дмитрий песков-
  • реалността

Те отказват да погледнат реалността в очите

Кремъл: САЩ отказват да признаят реалността - 1
Снимка: БТА/ AP

Кремъл обвини Вашингтон, че отказва да погледне реалността във връзка с предполагаемата химическа атака в държан от бунтовници град в Сирия, за която Москва твърди, че няма доказателства.

„Вижда се неконструктивната позиция, която заемат някои страни, включително САЩ. Те отказват да погледнат реалността в очите“, каза говорителят Дмитрий Песков пред журналисти. „Никой от тях не говори за необходимост от безпристрастно разследване“, добави той. Говорителят на Кремъл посочи, че това ограничава дипломатическите опции на Русия, но въпреки това тя ще продължи „активна работа на дипломатическия фронт“.

Коментарите на Песков идват, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в понеделник, че на очевидната химическа атака ще бъда отговорено „твърдо“ и намекна, че решението за прилагане на военни средства е въпрос на часове. Посланикът на Русия в ООН предупреди в понеделник, че употребата на военна сила срещу Сирия ще има „тежки последствия“.

Руското военно министерство пък нарече „още едно менте“ видеокадрите с жертви на атаката, следвайки линията на Москва да се предполага, че бунтовници организират атаки, за да дискредитират режима на президента Башар Асад, на който Русия оказва военна помощ, предаде БНР.

Министерството на отбраната в Москва заяви, че негови специалисти са посетили болниците в Дума - най-големият град в региона на Източна Гута край Дамаск, но не са открили доказателства от химическа атака. Зам.-министърът на външните работи Михаил Богданов заяви, че „изфабрикувани и фалшиви истории се използват, за да се намери претекст за употреба на военна сила“. „Смятаме това за абсолютно неприемливо и изключително опасно“, добави Богданов.

Шефът на комисията по отбрана в долната камара на руския парламент заяви, че „политиката на двойни стандарти стигна до гушата“. „Партия „Единна Русия“ отговорно заявява, че ще бъдат приети всички политическо-дипломатически и при необходимост военни мерки“ в случай на удар на САЩ по Русия, добави Владимир Шаманов. „Без отговор няма да остане нито едно незаконно действие“, подчерта той.

„Нека не разчитат на своите корабни групировки и ментета. Ние сме суверенна страна, имаме съюзници и сме гаранти за събитията, които стават в Сирия. Няма да позволим на американците да правят помен с чужда пита“, каза още Шаманов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    12 46 Отговор
    Когато Смешков говори някъде детектор на лъжата дава на късо Империята на злото и лъжата е на колене агонизира жалка картинка!Хага ви очаква другари!

    Коментиран от #6

  • 2 Ма айде са

    25 1 Отговор
    То на всички ни е ясно...Не сме глухи и слепи
  • 3 тия откачиха

    8 32 Отговор
    Говорят си на някакъв странен сесеруски език. Лъжат поголовно и насраните им задници омирисаха половината свят.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 goni

    25 4 Отговор
    Момчета! Тия се канят да си мерят ракетите! Стигне ли се до там! Не знам! Ама, съм сигурен че ние ще го отнесем! И тоя път много яката! Страната ни е много красива! Но, е на кръстопът! Никой не се сеща да спомене колко жертви даваме във втората световна! Участваме в така наречената втора фаза! Жертвите никак не са малко! Тоя път дали ще остане някой?!

    Коментиран от #7, #13, #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 асдасд

    5 10 Отговор

    До коментар #5 от "goni":

    Стига драматизира пък ти.
  • 8 Стара Планина

    21 6 Отговор
    Особено Тръмп живее в някаква виртуална нереалност.Колко да е трезвен ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 САЩ

    11 2 Отговор
    Ако реалността, не свъпада с интересите, толкова по-жалко за реалността.
  • 11 Kcanisanaiba

    4 10 Отговор
    Как смятате дрогари, този на снимката на какво е?
  • 12 Kcaniba

    6 5 Отговор
    дрогари гендъри,амбразурата ви куца нещо...
  • 13 Румяна Костова

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "goni":

    Господине,я се стегнете.Стига сте се паникьосвали!Най-тъжната гледка(за мен поне) е да гледам мъж как кърши безпомощно ръце.Изкарайте някой курс по оцеляване при екстремни условия,пийте мента и валериан!
  • 14 Ник

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "goni":

    Как ще го отнесем? Да не живееш в средновековието, като сме на кръстопът, всички армии тук ще се съберат? Ако не зяпат много управниците, никой няма да ни забележе. Най много янките да ни пратят някоя бомба.
  • 15 патриотъ

    2 1 Отговор
    Айде подпуквайте вече краварите,пък да видим кой кум,кой сват!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания