Last news in Fakti

15 Април, 2018 19:02 2 214 8

Протести и сблъсъци във Франция

  • франция-
  • протести-
  • полиция

Недоволство от планираните реформи на Еманюел Макрон

Френските власти са арестували 63-ма души по време на масови протести в страната, съобщи France 24.

Протестите бяха организирани в градовете Нант и Монпелие. Демонстрациите са насочени срещу планираните социални реформи от френския президент Еманюел Макрон.

По време на протестите са били нанесени щети на магазини и обществени сгради. Това беше осъдено от френския министър на вътрешните работи Жерар Колон.

В сблъсъците с полицията са пострадали 9-ма полицаи. Колон призова за спокойствие преди предстоящите протести в Западна Франция.

Работниците се притесняват, че реформите могат да доведат до несигурност за техните работни места. Макрон настоява, че те ще направят френската икономика по-стабилна в глобален план.

Протести организираха и железопътните работници. Заради това имаше железопътни закъснения в някои части от страната. Останалите демонстрации преминаха мирно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    35 5 Отговор
    Хората се борят за правата си,а ние гледаме като овце как ни тъпчат!
  • 2 ivan4o

    24 8 Отговор
    и тоя макарон тръгнал да дана акъл на Ердо за демокрация, я си го сложи някаде бре кавал!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Гост

    21 2 Отговор
    макарона ше фърчи ми се струва. мениджърче просто,(поне некво образование има,оня грозник зад океана и такова няма).опитва се с тея конфликти да си спечели дивиденти, но всъщност няма никаква обществена подкрепа. Франция е един от първите и последните бастиони на култура и социално мислене.ако я залее напълно тинята, ще бъде много тъжно.
  • 4 ГОСТ

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "ivan4o":

    НЕ САМО НА ЕРДО ПРАВИ СИ НА СВЕТОВЕН ЖАНДАРМ АМА ПЪРВО ДА СИ ОПРАВИ ДЪРЖАВАТА.
  • 5 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "ivan4o":

    Стига гоя сатрап си го слагал но всяка манджа мерудия. ще му дава разбира се, само дето ващия няма ъкъл за 5 стотинки и е безполезно. много голям ще го ядете.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Коко

    8 1 Отговор
    То е ясно че ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО САЩ го сложиха тоя бабоебец да доразтури ФРАНЦИЯ че и във война го тикат

    Коментиран от #8

  • 8 Къртев

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Коко":

    Еми САЩ, кой ли не сложиха или по-точно някои фамилии, които затриха единството на повечето народи. Раздробиха всичко на парчета с финансиране на идиотски партии и организации. Фондации, телевизии и банки станаха нашите "църкви", вярата се изми с лъжи и пропаганди. Историята в много държави се пренаписа, отписа и обърка. Медиите станаха маша на политиката в световен мащаб. Вече, ако някой нарече нещата с истинските им имена, го изкарват популист, и го осмиват докато не го изкарат от играта. Наш Боко е цвете пред уж боржузните управляващи в ЕС.
Новини по държави: